G.Saray'da şampiyonluk primleri belli oldu

Galatasaray Yönetimi, şampiyonluk durumunda kesenin ağzını açacak, sözleşmesinde prim maddesi bulunmayan futbolculara da ödeme yapacak. Fatih Terim ile Belhanda, mukavelelerindeki 500 bin euroluk şampiyonluk primiyle zirvede yer alırken, Gomis ile Feghouli 200'er bin dolar ile ödüllendirilecek.

G.Saray'da şampiyonluk primleri belli oldu
G.Saray'da şampiyonluk primleri belli oldu
GİRİŞ 17.05.2018 09:52 GÜNCELLEME 17.05.2018 09:53

Galatasaray, 21. şampiyonlukla kucaklaşmaya hazırlanırken, sarı-kırmızılılarda şampiyonluk priminin ne olacağı konuşulmaya başlandı. Bazı yıldız futbolcuların sözleşmelerinde şampiyonlukla ilgili prim maddesi yer alırken, tüm yerli futbolcularla bazı yabancı isimlerin mukavelesinde prim bulunmaması haksızlık olarak değerlendirildi. Bunun üzerine harekete geçen Galatasaray Yönetimi, bunlarla ilgili bir formül gerçekleştirdi.

Galatasaray şampiyon olursa, teknik direktör Fatih Terim, yapılan sözleşmeye göre 500 bin euro prim alacak. Futbolculardan en fazla prim hak edecek olan isim ise Belhanda... Faslı futbolcu, Galatasaray'ın mutlu sona ulaşması halinde 500 bin euro prim alacak.

 

 

Sarı-kırmızılılara devre arasında gelen Japon futbolcu Nagatomo ise 150 bin euro ile ödüllendirilecek.

Gomis ve Feghouli ise 200'er bin dolar ile mükafatlandırılacak. Özel sözleşme gereği Fernando ve Mariano ise hak etmiş oldukları puan başı primlerin % 25'i tutarında primi ek olarak alacak. Sambacıların ekstra parası 80-90 bin euro olacak.

Latovlevici de yine geçen sezon sözleşme imzalayanlardan... Onun payına düşen rakam ise 25-30 bin euro...

1.5 MİLYON EURO

Galatasaray'da sözleşmeleri gereği şampiyonluk halinde özel prim alacak futbolcular dışında kalanlar için de çare bulundu. Buna göre teknik direktör Fatih Terim, oyuncuların sezonluk performanslarını dikkate alarak yaklaşık 1.5 milyon euroluk primi bu isimler arasında bölüştürecek.

Bundan Maicon, Muslera, Linnes, Denayer, Serdar Aziz, Sinan Gümüş, Selçuk İnan, Yasin, Eren Derdiyok gibi futbolcular faydalanacak