Dursun Özbek'e sert eleştiri! 'Asrin utancı...'

Galatasaray'ın eski başkan yardımcısı Adnan Öztürk 25 Mart'ta yapılacak Mali Genel Kurul öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

Dursun Özbek'e sert eleştiri! 'Asrin utancı...'
Dursun Özbek'e sert eleştiri! 'Asrin utancı...'
GİRİŞ 21.03.2017 10:19 GÜNCELLEME 21.03.2017 10:45

Kulübün durumunun her geçen gün daha kötüye gittiğini ve önlem alınmazsa içinden çıkılamayacak boyutlara geleceğini belirten Öztürk, sözlerine "Galatasaray'ın iyi yönetilmediğini tüm genel kurul üyelerinin daha iyi görmesi için sadece mali tabloyu gözler önüne seriyorum" diyerek başladı.

'Engel ne açıklasınlar'

Harcamaların gerçek anlamda hovardaca olduğuna değinen Öztürk sözlerine şöyle devam etti: "Yapılan hovardaca harcamalar bizi bitirdi. Şu anki krizi Riva ve Florya'yı satarak aşmaya çalışıyorlar. Gün kurtarılabilir ancak sonraki 10 yıl ne olacak, bir plan yok. Bu şekilde bütçeyle bir yere varmak imkansız. Galatasaray'ın bir felsefesi var ve bütçe hazırlarken buna uyulmalı. Gayrimenkul satışı, amatör branşlar, futbol, basketbol, satış, pazarlama... Kısaca bütçe hazırlarken her işten zarar etmeyi planlayarak yola çıkarsan, bu felsefenin zaten dışına çıkmış olursun. Galatasaray'ın önünde denk bütçe uygulamaktaki engel ne! Yönetime gelenlerin politikaları, çekememezlik, hamaset ve dedikodular bizi bu günlere getirdi. Genel kurul üyeleri bu duruma ne zaman dur diyecekler! Doğruları konuşan ve yapan bir Galatasaray Yönetimi istiyorum".

'Başkan cesur olsun'

Maddi zorluğa düşmenin ayıp olmadığını, ayıp olanın maddi zorluğa düşünce zengin gibi yaşamaya çalışmak olduğunu dile getiren Öztürk, kurtuluşa ait kendi düşüncelerini ise şöyle açıkladı: "Öncelikle Dursun Başkan'ın cesur olması gerek. Bu kafayla gidilirse değil Özbek serveti, Hilton serveti bile yetmez. Futbol ve basketbol zarar etmeyecek şekilde stratejik olarak planlanmalı. Erkek basketbol profesyonel yapılmalı. Profesyonel dalların gelirleri birbirlerine karıştırılmamalı ve amatör branşların hedeflerinin belli olması gerek. Amatörler de gerçekten amatör olmalı"

'Amatörde önemli olan...'

"Amatör dalların amacı gerçek Galatasaray felsefesindeki gibi Atatürkçü gençler yetiştirmek olmalı. Yabancı amatör sporcuya tahammülüm yok. Galatasaray camiası devşirme sporcu kabul etmez. Amatör branşlarda başarı, şampiyonluklarla değil olimpiyatlara gönderebildiğiniz sporcu sayısıyla ölçülmelidir". Futbolcu transferleri için herkesi ciddiyete davet eden Adnan Öztürk, Galatasaray'ın düzlüğe çıkabilmek için geç kalmadığını da belirterek sözlerini şöyle noktaladı: "Milyonlarca lira harcanarak yapılan transferler benim gözümde sadece geleceğe yatırım yapmaktır. Bu transferler karşılığında ne alındığını hesaplamak basit! Toplasan 1 saat top oynamamış futbolcuların maliyetlerini alt alta toplarsan denklemin yanlış insanlara, yanlış yatırımlar olduğu ortaya çıkar. Yüzde 80 verimle oynayan bir futbolcuya ödenen paralar doğru bir yatırımdır.

'Olacaklar herkesin mãlumu'

"Galatasaray için asrın utancı olan bu sene, UEFA'da yasaklı duruma düştüğümüz zaman sevgili başkan olması gereken bir açıklama yaparak 1 Lira bile olsa şirketi k,r, geçireceğini söyledi. Bu sözün karşılığı 187 milyon Lira zarar oldu! Bu bilançoyla UEFA ile durumumuzun ne olacağı herkesin malumu"

KAYNAK: FANATİK