Cengiz: İnşallah Kadıköy'de bir ilk olacak!

Galatasaray'ın bu sezon Kadıköy'de Fenerbahçe'ye yeneceğine inandığını ifade eden başkan Mustafa Cengiz, "Her şeyin bir ilki vardır. İnşallah Kadıköy'de bir ilk olacak. UEFA'dan ceza gelirse B planımız var. Üçüncü yılımızda kara geçmeyi düşünüyoruz" dedi.

Cengiz: İnşallah Kadıköy'de bir ilk olacak!
Cengiz: İnşallah Kadıköy'de bir ilk olacak!
GİRİŞ 11.03.2018 11:57 GÜNCELLEME 11.03.2018 11:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı.

Gereksiz transfer harcamaları yapmamaları gerektiğinin altını çizen Cengiz, "Biz 3 yıllık projeksiyon koyduk. Biz minimumu 3 ile 4 yıl istedik yönetim kurulundan. 2. yılda sıfıra gelmeyi hedefliyoruz, ben bunu camiaya da ilan ediyorum. Şu anda 500-650 milyon TL ile zararla karşı karşıyayız. bizim hedefimiz 2 yılda borcu sıfırlamak, biz bunu UEFA'ya da taahhüt ettik. Riva ile Florya'nın çok etkin ve doğru kullanılması gerekiyor. lüzumsuz transfer harcamalarına gitmemeliyiz. Riva'dan kırdırdığımız 500 milyonluk kaynağı olduğu gibi futbolcu transferine verdik. bu ağır yükü kaldırmak gerekiyor. Bizim kendi öz kaynağımız Riva ve Florya. 3-4 yılda çok önemli bir cazibe merkezi haline getirmeliyiz Riva ve Florya'yı" şeklinde konuştu.

 

 

UEFA'DA YAPILAN GÖRÜŞMELER

UEFA'da yapılan görüşmeler hakkında da konuşan Cengiz, "Şimdi emlak konutun başında çok değeri yönetim var. ben geldiğim 2. günü temasa geçtim. Start verildiği anda 844 tane villa var orada. 1 milyon dolara sattığınızda 350 milyonluk gelir gelecek. satmak için doğru pazarlama yapmak gerekir. Galatasaray toplumunun önde gelenlerine satabilirsek, kesinle olur. Bizim gelişimiz camiada kıyam yarattı, ayağa kalkış yarattı. Biz geldiğimiz günde 115 milyon TL'yi kendi kaynaklarımızla ödedik. 1 ayda 20'ye yakın kombine satıldı. Artı yellow friday yapıldı, dünyada görülmemiş bir taraftar hareketidir. bu UEFA'nın da dikkatini çekmiş zaten. Kayseri'den maçtan önce 'lütfen taraftarlar storelara hücum etsin stoklara hücum etsin dedik' Dünyada ilk defa bir trend topic 24 saat dünya gündemizde kaldı. 2 günde 10 kat satış yaptık. BU bir taraftarlık hareketidir, bir ruh hareketidir. Biz bunları UEFA'ya anlattık, bir tutkunun, bizim gibi Akdeniz bandındaki ülkelerde ayrı bir tutkudur. UEFA Galatasaray'ın gücünü çok iyi anlıyor, UEFA an an izliyor bizleri. Türkiye ile çok ilgileniyorlar, çünkü Türkiye'nin bir futbol ülkesi olduğunu biliyorlar. Türkiye futbolla yatıyor, futbolla kalkıyor" ifadelerini kullandı.

GOMIS VE TERİM İLE UZUN YILLAR BERABER OLACAĞIZ

Galatasaray'ın Gomis'i gönderme gibi bir düşüncesi olmadığını ifade eden Cengiz, "Biz  hiçbir futbolcumuzu göndermeyiz (Gomis için) göndereceksek de önce teknik heyete sorarız. Bizde teknik kadro ne derse o olur ama son sözü yönetim söyler. Gomis inşallah bizde giderek idol olacak. Fatih hoca da ona önem veren, biz rakibe saygılı ölümüne mücadele eden futbolcular arıtıyoruz. Fatih hocada buna önem verir. Kesinlikle Fatih hocayla iş birliğini uzun soluklu görüyorum. Fatih hoca gecesini gündüzüne veriyor. Florya'dan 12 kamyon moloz çıkarttı. Yemek masasına kadar çevresini değiştirdi" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 2
  • kawa 6 yıl önce Şikayet Et
    yaw he he
    Cevapla
  • ziya 6 yıl önce Şikayet Et
    he he görünce söylerim.
    Cevapla