Galatasaray genç yıldızı resmen açıkladı

Galatasaray, Nijeryalı futbolcu Henry Chukwuemeka Onyekuru'yu 1 yıllığına kiraladı.

Galatasaray genç yıldızı resmen açıkladı
Galatasaray genç yıldızı resmen açıkladı
GİRİŞ 12.07.2018 19:25 GÜNCELLEME 12.07.2018 21:43
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Onyekuru'nun kulübü Everton ile oyuncunun geçici transferi konusunda anlaşmaya varıldığı belirtilerek, İngiliz ekibine 800 bin avro ödeneceği ifade edildi. 

Galatasaray'ın, 21 yaşındaki oyuncuya ise 2018-2019 sezonu için net 1 milyon 200 bin avro sabit ücret vereceği bildirildi.

 

 

Sarı-kırmızılı kulübün ayrıca Henry Onyekuru'ya, oynayacağı Spor Toto Süper Lig ve UEFA müsabakalarında takımın alacağı her bir galibiyet için net 10 bin avro, oynayacağı Türkiye Kupası müsabakalarında takımın alacağı her bir galibiyet için de net 5 bin avro ödeyeceği belirtildi. 

İşte Galatasaray'ın KAP'a yaptığı açıklama...

''Profesyonel futbolcu Henry Chukwuemeka Onyekuru ve kulübü Everton FC (Everton) ile oyuncunun geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun kulübüne net 800.000 Euro tutarında geçici transfer ücreti ödenecektir.

Futbolcuya ise 2018-2019 futbol sezonu için net 1.200.000 Euro sabit transfer ücreti ödenecektir. Futbolcuya ayrıca oynayacağı TFF Süper Lig ve UEFA müsabakalarında takımın alacağı her bir galibiyet için net 10.000 Euro veya oynayacağı Türkiye Kupası müsabakalarında takımın alacağı her bir galibiyet için net 5.000 Euro ödenecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

Onyekuru ilk antrenmanına çıktı

Galatasaray'ın yeni transferi Henry Onyekuru, yeni takımıyla ilk antrenmanına çıktı.

Sarı kırmızılı kulübün 2018-2019 sezonu için Everton'dan kiralık olarak kadrosuna kattığını açıkladığı Henry Onyekuru, takımın İsviçre'nin Zürih kentinde yaptığı yurt dışı kampına katıldı. KAP bildiriminin gelmesinin ardından teknik direktör Fatih Terim ile birlikte antrenman sahasına çıkan Onyekuru, deneyimli teknik adam ile birlikte basın mensuplarına poz verdi. Nijeryalı oyuncu daha sonra Fatih Terim ile birlikte sarı kırmızılı oyuncuların yanına giderken, yeni takım arkadaşlarıyla tanıştı ve antrenmana başladı.

YORUMLAR 15
  • kuru 5 yıl önce Şikayet Et
    onyekuru rodriğes gibi iyi çıkmayabilir
    Cevapla
  • mantikli 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim buyuklere 35 yasinda yetişmış ve yuklu miktarda maaş ve tazminat odeyecegimiz adam lazimdi neden Barcelona real bayern gibi genç futbolcu almişlar ki?
    Cevapla
  • Bolulu14 5 yıl önce Şikayet Et
    Hani transferde Türk lirası kullanacaktınız ? Bırak yerli oyuncuyla bir şekilde anlaşırsın Türk lirası üzerinden önemli olan yabancı oyuncuyla anlaşmak.
    Cevapla
  • gomis 5 yıl önce Şikayet Et
    malesef futbolda dönen paralar korkunç ama ne yaparsn iste biri topcu biri popcu biri de çöpcülük yapacak herks ayni isi yapsa kim bekçilik yapack..
    Cevapla
  • Emrah ALSAN 5 yıl önce Şikayet Et
    Satın alma opsiyonu anlaşma maddelerine neden konulmadi ? Belki lehimize gelişecek bir durum olabilir di gelecegi kimse bilemez ama ileri görüşlü olunması gerekirdi bence
    Cevapla
  • atakan aşık 5 yıl önce Şikayet Et
    beyler onyekuru fatih hocayla patlama yapacak haberiniz olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle