Çinliler'in teklifi ortaya çıktı! İşte o rakam

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in "Galatasaray'ı satın almak için Çinliler teklif yaptı" açıklamasının ardından teklifin ne kadar olduğu ortaya çıktı.

Çinliler'in teklifi ortaya çıktı! İşte o rakam
Çinliler'in teklifi ortaya çıktı! İşte o rakam
GİRİŞ 02.05.2017 11:15 GÜNCELLEME 02.05.2017 11:20
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in "Galatasaray'ı satın almak için Çinliler teklif yaptı" açıklamasının ardından bu teklifin ne kadar olduğu büyük bir merak uyandırmıştı. Hürriyet Gazetesi'nden Mehmet Arslan, Çinliler tarafından Galatasaray'a yapılan bu teklifi açıkladı.

İşte Arslan'ın o yazısı;

Başkan Özbek'in "Çinliler G.Saray'ı almak üzere gayri resmi bir teklif yaptı ama ben kabul etmedim" açıklamasının perde arkasında çarpıcı bilgiler var: 1- Teklif aracı vasıtasıyla geldi. 2- İçerdiği rakam 500 milyon dolar. 3- Hisselerin bir kısmına talipler. 4- Yönetimde söz sahibi olmak istiyorlar. Türkiye'de kulüplerin yapısı pek çok Avrupa ülkesinden farklı. Camialara ait kulüplerin yakın gelecekte "Sahipli" bir sisteme geçip geçmeyecekleri de hep tartışılır. Tıpkı İngiltere ve İtalya'da olduğu gibi. Fenerbahçe'nin, Galatasaray'ın, Beşiktaş'ın sahibi bir şirket ya da şahıs olabilir mi?

Bu sisteme geçilirse temel soru şu: Büyük kulüpler ne kadara satılır? Camialar buna nasıl tepki verir? Elbette siz soruları istediğiniz kadar çoğaltabilirsiniz de. Geçtiğimiz günlerde Hürriyet Spor'da, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in özel bir röportajı yer aldı. Özbek, Çinlilerin, Galatasaray'ı satın almak istediğini ancak kendisinin bu teklife hayır dediğini açıkladı.

Ama bunun dışında ser verip sır vermedi? Teklif nasıl ve kimler tarafından getirildi? Ve daha da önemlisi ne kadar teklif edildi? Özbek bu konuda suskun kalmayı tercih etti. Ama detaylı bir araştırmayla bu sorulara kısmen de olsa bir yanıt bulabildim. Önce ilk sorudan başlayalım. Teklif bir Türk vatandaşı aracılığıyla Galatasaray'a iletilmiş. İsmi bende saklı. Ama kaynağım açıklanmasını istemediği için bu ismi vermem doğru olmaz. İkinci sorunun yanıtına gelince. Bu konuda net bir rakama ulaştım. 500 milyon dolar... Ama bu 500 milyon dolarlık teklifin karşılığına, tam olarak ne anlama geldiği bilgisine şu an için ulaşamadım.

Öyle ya, G.Saray Spor Kulübü'nün neredeyse bu kadar borcu var. O borçlar ne olacak? G.Saray, Çinliler'e satılacaksa, kuşkusuz 500 milyon dolardan çok daha fazla eder. O zaman geriye bir seçenek kalıyor. Çinliler hisselerin ancak bir kısmını alacaklar. Ama yönetme yetkisine de sahip olacaklar. 500 milyon dolarlık teklif ancak bu bakış açısıyla mantıklı hale gelebilir."

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 11
  • Ademoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    GS lisesinden mezun olmayan Başkan olamıyordu. Takım Fransız'larındı çinlilerin olur . Farkeden bişey olmaz
    Cevapla
  • ali yildirim 6 yıl önce Şikayet Et
    ulkemizde klupler dernekler yasasina gore yonetilir avrupa gibi satis olmaz bizde
    Cevapla
  • erdem 6 yıl önce Şikayet Et
    satın hiç değilse manyıklı transfer yapıp profesyonel şekilde yönetirler
    Cevapla
  • ali bulut 6 yıl önce Şikayet Et
    son 15 yilda kulübü yediniz bitirdiniz satinda sizden kurtulalim kimse sizler kadar kötü yönetemez bu kulübü
    Cevapla
  • Baba Osman 6 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi M.Ciyt ve Paris S.G. müslüman birinin diye İngiltere Fransa müslüman mı oldu. Bu kafayla gittikçe biz ancak İngiltere Almanya İspanya liginin küme düşen takımlarıyla yarışırız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle