Dursun Özbek: 'UEFA ile görüştük. Seneye...'

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de gerçekleştirilen UEFA Kongresi'ne katıldı.

GİRİŞ 04.04.2017 16:24 GÜNCELLEME 05.04.2017 11:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Özbek, NTV Spor'a yaptığı özel açıklamalarda UEFA ile yaptığı görüşmeler ile ilgili konuştu.

UEFA ile FFP kapsamında yeni bir anlaşma yapacaklarını belirten Özbek, "Daha önce birkaç hafta evvel Nyon'daydım. Orada ziyaret amacım, önümüzdeki sezondan itibaren UEFA ile bir anlaşma yapmaktı. Çünkü yol haritamızı UEFA'ya açmamız lazım, bir daha Galatasaray'ın yaşadığı travmaları yaşamamak için. Bugün de seçim var, bütün UEFA yetkilileri buradaydı. Kendileri ile görüştüm ve çok memnun oldular. Galatasaray artık UEFA'dan men gibi bir şey yaşamayacak. Anlaşmanın ön görüşmesini yaptık, Eylül-Ekim gibi bu anlaşma ile birlikte Galatasaray önündeki dönemi çok daha uygun şekilde geçirecek" dedi.

"UEFA ŞEFFAFLIK İSTİYOR"

UEFA'nın kulüplerden şeffaflık istediğini vurgulayan Dursun Özbek, "UEFA'nın istediği şeffaflık. UEFA kulüplere ceza vermek için yapılmış bir kulüp değil. Onların düzeni şeffaflık. Kur farkı, faizlerin yüksekliği, dolayısıyla ortaya çıkan büyük bir zarar var. Bunların FFP'ye uygun olarak düzenlenmesi gerekiyor. UEFA kuralları çok net. Herkesin bu temasları yapmasını tavsiye ediyorum, UEFA çok destekçi, yardım etmeyi çok istiyorlar. Kendi ifadeleri, hiçbir kulübün UEFA'dan men edilmesi gibi bir amaçları yok. Galatasaray şeffaflığı açısından da çok takdir gören bir kulüp. Benim görevim, Galatasaray'ın önümüzdeki dönemde böyle bir cezayla muhattap olmaması" ifadelerini kullandı.

"UEFA İLE YOL HARİTASI YAPILACAK"

UEFA ile yol haritası yaptıklarını söyleyen Dursun Özbek, "Bizim bu sezon 65 milyon euro limitimiz vardı, onun içinde kalıyoruz. Önümüzdeki dönem de finansal durumu ortaya koyduğumuz zaman, yol haritası yapılacak. Benim amacım da Galatasaray'ın yol haritasını yapmak, bu anlamda çok olumlu görüşmeler oldu" diye konuştu.

Servet Yardımcı'nın UEFA Yönetim Kurulu adaylığı da sorulan Galatasaray başkanı, "Servet bey aday, onu cesaretlendirmek için de buradayım. Onun seçilmesi de önemli. Bir Türk'ün yönetimde olması çok iyi olacaktır, tesadüf iki iş bir araya geldi" diyerek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR 1
  • martli 7 yıl önce Şikayet Et
    sonra gider 100 bin euro ya oynayan birini 3 milyon verip transfer eder cebine de 1.5 milyon garanti para koyarsiniz.
    Cevapla