Ünal Aysal'dan Terim ve Denizli itirafı

Galatasaray'ın eski başkanlarından Ünal Aysal, sarı-kırmızılı takımla ilgili görüşlerini açıkladı ve bir de teknik direktör itirafından bulundu.

Ünal Aysal'dan Terim ve Denizli itirafı
Ünal Aysal'dan Terim ve Denizli itirafı
GİRİŞ 13.12.2016 09:31 GÜNCELLEME 13.12.2016 09:31

Galatasaray'ın eski başkanlarından Ünal Aysal, NTV Spor'a yaptığı açıklamada sarı-kırmızılı takımla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

"BAŞKANLIĞI DÜŞÜNMÜYORUM AMA 2018'DE..."

Başkanlığa aday olacağı yönündeki iddialara cevap veren Ünal Aysal, "Başkanlığa aday değilim ancak 2018'de şartlar ne olur bilemem." dedi.

JAN OLDE RIEKERİNK HAKKINDA GÖRÜŞLERİ 

Jan Olde Riekerink'in takımın başında olmasını eleştiren Ünal Aysal, "Galatasaray'ın hesap yapmadan en iyi teknik direktörü getirmesi gerekir. Şimdiki teknik direktörü küçümsemek için söylemiyorum. Ancak dünyaca ünlü birinin yanında çalışsaydı belki ileride onun adına daha iyi olabilirdi. Ancak bu yönetimin kararı" dedi.

"SNEIJDER, DROGBA'DAN DAHA KALICI OLDU"

Wesley Sneijder'in performansı hakkında konuşan sarı-kırmızılı kulübün eski başkanı, "Sneijder takıma bir hava getirdi. Drogba'nın da Galatasaray'a artıları oldu. Sneijder daha kalıcı oldu. Drogba'yı taraftar istediği için getirdim. İlk sene görevini yaptı ama ikinci sene için bunu söyleyemem. Sneijder bir standart tutturdu. Her gün aynı performansı bekleyemezsiniz. İyi oynadıklarında morallerini bozmamanız lazım" ifadelerini kullandı.

"ŞAMPİYONLUK YARIŞI ZEVKLİ OLACAK"

Şampiyonluk yarışıyla ilgili görüşünü açıklaması istenen Aysal, "Dört takımın da şampiyonluk şansı bence eşit. Teknik direktörler yönünden bazı kulüplerimiz daha avantajlı, diğerleri daha az avantajlı diyelim. İlk 4 takımın yeri çok değişir. Şu andan bir şey söylemek mümkün değil. 2013-2014 sezonunda yüzde 100 şampiyon olacağız diye bakarken, Konya ya da Ordu maçında Sneijder ile Muslera'yı kaybettik. Güzel ve çekişmeli bir lig izleyeceğiz" şeklinde konuştu.

"TERİM'DEN SONRA DENİZLİ KABUL ETMEDİ"

Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından Mustafa Denizli'ye teklif götürdüklerini itiraf eden Ünal Aysal, "Fatih hocanın ayrılışı herkes için sürpriz oldu. Planlanmış bir şey değildi. Türk insanına özgü reaksiyon, iletişim sorunu olarak ortaya çıktı. İlk müracaatımız Mustafa Denizli'ye oldu. Hedefimiz oydu. Bir hafta sonra Juventus maçı vardı. Bir teknik direktörün Juventus maçı öncesi böyle bir karar alması zordur. Bir teknik direktörün böyle bir durumda kendine güvenmesi lazım. Mustafa hoca, 'Juventus maçından sonra bakalım' şeklinde konuştu. Mancini ile İstanbul'da görüştük. Kendisine sordum, "Juventus maçına çıkar mısın?" O da bana "Bu masada anlaşırsak yarın antrenmana çıkarım" dedi. Mancini, beni çok etkiledi. Çok iyi bir antrenördü. Çıktık ve 2-2 berabere kaldık. O maç bize bir sonraki turun kapısını açtı" açıklamasını yaptı.

Son olarak Dursun Özbek ve yönetiminin Riva ile Florya'yı satmak için Genel Kurul'da izin almasına da değinen Aysal, "Riva ve Florya için izin almak başarıdır. Ancak araziyi sat günü kurtar, sonrası için sorun yaratır. Yönetimin de böyle düşündüğüne inanıyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

KAYNAK: SPORX