Fatih Terim ve liderlik... Müthiş rakam!

Göztepe karşısında bir puan alması halinde şampiyonluğunu ilan edecek olan Galatasaray, son 7 sezonda Fatih Terim yönetimindeki 90 lig haftasının 64'ünü lider kapatırken, onun yokluğunda bu değer 147 haftada 27 liderlik oldu.

Fatih Terim ve liderlik... Müthiş rakam!
Fatih Terim ve liderlik... Müthiş rakam!
GİRİŞ 14.05.2018 09:48 GÜNCELLEME 14.05.2018 09:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Zirveyi bırakmayan ve son haftaya büyük avantajla giren Cimbom, deneyimli teknik adamla çıktığı maçların yüzde 71,1'ini lider kapatırken, onsuz bu yüzde 18.3'e geriledi. 

Fatih Terim ile daha az maça çıkmasına rağmen neredeyse 3 kat daha fazla liderlik koltuğunda oturan sarı-kırmızılılar, 34. haftada istediğini alması durumunda son 7 sezonda Terim ile bitirdiği 3 sezonu da şampiyon olarak kapatmış olacak.

 

Eski teknik direktör Igor Tudor'un gidişi sonrası göreve gelen Fatih Terim formu ile rakiplerini sollarken, puan ortalamasında sezonun en iyisi durumunda. Fatih Terim, 17 maçta 2,35 puan ortalaması yakalarken, Abdullah Avcı 2,09 puan ortalamasıyla Terim'i takip etti. Bu iki ismin ardından ise 2,06 puan ortalamaları ile Şenol Güneş ve Aykut Kocaman geldi.

*Görsel, Sabah Gazetesi'nden alınmıştır.

Göztepe'den puan alırsa 21 şampiyonluğun 7'si...

Haftaya Göztepe maçında Galatasaray 1 puan dahi alırsa şampiyon olacak ve Fatih Terim de Sarı- Kırmızılılar’ın başında 7. kez bu mutluluğu yaşayacak.

Toplamda 21. şampiyonluk için geri sayıma geçen Cim Bom’da, Terim hedefe ulaşması halinde kulüp tarihine geçecek. Öyle ki 7. lig kupası, Galatasaray’ın kazandığı şampiyonlukların 3’te 1’i anlamına geliyor. Üstüne üstlük İmparator ve Aslanları’nın 2000 yılında getirdiği UEFA Kupası da hafızalardaki yerini koruyor.

17 haftada 40 puan

Galatasaray, Fatih Terim döndükten sonraki süreçte Süper Lig’in en fazla puan toplayan takımı oldu. Kurt hoca yönetiminde 17 lig maçına çıkan Aslan, bu karşılaşmalarda 40 puanı hanesine yazdırdı. 17 haftalık puan cetveli yapıldığında, Sarı-Kırmızılılar zirvede yer alıyor. İgor Tudor ise görevde bulunduğu 16 maçlık periyotta Galatasaray’a 32 puan kazandırdı. Son maçı Yeni Malatya deplasmanındaki 2-1’lik yenilgiydi.

Tek tek hesap kapıyor!

Aslan, Fatih hoca ile ligde hesap kapatmaya devam ediyor... Tudor döneminde Beşiktaş (0-3), Başakşehir (1-5) ve Trabzonspor’a (1-2) yenilen Galatasaray, Terim yönetiminde ise 3 büyük rakibini de dize getirdi. Son olarak Cim Bom, sezonun ilk yarısında 2-1 mağlup olduğu Malatyaspor’dan rövanşı Türk Telekom Stadı’nda aldı. Galatasaray’ın bu sezon Süper Lig’de her iki maçı da kaybettiği bir rakibi yok.

En uzun seriyi yakaladılar

17. haftada Göztepe karşılaşmasıyla birlikte göreve gelen Fatih Terim, o maçı kazanıp ardından Kayseri ve Osmanlı galibiyetleri yaşamış, Sivas deplasmanında ise mağlubiyet almıştı. Tecrübeli hoca yönetimindeki Cim Bom, 23 ve 25. haftalar arasında da 3 maçlık seri yakalarken, 26. haftada Fenerbahçe’ye takıldı. Bu sezon üst üste 3 galibiyetten fazla alamayan Terim yönetimindeki Galatasaray için 28. haftadaki Gençlerbirliği yenilgisi ise milat oldu. Cim Bom o maçtan bu yana çıktığı art arda 5 lig mücadelesini de kazandı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 2
  • Galatasaray 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah bundan sonra hiç gitmez.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Sev ya da sevme bize bu adamdan başkası yaramıyor. artık Wenger gibi bu işi bırakana kadar bizde kalmalı.
    Cevapla