Yılmaz Vural'dan Luis Enrique'ye salvolar!

Türk futbolunun duayen ve renkli isimlerinden Yılmaz Vural, Goal Türkiye'nin sorularını yanıtladı...

Yılmaz Vural'dan Luis Enrique'ye salvolar!
Yılmaz Vural'dan Luis Enrique'ye salvolar!
GİRİŞ 22.12.2016 11:15 GÜNCELLEME 22.12.2016 11:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Deneyimli teknik adam Türk futbolundaki sorunlardan kariyerinde yaşadığı zorluklara kadar birçok konuda merak edilen soruya yanıt verdi.

İşte Yılmaz Vural'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Yıllardan beri söylüyorum. Fenerbahçe takımı bana Ali Şen döneminde iki kere teklif sundular. Bana antrenör olarak değer verdiler. Galatasaray bir kere Hagi döneminde Ergun Gürsoy aradı. 'Yılmaz hayırlı olsun, hocamızsın' dedi. Özhan Canaydın yönetimiydi. Akşam açıklayacaklarını söylediler. Sonra Hagi özür diledi, onunla devam ettiler. Beşiktaş'tan ise idari bazda hiç teklif almadım."

HANGİ TAKIMI TUTUYOR?

"Bana herkes 'Hangi takımı tutuyorsun?' diye sorar. Sakaryaspor'u tutuyorum. Ama üç büyük takımdan birini de tutuyorum elbette. 'Tutmuyorum' diyen de yalan söyler. Bu işin magazinsel boyutu. Çocukken bir takım tutuyordum elbette. Şimdi söylersem olmaz. Profesyoneliz çünkü. Çalıştığım takımın en büyük taraftarı olurum ben."

"DURSUN BEY'E ÇOK KIRILDIM"

"Hocaların hepsine saygı duyuyorum. Ama ben Riekerink kararında Dursun Bey'e Galatasaray'a çok kırıldım. Bir Türk vatandaşı olarak kırıldım. 'Aranızdan buraya gelecek kimseyi göremedim. Koskoca Galatasaray'ın başına altyapı antrenörünü getirdim. Yuh size!'. Böyle anladım ben bu alınan kararı.

"EMENIKE BANA YAPSIN BAKALIM O HAREKETLERİ!"

"Emenike yapsın bana bakalım o hareketleri. Başkan insin bakalım ben varken soyunma odasına. Yok ya? Çalışmaz tabii bizle kimse böyle olunca. Ben izin vermem. Bu kulübün başkanı olabilirsiniz ama, her şeyin içinde olamazsınız. Sen hocayla takım arasına girersen, o hocanın takım üzerinde otoritesi kalmaz. Çok seviyorsan git kendin yap bu işi madem. Neden teknik direktörlere o kadar paralar veriyorsun?"

"MOURINHO ÇAMURLARA ATLIYOR, CONTE TRİBÜNE ÇIKIYOR!"

"Artık kenarda hareketli olmayan antrenör tipini hiçbir takım istemiyor. Bana diyorlar 'Sen çocuk musun kendini yerden yere atıyorsun' bilmem ne diye... Bakın o büyük hocalara, Mourinho takım elbiseyle çamurlara atlıyor. Simeone neler yapıyor? Klopp neler yapıyor? Conte golü attıktan sonra tribüne çıkıyor. Bu bir şov değil mi? Şov olmasının ayıbı nerede? Yurtdışında bu eğitimlerde drama dersi verilir. Duruş, bakış, göz, parmak, konuşma, ses tonu... Bizde var mı böyle şeyler? Yok. Bizde her şey yarım yamalak."

"BİR TANE DE SORUNSUZ TAKIM GELMİYOR Kİ..."

"Bana Dubai liginden teklif geldi; Dubai liginin sonuncusu. Belçika liginden teklif geldi, Belçika'nın sondan üçüncüsü. Portekiz 2. Ligi'nden teklif geldi, sıkıntılı... Dedim bunlar da bizi tanımış herhalde. Şöyle bir şampiyonluğa oynayan takımdan teklif gelmiyor ya..."

"LUIS ENRIQUE ÖNCE BENİM ALDIĞIM EĞİTİMİ ALSIN BAKALIM"

"Barcelona'yı niye çalıştıramayayım ki? Dünyanın en kolay işi... Barcelona'nın antrenörü Luis Enrique, çok önemli bir futbolcuydu ama benim aldığım eğitimi almamıştır. Gitsin bakalım Almanya'ya benim aldığım eğitimi alsın da ondan sonra konuşalım... Ben iki tane akademi bitirdim. 8 sene futbol okudum."

YORUMLAR 3
  • anti zaza 7 yıl önce Şikayet Et
    cansin can...fenerbahceye gelmesi tek hayalim....liseden beri bekliyoruz simdi 10 yillik kamu gorevindeyiz
    Cevapla
  • ilhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Şahsen fenerbahçeye teknik direktör olarak gelmesini isterim.
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    galatasarayin basina gelsin.hic olmazsa simdikinden iyi olur
    Cevapla