UEFA, Aysal'ın faturasını kesmek istiyor!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, Ünal Aysal döneminin UEFA üzerindeki olumsuz imajını ortadan kaldırmak için çaba harcadığı ifade edildi.

UEFA, Aysal'ın faturasını kesmek istiyor!
UEFA, Aysal'ın faturasını kesmek istiyor!
GİRİŞ 06.04.2017 08:35 GÜNCELLEME 06.04.2017 08:35

Helsinki'de UEFA Başkanı Alexander Ceferin ve Finansal Fair Play Direktörü Andrea Traverso ile görüşen Başkan Dursun Özbek'in, 2018-2019 sezonundan itibaren geçerli olacak yeni bir anlaşma konusunda mutabakata vardığı dile getirildi.

UEFA yetkililerinin, Ünal Aysal döneminde verilen 3 sene üst üste şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'ne katılım gibi taahhütleri Özbek'in karşısına çıkardıkları, "Bundan önceki sözlerinizi yerine getirmediniz" diyerek Aysal döneminin faturasını bugüne kesmek istedikleri dile getirildi. Özbek'in ise kendilerinden önce bu sözlerin tutulmamasına rağmen kendi dönemlerinde mali tablolardaki olumlu gidişata atıf yaptığı, "Bu sezon koyduğunuz 65 milyon euro limitini aşmadık. Bu konudaki istikrarımız sürecek" yanıtını verdiği öğrenildi.

Galatasaray Yönetimi'nin çabalarını olumlu bulan UEFA heyetinin bu konudaki çalışmaları gerçekçi ve yerinde bulduğu ifade edildi.

UEFA'nın her kulüp ile bu konuda özel olarak görüşmelere başladığı ayrıca her kulübe ayrı bir reçete verildiği bildirildi. Helsinki dönüşünde konuşan Özbek, "UEFA ile görümelerimizin esası, finansal fair play'den dolayı önümüzdeki 2018-19 sezonundan itibaren yapmak istediğimiz anlaşmaydı. Her şey Galatasaray için daha iyi olacak. Son derece olumlu görüşmeler oldu. Bundan sonra UEFA yetkilileri ile 2-3 ayda bir rutin olarak bir araya geleceğiz" dedi.