G.Saray'a müjde! Karar resmen açıklandı...

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Galatasaray'ın sermaye artırımı için yaptığı başvuruyu kabul etti. Buna göre şirketin sermayesi 108 milyon TL'den 540 milyona çıkarılırken, kulübün kasasına 145 milyon TL girmiş olacak.

G.Saray'a müjde! Karar resmen açıklandı...
G.Saray'a müjde! Karar resmen açıklandı...
GİRİŞ 24.03.2018 09:41 GÜNCELLEME 24.03.2018 17:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Göreve geldiği günden bu yana kulübü, içinde bulunduğu borç sarmalından çıkarmaya çalışan başkan Mustafa Cengiz ve yönetimi, elde edilecek bu parayla rahat bir nefes alacak.

Galatasaray 145 Milyon TL'yi şu şekilde kullanacak:

 

 

FUTBOLCULARA 58.5 MiLYON TL

Süper Lig'de liderlik koltuğunda oturan ve şampiyonluğun en güçlü adayı olarak görülen futbol takımının alacakları ödenecek. Göreve geldiği günden bu yana futbolculara birkaç kez ödeme yapıp, geçmişten kalan alacakların büyük bölümünü eriten yönetim, nisan ayı içinde 12 milyon Euro (58.5 milyon TL) daha verip, tüm borçları sıfırlayacak.

SAO PAULO KULÜBÜ'NE 1 MiLYON EURO

Sezon başında Sao Paulo Kulübü'nden alınan Maicon'un bonservis bedelinin gecikmiş taksiti ödenecek. Brezilya kulübü, 2 milyon Euro'luk taksitin ödenmemesi nedeniyle FIFA'ya şikayet etme tehdidinde bulunmuş, yönetim 1 milyon Euro'yu verip, geri kalan 1 milyon Euro'yu nisan ayına erteletmişti. Ayrıca, günü gelen diğer bonservis ödemeleri de yapılacak.

MENAJERLERiN PARALARI VERiLECEK

20 Ocak'ta Galatasaray Kulübü Başkanlığı'na seçilen Mustafa Cengiz'i en çok uğraştıran sorunlardan biri, futbolcu menajerlerine olan birikmiş borçlar. 2011 yılından bu yana ödenmeyen borçlar artık on milyonlar seviyesine ulaşırken, bazı menajerler mahkeme yoluna başvurdu.145 milyon TL'nin bir bölümü bu borçlara aktarılacak.

BASKETBOL, VOLEYBOL VE PERSONEL

Göreve geldikten sonra basketbol ve voleybol şubelerinin geçmişe dönük borçlarının önemli bir kısmını ödeyen sarı kırmızılı yönetim, önümüzdeki günlerde bu branşlara bir miktar daha para aktaracak. Ayrıca, Galatasaray Kulübü'nde görev yapan tüm personelin nisan ayı maaşları ve diğer hak edişleri birinci gün hesaplarına yatırılacak.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 7
  • has hsyn trkylmz 5 yıl önce Şikayet Et
    Türk futbolunu kurtarmak yerine galatasarayı kurtarmak için 2 yılda bir kıyak geçiliyor. 300 milyon TL vergi borcunu sildiniz de ne oldu. Bu milletin hakkını kulüplere yedirin bakalım. Çinliler ya da Katarlılar bizim kulüpleri almazlarsa ki Başakşehiri aldılar, bizim lig seyretmeye bile değmez
    Cevapla
  • Bmzmdm 5 yıl önce Şikayet Et
    Muslera yakişikli
    Cevapla
  • yunus 6 yıl önce Şikayet Et
    Futbol ticari sektör haline geldi eğer ihracat yapamaz isek sürekli futbolcular alacaklı olur borçsuz kulüp kalmaz Beşiktaş biraz bunu yapmaya başladı ancak yetersiz.
    Cevapla
  • Reiss 6 yıl önce Şikayet Et
    Hahahahaha, yani 145 tl direk borca gidecek. peki şampiyon olurlarsa bu parayı kazanabilecekler mi . . Türk kulüplerinin en büyük eksiği futbolcu satmamak satamamak, üretmemek üretememek
    Cevapla
  • Camlica 6 yıl önce Şikayet Et
    Alt yapiya yeterli önem ve güven hic bir zaman verilmiyor
    Cevapla
  • alperenn 6 yıl önce Şikayet Et
    ya sonra nolcak ??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle