Terim: Derbi bizi psikolojik olarak yordu

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Schalke 04 ile oynanacak Şampiyonlar Ligi maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

GİRİŞ 05.11.2018 20:52 GÜNCELLEME 05.11.2018 20:58
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Şampiyonlar Ligi'nde Schalke 04 ile karşılaşacak Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ve Serdar Aziz basın toplantısı düzenledi.

Terim, Fenerbahçe derbisinin fiziksel ve psikolojik açıdan takımı yoruduğunu söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı, olaylı Fenerbahçe maçı ile ilgili soruları da maçtan sonra yanıtlayacağını dile getirdi.

Fatih Terim'in açıklamaları şu şekilde;

''TAKIMIN YARISI SAKAT''

 

 

''Bu kadar sakatın oluşu takım kurmakta zorluyor. Bu kadar kulvarda yürüdüğünüz zaman Şampiyonlar Ligi gibi üst bir organizasyonda yer alıyorsanız giren ve çıkan oyuncuların çok farketmemesi lazım. 7-8 tane sakat oyuncumuz var. Nagatomo bizim için çok önemli. Emre ve Fernando çok önemli. Artı bir de Eren var. Neredeyse takımın yarısı. Bardağın dolu tarafından bakarsak 2-3 oyuncu sakatlıktan döndü. Birçok oyuncumuz milli takımlardan sakat döndü. Çok derin bir kadroda bunlar tolere edilebilir ama Türkiye Ligi ve Şampiyonlar Ligi'ni birlikte götürmek için her mevkiide bir ve iki numaranın birbirlerine çok yakın olmaları gerekiyor. Grupların özellikle 3 ve 4. maçları grubun akıbetini belirleyecek maçlar olur. Oyuncularım da maçın ne kadar önemli olduğunu biliyorlar. Kadro seçerken parantez içinde yapar ya gazeteciler, öyle bir durumumuz yok.''

''KAYBEDERSEK İDDİAMIZ ZAYIFLAR''

Schalke takımı iyi bir takım. Tedesco gibi genç ve iddialı bir hocaları var. Çok daha iyi bir hoca olacak bence. Öyle görünüyor. Dinamik bir takımla oynayacağız. Aramızdaki tek fark, biz derbi oynadık. Onlar derbi oynamadı. Ama 4 ve 5 puandayız. Biz kaybedersek 2.lik iddiası çok zayıflar. Muhakkak devam eder ama çok zayıflar. Beraberlik halinde iş sonuna kadar devam eder. O yüzden çok kritik bir maç. İyi bir takımla oynayacağız. Kendi yerimizi beğenmiyoruz ama oynadığımız 3 maçta 1 gol yemişiz. Onlar da 2 gol atmış, 5 puan almış. Rusya'da son saniye golü atmış, Porto ile berabere kalmış. Biz iki maçı çok iyi oynadık. Lokomotiv Moskova ve Porto maçı. Schalke, İstanbul'da bizden daha iyiydi, bunu kabul etmemiz lazım. Tekrar maçı izlediğimde takımıma o kadar kızmamam gerektiğini gördük. Biz de zaman zaman iyi oynamışız. Çok kritik bir maça çıkıyoruz.

''ANADOLU TAKIMLARI BAŞ KALDIRDI!''

Oyuncularım, oynadıkları son maçtan başka bir şey konuşmadıkları için izin verdik. Uzun bir zamandır izin vermiyorduk. Buradan da Kayseri'ye döneceğiz. 24 saat izin verdik. Bu da konsantre etmenin bir yoludur. Fiziksel yorgunluk olduğu kadar psikolojik yorgunluk oldu. Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'ın olması lazım. Çok üst düzey bir organizasyon. Hani diyorlar ya deplasman fobisi var diye. Öyle bir fobi yok. Türkiye Ligi çok kuvvetli arkadaşlar. Bundan sonra her Anadolu takımı, herkesi yenebilir. Bu bir başkaldırıdır. Anadolu takımlarındaki bazı oyuncular, bizim takımımızda yok. Bundan sonra herkes için tehlikeli oralar. Yiğidin hakkını yiğide vermek lazım. Bunda yabancı değişikliğinin de etkisi olduğunu söylemekte fayda var. Yenileceksek de oynayarak yenilmeliyiz.

''TÜM SORULARI CEVAPLAYACAĞIM''

Eren'in oynama şansı sıfır. Çünkü onu buraya getirmedik. Yarın maçın skoru ne olursa olsun tüm soruları yanıtlayacağım, kimsenin merakı olmasın. Sadece siz değil, 30 milyon Galatasaraylı cevap bekler. Sonuç ne olursa olsun.

YORUMLAR 11
  • Alpaslan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sizin psikolojiniz hep bozuk imparatoore.
    Cevapla
  • Çamlıca 5 yıl önce Şikayet Et
    Yakanızdaki Türk bayrağı adına vurdugunuz gol olsun
    Cevapla
  • arif 5 yıl önce Şikayet Et
    Mazeret hazır yok sakat yok yorgun demekki fark yiyecek gs
    Cevapla
  • Nono 5 yıl önce Şikayet Et
    6 kasim !!!!!!!
    Cevapla
  • Oğuz 5 yıl önce Şikayet Et
    Malesef ortamı böyle gerip karistirmasa gs fenerdende beter olurdu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle