Ünal Aysal'dan başkanlığa dönüş sözleri!

Galatasaray'ın eski başkanlarından Ünal Aysal, yeniden başkanlığa aday olmadığını söyledi.

Ünal Aysal'dan başkanlığa dönüş sözleri!
Ünal Aysal'dan başkanlığa dönüş sözleri!
GİRİŞ 19.02.2017 14:15 GÜNCELLEME 19.02.2017 14:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ünal Aysal'dan Galatasaray için başkanlık açıklaması! Ünal Aysal Galatasaray'a başkan adayı olmayacağını söyledi. Ünal Aysal'ın röportajı... Ünal Aysal, spor camiasının yakından tanıdığı bir isim. 2011 - 2014 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü'ne başkanlık yaptı, kendi isteğiyle ayrıldı, gitti. Hala ismi Galatasaray'la anılsa da Aysal aslında oldukça büyük yatırımları olan bir iş adamı.

Unit International isimli, Brüksel merkezli şirketi üzerinden, Türkiye'de ve dünyanın bir çok yerinde büyük enerji yatırımları yapıyor. İsmi 'Türkiye'nin en zenginleri' listelerinde üst sıralarda yer alıyor. Aysal'ın son yatırımı, ambangonun yeni kalktığı İran'da. Tek başına ülkenin enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayacak, 3.6 milyar euroluk elektrik santralleri yapımı için imzalar atıldı. Totalde ise şirketin yatırım tutarı 7.5 milyar doları buluyor. Ancak tüm bu işlerin yanı sıra Aysal'ın aklı tutkuyla bağlı olduğu Galatasaray'da. 'Tekrar başkanlık düşünmüyorum' dese de Galatasaray'ı en az işi kadar düşündüğünü, bir o kadar da zaman harcadığını anlatıyor.

Kulübün gidişatından hoşnut olmadığını, ekibiyle beraber Galatasaray'ın marka değerini tekrar yükseltmek için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu söylüyor.
İşte Ünal Aysal'ın Akşam Gazetesi'nden Senay Büyükköşdere'ye verdiği, "Biraz romantik olacak ama işimle GS sevgim fifty fifty" başlıklı röportaj...

-Şimdiye kadar iş dünyasında ön plana çıkmadınız ama Türkiye'nin en zengin 50 insanı listesinde de adınız var. Birkaç sene önceki listede 43'üncü sıradasınız…

"O listeleri takip etmiyorum, öyle bir yere koymuşlar ama neden 43'üncü olduğumu bilmiyorum. Bu değerlendirmeleri neye göre yapıyorlar onu da bilmiyorum."

SÜRÜNMÜYORUM

-Listelere girdiğinize göre bir servetiniz var demektir… 

Olabilir. Sürünmüyorum diyelim.

- Türkiye'de futboldan iş konuşmaya sıra gelmedi mi?

"Ben Türkiye'de her zaman yabancı yatırımcı olarak vardım. Avrupa'da kurulmuş bir firma olarak burada yatırım yaptığım için kimse bana Türk yatırımcı gözüyle bakmadı. Herkes yabancı gözüyle baktığı için de Türkiye'deki iş hayatında ismim bilinse de fazla ön plana çıkmadı"

"YENİDEN BAŞKAN OLMA NİYETİM YOK"

-Galatasaray''da başkanlık için adınız geçti. Var mı niyetiniz?

"Taraftardan talep var. Ama ben Galatasaray'dan istifa ettim. Bırakmak için sebeplerim vardı. Ve bugün o sorunlar değişmedi. İnsana 'o gün ayrıldıysan, bugün neden dönüyorsun' diye sorarlar. Bu soruyla karşılaşmak istemiyorum. Onun için Galatasaray'da yeniden başkan olma niyetim yok. Diğer yandan Galatasaray'ın yıpranmasını kabullenemeyecek kadar koyu bir taraftarım. Bu yüzden her gün 'Galatasaray nasıl başarılı olur' diye düşünüp, çalışmalar yapıyorum."

-Başkan olmadan ne yapabilirsiniz?

"Yönetime girmek şart değil. GS'nin marka değerinin artması için gereken neyse yapmaya hazırım"

"FAKİR EDEBİYATI YAPIYORLAR"

-Düştü mü sizce GS'nin marka değeri?

"Çok açık bir şekilde düştü. Ben geldiğimde Galatasaray aynı borçlara sahipti ama ben bir gün bile 'borçluyuz, fakiriz' demedim. Türkiye'de spor kulüplerinin hepsi borçludur. Böyle bir sistem içinde en büyük hata 'öldük bittik' edebiyatı yapmak. Maalesef bugünkü yönetim bu hatayla başladı işe"

- Yani Galatasaray için proje üretmeye talipsiniz…

"Sadece proje üretmeye değil gerçekleşmesi için de her yolu açarız"

-Siz işinizi mi daha çok düşünüyorsunuz Galatasaray'ı mı?

"Fifty fifty. Saçma görünüyor biliyorum. İşiniz, gücünüz, aileniz var, bunlarla uğraşmanız lazım ama diğer yandan da GS başarısızsa yüzbinlerce insan o gece bedbaht yatıyor. Ben kendi dönemim adına müsterihim. Şimdi de sorumluluk hissediyorum. Fazla romantik duruyor ama fazla materyalleştik biraz romantizme ihtiyaç var"

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 5
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    takımı bu hale gelmesinin tek sebebi bu adam ,üyeliğini bile silmek lazım
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    başkan adayımız Abdurrahim ALBAYRAK gerisinden bezdik
    Cevapla
  • mahmut kaya 7 yıl önce Şikayet Et
    evet takimin çok çilesini çekmiş sayın albarak varken kim öneriyor zoru görünce takimi yuz üstü birkip kaçtın adam biraz utanir
    Cevapla
  • darkknight 7 yıl önce Şikayet Et
    gelmede zaten. zengin değil futboldan da anlayan yönetimden anlayan başkan lazım. yiyip biteren zaten var.
    Cevapla
  • mahmut kaya 7 yıl önce Şikayet Et
    gördük zenginliğini bize futbol zengini lazim reklama gerek yok
    Cevapla