Özbek: Cumhurbaşkanımız da aşık...

Dursun Özbek, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından, FETÖ temizliği yapan tek kulübün Galatasaray olduğunu söyledi.

Özbek: Cumhurbaşkanımız da aşık...
Özbek: Cumhurbaşkanımız da aşık...
GİRİŞ 02.04.2017 10:56 GÜNCELLEME 02.04.2017 11:55
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, CNN Türk Hafta Sonu'na açıklamalarda bulundu.

Futbol Zirvesi'nde sahnede Aziz Yıldırım ile görüntüleri hakkında Dursun Özbek, "Türk sporunda birinci hususun dostluk olması gerektiğini düşünüyorum. Gereksiz kavgalar ve çekişmeler, tribün terörünü destekldiğini düşünüyorum. Bunlardan arınmamız lazım. Kimseyle kırgın dargın tarafım yok, niyetim de yok. Sayın Cumhurbaşkanımız da çimento vazifesi görüyor, spora aşık gibi. Konuşma falan da yoktu. O da gerilimden rahatsız, her geldiğinde tokalaşır. Ben de hiç düşünmeden Aziz Bey ile tokalaştım." dedi.

"G.SARAY VE F.BAHÇE, TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜKLERİ"

Türk sporunda kavganın sona ermesi gerektiğini vurgulayan Galatasaray Başkanı, "Galatasaray ve Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük iki kulübü. Dolayısıyla, kulüplerin kuruluş amacı Türk sporuna hizmet etmek. Kavga ederek bu hizmeti sürdüremeyiz. Sahada en çetin rekabeti yapmamız lazım. Saha dışında misyonumuz Türk sporuna hizmet etmek. Saha içinde rakip oluruz, sert mücadeleler, çetin mücadeleler olur ancak saha dışında hayır. Kulüpler Türkiye'ye mal olmuş kulüpler. Büyük kulüpler, Türkiye'nin mozaiğidir. Türkiye'nin en çok ihtiyacı olan şey barış. Biz kendi içimizde kavgalı olursak bunun Türkiye'ye ne faydası var." ifadelerini kullandı.

"BÜYÜK GERİLİME GİRMEDİM, GİRME NİYETİNDE DEĞİLİM"

Zaman zaman kulüpler tarafından yapılan sert açıklamalar hakkında Dursun Özbek, "Hiçbir zaman büyük gerilime girmedim. Girme niyetinde de değilim. Sporun içinde kavga, düşmanlık var mı? Sporun amacı barışı ve kardeşliği desteklemektir. Ben o görüşteyim." diyerek sözlerini sürdürdü.

Futbol Zirvesi'nde Aziz Yıldırım'ın Fikret Orman ile yanyana gelmeme isteği sorusu üzerine Özbek, "Oradaki diziliş, rastgele bir diziliştir. Bir fotoğraf veriyorduk. Dikkatimi çeken bir husus olmadı." cevabını verdi.

Dursun Özbek, Futbol Zirvesi'ne herkesin gönüllü gittiğinin altını çizerek, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, Türk sporunu yönetiyoruz. Bir zorakilik olamaz. Zorakilik olsa katılmazdık, gitmezdik. Türk sporunu daha yukarı çekmek için bu görüntüleri sergilememiz gerektiğini düşünüyorum." yorumunu yaptı.

"MAÇTA TARAFTARLA BÜTÜNLEŞMEMİZ LAZIM"

Galatasaray-Baskonia maçındaki olaylar hakkında gelen sorusunu Galatasaray Başkanı, "Tatsız olaylar oldu. Sporcularımız var, bir yönetim kurulu var, genel kurul vr ve taraftarlarımız var. Aile içindeki çekişmeler, kavgalar spor kulübünün kendisine zarar verir. Dün bir bayan basketbol maçı oynadık Fenerbahçe ile. Rakibimiz büyük bir sayı farkıyla yendik. Çünkü o gün bütünleştik. Bütünleşme olunca netice ortada. Galatasaray taraftarı diye addedilen kişilerin bu görüntüyü sergilemesi lazım. Daha önce sergilenen görüntü de, birbirimizle niye uğraşıyoruz ki. Avrupa'daki sahalara bakın, takım küme düşerken alkışlıyorlar. Saha içerinde takımı destekleyici olmak lazım." sözleriyle yanıtladı.

Taraftarlara seslenen Dursun Özbek, "Ben taraftara şunu söylüyorum, müsabaka içinde bütünleşmemiz lazım. Son saniyeye kadar oyuncuları desteklememiz, yüreklendirmemiz lazım. Herkesin görevi bu. Taraftarın misyonu, maçın başından sonuna kadar oyuncularımızı teşvik etmektir." dedi.

YORUMLAR 7
  • bahattin 7 yıl önce Şikayet Et
    3 temmuztan beri bu itlerle savaşan zaten fenerbahçe başta başkanıyle yöneticileriyle ve tum camia olarak taraftar o zamanl ar meydanlarda neler cektigini her kes gördü görmeyenler sucu
    Cevapla
  • UltrAslan 7 yıl önce Şikayet Et
    Gördük Özbek
    Cevapla
  • KAPADOKYALI 7 yıl önce Şikayet Et
    yersen tabiii.
    Cevapla
  • Fenerbahçe 7 yıl önce Şikayet Et
    de fetöcü var mı ki? 3 temmuz 2011 den beri kanlı bıçaklıyız biz bu fetöcülerle
    Cevapla
  • Veysel 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatan hainlerinlerini "vatan hainliklerinden" değil de üyelik aidatından atacak cesareti gösteren tek kulübsünüz.
    Cevapla
  • Cio 7 yıl önce Şikayet Et
    sonrasında ntv programında o 2 zatı hainlikten attığını Söyledi Zaten Çoğunluğu Aidat Ama 5kisi hainlikten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle