Rakamlarla G.Saray - F.Bahçe derbisine bakış

Süper Lig'de yarın derbi maçta karşı karşıya gelecek Galatasaray ile Fenerbahçe arasında son yıllarda oynanan lig müsabakalarında ilk golü atan taraf kolay kolay yenilmiyor.

Rakamlarla G.Saray - F.Bahçe derbisine bakış
Rakamlarla G.Saray - F.Bahçe derbisine bakış
GİRİŞ 21.10.2017 12:36 GÜNCELLEME 21.10.2017 12:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rekabette 23 yılı kapsayan son 48 lig maçında ilk golü atan takım, karşılaşmadan en kötü ihtimalle beraberlikle ayrılırken, bu süre içinde sadece 3 kez mağlup oldu.

Söz konusu dönemde Fenerbahçe öne geçtiği 23 müsabakadan, Galatasaray ise 11 karşılaşmadan galip ayrıldı, 11 maç da berabere sonuçlandı.

- Kartlar havada uçuşuyor

İki takım arasında son yıllarda yapılan maçlarda gösterilen sarı ve kırmızı kartların çokluğu dikkati çekiyor.

İki takımın 36'sı lig, 7'si Türkiye Kupası, 3'ü TFF Süper Kupa, biri de Dostluk Kupası olmak üzere son 47 randevusunda hakemler toplam 35 kırmızı, 271 de sarı kart kullandı.

Rekabetteki son 47 maçta Galatasaraylı futbolcular 18, Fenerbahçeli futbolcular ise 17 kez kırmızı kartla cezalandırıldı.

Söz konusu dönemde Galatasaray'dan Emre Aşık (3), Hasan Şaş (2), Melo, Sabri Sarıoğlu, Engin Baytar, Ujfalusi, Baros, Keita, Arda Turan, Lincoln, Saidou, Orhan Ak, Volkan Arslan, Batista ve Bülent Korkmaz, Fenerbahçe'den ise Lugano (3), Volkan Demirel (2), Alves (2), Nani, Emre Belözoğlu, Meireles, Dia, Selçuk Şahin, Semih Şentürk, Gökhan Gönül, Deivid, Ortega ve Luciano kırmızı kartla takımlarını yalnız bıraktı.

- Ekimdeki 32. derbi

Galatasaray ile Fenerbahçe yarın yapacakları derbi maçla ekim ayında 32. kez karşılaşacak.

Taraflar, 108 yıllık rekabette 31 karşılaşmayı ekim ayında oynadı. Fenerbahçe, ekim ayındaki randevularda rakibine galibiyet sayısında üstünlük kurdu. Ekim ayında Fenerbahçe 12, Galatasaray 5 kez galip geldi, 14 maç da berabere sonuçlandı.

Ekim ayındaki derbilerde Fenerbahçe 43, Galatasaray ise 34 gol attı.

İki takım, ekim ayında son maçlarını 2015-2016 sezonunda Ülker Stadı'nda yaptı. 25 Ekim 2015 tarihindeki lig maçı 1-1 bitti.

- Rekabette gol atanlar

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin bu sezon kadrolarında bulunan futbolcuların sadece 5'i iki takım arasındaki rekabette gol sevinci yaşadı.

Galatasaray'da Selçuk İnan (3), Fenerbahçe'de ise Robin van Persie (2), Hasan Ali Kaldırım, Alper Potuk ve Josef de Souza derbide gol attı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Kartlar yine havada uçuşacak! Fenerbahçeyi Günahı kadar sevmeyen Cüneyt çakır özellikle veriliyor bu maça!? eğer Fenerbahçe Galibeyete yakınsa Kartlarla durudurlacak ve maçı berabere bitirecekler?.
    Cevapla