Maicon: "Benim için ödenen bonservis bedeli...'

Galatasaray'ın yeni transferi Maicon, sarı-kırmızılı kulübün Slovakya kampında basın toplantısı düzenledi.

Maicon: "Benim için ödenen bonservis bedeli...'
Maicon: "Benim için ödenen bonservis bedeli...'
GİRİŞ 01.07.2017 15:33 GÜNCELLEME 01.07.2017 15:33

Galatasaray'da olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Maicon, " Çok teşekkür ediyorum ve Galatasaray'a geldiğim için çok mutluyum. Tekrar Avrupa'ya döndüğüm ve böyle büyük bir kulüple döndüğüm için çok mutluyum. Taraftarın muhteşem karşılaması ve hocamın, takım arkadaşlarımın beni güzel karşılaması çok mutlu etti. Elimden gelenin en iyisini bu forma için yapmaya devam edeceğim. Ocak ayında çıkan haberler söylentiydi. Benim ve menajerimin de kulağına geldi o haberler. 3-4 hafta önce resmi teklif aldık ve bunu duyduğum zaman işin büyük kısmı bitmişti. Galatasaray gibi büyük bir kulübün benimle ilgilenmesi güzeldi daha sonra da kulüpler bir araya gelip görüştüler" dedi. 

"GALATASARAY TARAFTARINI MUTLU EDECEĞİM"

Galatasaray taraftarını mutlu edebilmek için elinden gelen her şeyi yapacağını ifade eden Maicon, "Havaalanındaki karşılama beni çok etkiledi. Hiç oynamamışsınız, formasını terletmemişsiniz, ilk defa geliyorsunuz ve o kadar insan sizi karşılıyor. O yüzden kariyerimin en özel, en önemli dakikalarından birini yaşattılar. Kulüpte hocamız,, başkanımız, yönetim, çalışanlar beni en iyi şekilde karşıladı. Onları mutlu edebilmek için elimden gelenin maksimumunu yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

"TAKIM İÇİNDEKİ ATMOSFER HARİKA"

Takım içerisinde adaptasyon sorunu yaşamadığının da altını çizen Brezilyalı futbolcu, "Takım içinde çok olumlu, ilk geldiğim günden beri herkesin bana yaklaşımı, beni bu kadar çabuk içlerine alıp kabullenmeleri ekstra mutlu etti ve güven verdi. Adaptasyon sürecini kısa sürede aşacağım gibi görünüyor. Sao Paolo'da 4'lü savunmada oynadık ama zaman zaman 3'lü de oynadığımız oldu o sebeple ben iki sisteme de çabuk adapte olacağımı düşünüyorum" dedi.

"GALATASARAY TARİHİNE GEÇMEK İSTİYORUM"

Galatasaray tarihine geçmek istediğini vurgulayan Maicon, "Kesinlikle buraya geliş amacım takımıma maksimum desteği, yardımı verebilmek defansif anlamda. Ama bu tek başınıza yapabileceğiniz bir iş değil. Hocamızla, takım arkadaşlarımızla birlikte çalışarak geçen seneden gelen sıkıntıları aşmak için mücadele edeceğiz. O isimleri (Melo, Jardel) yakından tanıyorum ve ben de o isimler gibi Galatasaray tarihine geçmek istiyorum. Melo ön libero ben ise stoperim biraz daha dikkatli olmamız gereken bir pozisyon. Teknik olarak da iyiyim, agresif oynamanız lazım ama teknik olarak da iyi olmanız gerekir" ifadelerini kullandı.

"BENİM İÇİN ÖDENEN PARANIN HAKKINI VERECEĞİM"

Galatrasaray'ın kendisine güvendiğini de ifade eden Brezilyalı futbolcu, "Kesinlikle böyle bir ortam bekliyordum. Galatasaray gibi büyük bir camiada büyük isimlerin oynaması gayet normal. Galatasaray ismi çok kuvvetli ama sahada isim kazanmıyor. Sizin fizik olarak, mental olarak hazır olmanız gerekiyor. Bizim de bunu yapmamız lazım. Bunu yaptıktan sonra zaten sahada da önemli isimler var. Ödenen bir para var ama bu Galatasaray'ın bana ne kadar güvendiğini gösterir. Benim oyunuma ne kadar güvendiğini gösterir. Ben de bunu boşa çıkarmayacağım. Oynadığım oyunla, saha içi ve saha dışı elimden geleni yaparak bu güveni boşa çıkarmayacağım" şeklinde konuştu.

"TARAFTAR, BENİM İÇİN NE UYGUN GÖRÜRSE ODUR"

Kendisi için en önemli şeyin forma olduğunu belirten Maicon, "Brezilya'da söylenen, defansın tanrısı olarak bir lakap var ama sonuçta ben de bir insanım. Bu abartılı bir takma ad diyebiliriz. Belki burada farklı bir takma adım da olabilir ama önemli olan benim bu forma için ne yapacağım. Elimden geleni yapacağım ama taraftarlar daha sonra neyi uygun görüyorlarsa o takma adı takabilirler" dedi.

"GALATASARAY'DAN TEKLİF GELİNCE DÜŞÜNMEDİM"

Galatasaray'dan teklif gelince düşünmeden kabul ettiğini ifade eden Maicon, "Galatasaray'a ilgim tabi ki vardı. Bire bir yaşadığım bir anım da var. Porto ile oynarken Emirates Kupası'nda Sneijder, Melo gibi büyük isimlerle maçtan önce konuştuk. O turnuvada da Galatasaray'ın nasıl büyük bir takım olduğunu ve taraftarlarını da orada görüyorsunuz. 3-4 hafta önceki görüşmede de benim için iş tamamdı. Menajerim ve takımların görüşmesi oldu" dedi.

"TAKIM OLARAK ÇOK İYİ DEFANS YAPMAK ZORUNDAYIZ"

Defansı takı olarak çok iyi yapmak zorunda olduklarının vurgulayan Brezilyalı futbolcu, "Futbol oynuyorsunuz beraber bir şeyler çözmeniz gerekiyor. Ben elimden geleni yapacağım ama defansı da takım olarak yapmanız lazım. Ondan sonra da komple hücum yapmak gerekiyor. Bunu tamamladığınızda zaten başarı geliyor. Türkiye Ligi'yle ilgili bilgim var. Rekabet düzeyini biliyorum ve güce dayalı bir lig. Kime karşı oynarsam oynayayım, konsantrasyonum hep aynı olur. Saha içinde yapmak istediklerim rakibe karşı fark etmez. Konsantrasyonum ve maça hazırlanmamı hep aynı şekilde yaparım. Muslera mükemmel bir arkadaş, kısa dönemde bu görüntüyü verdi bana. Daha önce Lugano ile de konuşmuştum. Muslera bugüne kadar bana iyi davranan, yardımcı olan bir arkadaş umarım hep birlikte başarılı oluruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL