Gomis gerçeği! Meğer izin günlerinde...

Amacı kaliteli futbolcular yetiştirmek olan “Gerçek bu” projesinde yer alan Gomis, okulları gezerek burada tecrübesini aktardı, gençlerin eğitimi için kendini adadı.

Gomis gerçeği! Meğer izin günlerinde...
Gomis gerçeği! Meğer izin günlerinde...
GİRİŞ 29.09.2017 09:42 GÜNCELLEME 29.09.2017 09:42

Galatasaray’ın yeni transferi Bafetimbi Gomis, sahadaki gollerinin yanında, sendikacılıkta da ön sıralarda yer alıyor. Futbolun adil bir oyun olmasına önem veren ve haksız rekabetten uzak durmaya çalıştığı gözlenen yıldız futbolcu, saha dışında da bu yönde bir mücadele yürütüyor. Fransa Profesyonel Futbolcular Sendikası (UNFP) üyesi olan 32 yaşındaki golcü, yıllardır bu örgütün bünyesinde faaliyet gösteriyor.
 
Her alanda futbolcuların haklarını ve toplum nezdindeki imajlarını koruma hedefleri bulunan UNFP ile hareket eden Bafetimbi Gomis, sarı-kırmızılılara transfer olmasının ardından da vakit buldukça sendikal faaliyetleri takip ediyor, Fransa’ya gittikçe elinden gelen desteği veriyor.

Galatasaray'dan müthiş transfer planı! Bruma taktiği...

Son olarak kaliteli futbolcular yetiştirmek ve Fransız futbolcuların ülkedeki imajını düzeltme amacı taşıyan C’est Vrai (Gerçek bu) projesi dahilinde, Olivier Giroud, Blaise Matuidi gibi isimlerle birlikte sorumluluk alan Gomis, gençlerin eğitimine kendisini adadı. Deneyimlerini genç isimlere aktarma göreviyle ülkesindeokulları gezen ve burada tecrübelerini aktarırken, konuyla ilgili çekilen bilgilendirme videolarında da boy gösterdi.
 
‘Uluslararası bir marka’

Marsilya’nın eski forveti Toifilou Maoulida, mavi-beyazlı ekibin Bafetimbi Gomis’i elinde tutmayarak büyük hata yaptığını söyledi. Swansea’den kiralık olarak forma giydiği geçen sezon 20 golle Fransa liginin en önemli golcüleri arasına giren ismin performansını Galatasaray’da sürdürdüğüne dikkat çeken Maoulida, “Marsilya onun yerini dolduramadı. Eğer ellerinde tutabilselerdi iyi olurdu. Her sezon 15 golün üstünde atıyor. Gomis uluslararası bir markadır” dedi.  (Skorer)