Ünal Aysal: Terim'i ben göndermedim

Galatasaray'ın önceki başkanlarından Ünal Aysal, geçmişte Fatih Terim ile yaşanan sıkıntıyı ilk kez açıkladı.

Ünal Aysal: Terim'i ben göndermedim
Ünal Aysal: Terim'i ben göndermedim
GİRİŞ 09.01.2018 23:42 GÜNCELLEME 10.01.2018 09:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Fatih Terim'i kendisinin göndermediğini açıklayan Aysal, o dönemde yaşananları ilk kez TRT Spor'a anlattı.

İşte o açıklamalar..

"Seçim kararının alınış şekli, zamanlaması doğru değil. Zaman açısından diğer başkan adaylarının hazırlanması imkansız hale geldi. Çok daha hukukisi yapılabilirdi. Usulüne uygun olarak yapılabilirdi. Veya Mayıs ayında da yapılabilirdi. Bu seçimin bu tarihte yapılmasının hiç bir anlamı yok. Teknik direktör değişimi oldu. Yönetim de bundan çok mutlu. Geçinip gidiyorlar. Böyle bir ani kararın nedenini kimse anlayamadı. 3.5 sene görevde kalacak. Galatasaray'ın tüzüğüne de uymuyor. Neresinden tutarsanız tutun mantıklı bir karar değil."

'ŞARTLARI BİLEMEYİZ'

"Gönlümden geçen Mayıs ayında bir seçim yapılması. Galatasaray, 100 yılı aşmış bir kulüp. Teammüllerimizi yerine getiremezsek geleneklerimizi de kaybederiz. Benim karakterimde geriye bakma gibi bir alışkanlık yok. Çıktığım kapıdan tekrar içeri girmek aynı suda iki kez yıkanmak gibi olur. Galatasaray'ı çok seviyorum ancak Galatasaray'a başkan olmadan da hizmet edebilirsiniz. Ben başkanlık düşünmem ama şartlar ne gerektirir bilemeyiz. 2011 yılında da başkan olmayı düşünmüyordum, şartlar öyle gelişti."

'SADECE NETİCELERE BAKARIM'

"Benim Dursun Özbek için yorum yapmam ayıp olabilir. Benim için başarı en büyük kriterdir. Başarısız olursanız herkesten önce sizin bunu değerlendirmeniz gereklidir. Ben sadece neticelere bakarım. Baktığım zaman da bir başarı ortada göremiyorum. Bütün Galatasaraylılar gibi benim de bakış açım bu malesef."

'AYRILMAMIN MADDİ SEBEBİ YOKTU'

"Başkanlığı bırakma sebebim, UEFA'dan gelecek bir cezayı görmem değildi. Galatasaray'dan ayrılmamın hiçbir maddi sebebi yoktu. Ben gittikten sonra Yarsuvat başkan geldi. Aynı futbolcularla devam etti, 3 kupa aldı, 4. yıldızı taktı. Benim bıraktığım mirasla 6 ayda bu yapıldıysa hiçbir maddi zorluk yoktur demektir. "

'G.SARAY'I BEN BATIRMADIM'

"328 milyon dolar borçla aldım takımı 2011'de. Devrederken 358 milyon dolarla bıraktım. 30 milyon dolara tamamen değiştirdim takımı. Çok sayıda iyi futbolcu getirdik. Başarı böyle gelir çünkü. Galatasaray'ı batırmış birisi varsa ben değil, benden öncekiler batırmıştır. Batma diye bir şey yok tabi, deyim olarak söylüyorum. Benle beraber Galatasaray'ın marka değeri yükselmiştir. Demek ki yüksek potansiyelli bir kulüp bırakmışım."

"Galatasaray'a geldiğimide uluslarası bir firmayı çağırdık, Galatasaray'a dair durum tespiti yaptırdık. Ayrıldığımız gün de aynı firmaya yine kulübü analiz ettirdik. Biz asla Fraud Audit yaptırmadık başkalarının dediği gibi. Sadece durum tespit raporudur. Ben durum tespiti yaptım, Özbek ise bunu yapmadı."

'HEDEF ŞAMPİYONLUK'

"Galatasaray'ın ilk yarısından çok mutlu oldum. Tudor'u çok eleştirdiler ama benim gözümde adam elinden geleni yaptı. Karabükspor'da çok başarılıydı, geliş şekli bize yakışmıyordu tamam ama bizde de çok iyi işler yaptı. Sevabıyla günahıyla adam gitmiş artık, arkasından konuşmaya gerek yok. Fatih Terim'in gelmesi hayırlı olsun. Galatasaray'ın bu sene şampiyon olması hepimizin dileği. Ama zor bir sene. Çok dişli rakipler var. Galatasaray'da aynı kulvarda bu hedefi paylaşıyor. Yeni hocamızın da hedefi şampiyonluk olacaktır. Medya üzerinde ciddi bir dostluğu var. Tudor'a göre daha çok medya desteği alacaktır."

'FATİH HOCA İLE ARAMIZDA SORUN YOKTU'

"Her avantajın, bir dezavantajları vardır. Yeni hocanın artılar getireceğini söyledim. Eksileri de var. Her ağacın kurdu kendi içindedir. Bir insan %100 mükemmel olamaz. Artılarımız da var, eksilerimiz de. Fatih hoca ile anlaşamadığımız hiç bir nokta yok desem inanmayacaksınız heralde. Aramızda hiçbir sürtüşme, saygısızlık yoktu. Galatasaray'da başkan, önemli bir adamdır. Futbolcular, teknik direktörler, başkanın çizdiği yol ile yürürler. Burada bir eşitlik yoktur. Fatih hoca ile bu yüzden bir sorunumuz yoktu, olamazdı zaten."

YAŞANAN AYRILIK

"Yakın çevreme anlattım ama, ilk kez açıklıyorum. Tartışma nasıl çıktı peki? Bigbang gibi bir anda oldu. 2013 senesinde ben Florya'ya uğradım. Uçağı beklettim, Florya'ya uğrayacağım dedim hoca ile görüşmek için. Hocanın milli takıma gideceği yönünde duyumlar alıyordum. Başkan olarak ilgilenmezseniz görevinizi yapmıyorsunuz demektir. Hocam böyle şeyler var dedim. Milli görev, çok ısrar ediyorlar, bana ihtiyaçları var dedi. 4 maç için yardımcı olacağım, ben Galatasaraylıyım, Galatasaray'da kalacağım dedi. Hocanın yanında Demirören'i aradım. Hocamıza 4 maç için izin vereceğiz ama hoca bizde kalıyor dedim. Demirören bir şaşırdı, biz böyle anlaşmamıştık dedi. Hocamız 4 maç sizde para almadan çalışacak, size yardımcı olacak dedim. Yok o zaman, ben başkasına bakayım dedi ve telefonu kapattı. Ayrıldım oradan Bodrum'a gittim. Televizyonu bir açtım, bakmadığım bir kanalda imza töreni vardı. Herkes kravatları takmış, güle oynaya imzalar atılıyor. Fatih hoca da orada. Dökümanlar nerede diye espriler yapıyor. Kulüp başkanı olsanız, o akşam uykunuz kaçmaz mı? İşte Fatih hoca ile aramızda yaşanan sorun tam olarak bu. Bir daha da görüşmedik hocayla."

YORUMLAR 8
  • mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    seni hiç sevmedim süt oğlan.
    Cevapla
  • remzi 6 yıl önce Şikayet Et
    gs aen büyük zararı sen verdin aysal efendi?
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Terimin bu yaptigina sasirdimmi hayir herkese hak ettigini vericeksin bizim milletimizde malesef bu yok insallah olur.
    Cevapla
  • Alpaslan 6 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan, hocayi eleman felan fistan diye kücük düsürmeye calistigini unutmadik abdurrahim albayrak gecen acikladi senin ne oldugunu, düsün artik galatasarayin yakasindan
    Cevapla
  • yeter 6 yıl önce Şikayet Et
    30 milyon dolar harcamış ortada başarı yok diyor ben basariya bakarım diyor bir insan bu kadar iki yüzlü olmaz yaaaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle