Tudor'dan flaş karar! Gelecek sezon...

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, futbolcuların üçlü savunmayı yapamadığını gördü, gelecek sezon da dörtlü savunma ile devam etme kararı aldı.

Tudor'dan flaş karar! Gelecek sezon...
Tudor'dan flaş karar! Gelecek sezon...
GİRİŞ 30.04.2017 09:36 GÜNCELLEME 30.04.2017 09:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Gelecek sezon planlamasını yaparken, takımda kalacak isimleri de göz önünde bulunduran Hırvat teknik adam, futbolcuya dayalı sistemi benimsedi. Tudor, ısrarla oynatmak istediği üçlü savunma yerine defansın dörtlü olmasında karar kıldı. Bunda, Galatasaray kadrosunda yer alan Serdar Aziz, Semih Kaya, Ahmet Çalık ve Koray Günter gibi yerli futbolcuların 3’lü savunmaya adapte olmakta güçlük çekmesi ve karakteristik yapılarının bu modele uygun olmaması etkili oldu.

Leiva’ya veto

Tudor’un diğer radikal kararı ise savunmanın önündeki futbolcularla ilgili oldu. Hırvat teknik adam, kesinlikle ön liberolu sistemi benimsemediği ve bu yüzden iki yönlü dinamik bir orta saha kurma düşüncesinde olduğu bildirildi. Liverpool forması giyen Lukas Leiva’nın veto edilmesinde de bu faktörün etkili olduğu belirtildi.

Tudor’un sisteminin ilk planda 4-3-3 olacağı, ancak rakibin durumuna göre 4-4-2 ve 4-4-1-1 gibi diğer alternatif taktiklerin de kullanılacağı dile getirildi. Savunmanın önünde yer alacak 6 futbolcu da maçlara göre bu üç kurgudan birine göre sahaya sürülecek.

Tudor’daki bu zihniyet değişimi, şu an dünya futboluna hakim ve birbirine muhalif Conte’li sistem düşüncesinden, Guardiola’lı düzene geçiş olarak yorumlandı.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 5
  • kirsehirli 6 yıl önce Şikayet Et
    tudor aklindaki 3lü 4lü defans degil... gittiginde alacagi tazminat ne kadar olur onu düsünüyo
    Cevapla
  • martli 6 yıl önce Şikayet Et
    Yerinde kalirsa. karabükte geri almaz artik onu
    Cevapla
  • Krbk 6 yıl önce Şikayet Et
    Kalacağını mı düşünüyor
    Cevapla
  • SerDAR 6 yıl önce Şikayet Et
    GS savunmayı dörtler amaTudor bunu görebilir mi bilemem.
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Gelecek sezon mu?
    Cevapla