G.Saray'da Bruma korkusu! 30 milyon euroluk ceza

Galatasaray, Bruma’dan toplam 15 milyon euro bonservis bedeli alacak ancak 30 milyon euroluk cezai madde, sarı-kırmızılıların korkusu olacak.

G.Saray'da Bruma korkusu! 30 milyon euroluk ceza
G.Saray'da Bruma korkusu! 30 milyon euroluk ceza
GİRİŞ 07.06.2017 09:46 GÜNCELLEME 07.06.2017 19:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cim-Bom, 22 yaşındaki futbolcuyu Sporting’den transfer ederken, Portekiz kulübüyle bir sözleşme yapmıştı. Buna göre, futbolcunun 2018 Haziran öncesinde Benfica, Porto, Braga kulüplerinden birine satılması durumunda, Galatasaray’ın yeşil-beyazlı kulübe 30 milyon euro ödemesi gerekiyor.

Bruma’nın, rakipleri olan bu kulüplere bir üçüncü kulüp üzerinden transfer olma ihtimalini de ortadan kaldıran Sporting, sarı-kırmızılılarla yaptığı kontrata buna dair bir madde de koydurdu. Buna göre Galatasaray’ın, bu tarihten önce oyuncuyu elden çıkarması durumunda, transferin gerçekleştiği yeni kulüple özel bir sözleşme yapması gerekiyor. Yeni kulüp, bu maddeyi ihlal ederse Cim-Bom sıkıntıya düşecek. Çünkü, sözleşmeye göre sarı-kırmızılılar, yeni takımdan 30 milyon euroyu tahsil edip Sporting’e ödemeyi yapmakla yükümlü bulunuyor. Portekizli futbolcu geçtiğimiz yıl Real Sociedad’a satın alma opsiyonuyla kiralandığı zamanda da Galatasaray ile İspanyol ekibi arasındaki kontrata aynı madde konulmuştu.

Önce Sporting’e sorulacak

Galatasaray, Red Bull Leipzig ile her konuda anlaştıktan sonra, transferi resmileştirmeden önce Sporting’e haber vermek zorunda... Portekiz ekibiyle olan sözleşmesi uyarınca sarı-kırmızılıların, Bruma’yı herhangi bir kulübe satmak konusunda anlaştıklarını bildirmeleri gerekiyor. Sporting bu bildirimden sonra 4 gün içinde aynı miktarı ödeyerek futbolcuyu transfer etme hakkına sahip... Bu yönde bir girişim olmaması durumunda Alman ekibi transferi tamamlayabilecek.

YORUMLAR 3
  • FM.. 6 yıl önce Şikayet Et
    Beceriksiz yöneticiler yüzünden Galatasaray mahalle takımına döndü, yazıklar olsun
    Cevapla
  • hacıbilir 6 yıl önce Şikayet Et
    Sözleşmelerde bu tip abuk subuk madde olmamalı.
    Cevapla
  • emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    adamların her tarafı dökülüyor. 15 e sat 30 öde. zeka fışkırıyor
    Cevapla