Riekerink'ten yeni teknik adam cevabı!

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Gaziantepspor maçı öncesinde basın toplantısında soruları yanıtladı.

Riekerink'ten yeni teknik adam cevabı!
Riekerink'ten yeni teknik adam cevabı!
GİRİŞ 09.12.2016 14:51 GÜNCELLEME 09.12.2016 14:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gaziantepspor maçını değerlendiren Jan Olde Riekerink, "Şu anda hepimizin bildiği gibi ligde 3. sıradayız. Ligin ilk yarısındaki son viraja giriyoruz. Hedefimiz tabii ki bu 3 maçı da en iyi şekilde tamamlayıp yolumuza devam edebilmek" dedi.

"ORHAN ATİK İÇİN AÇIKLAMA YAPILACAK"

Yardımcılarından Orhan Atik'in görevden alınmasıyla ilgili sorulara yanıt veren Riekerink, "Orhan Atik benim yardımcım ve yönetimimiz bu konu ile ilgili gerekli açıklamaya yapacaktır. Ayrılık yönetimin verdiği bir karardı" açıklamasını yaptı.

"YENİ TEKNİK ADAM TALİMATINI DUYMADIM"

"Galatasaray yönetiminin teknik direktör bulma konusunda menajerlere yetki verdiği söyleniyor, siz böyle bir şey duydunuz mu?" sorusuna yanıt veren Riekerink, "Ben böyle bir şey duymadım" dedi.

"FENERBAHÇE MAĞLUBİYETİ DERİNDEN YARALADI"

Fenerbahçe mağlubiyetiyle ilgili itirafta bulunan Riekerink, "Geriye baktığımızda 4 maçta 3 mağlubiyetlik bir dönemden çıktık. Futbolcularım tabii ki sahaya çıktıklarında elinden geleni yapmak istiyor. Fenerbahçe mağlubiyeti bizi derinden yaraladı.Daha sonra iyi reaksiyon gösterdik, Bursaspor ve Kasımpaşa maçlarını kazandık. Lig durumuna bakarsak şu an için 3. durumdayız. Fenerbahçe'nin önündeyiz. Beşiktaş ile 3 puan var. Özgüven galibiyetlerle geliyor. Çıkışa geçtiğimizi düşünüyorum ve kendimize güvenimizin devam etmesi için kazanmaya devam etmemiz gerekiyor." diye konuştu. 

"SİYAH GİYSEM, 'NEDEN BEYAZ DEĞİL?' DERLER"

Kendisi hakkındaki eleştiriler sorun etmediğini belirten Riekerink, "Eleştiriye hazır olmam lazım. Bu tip şeylere artık alıştım. Önemli olan benim için takım. Devre arasında olsun, maç sonu konuşmalarımız olsun bütün çabamız takımı daha iyi yere getirmek. Siyah takım giysem 'Niye beyaz giymiyorsun ?' diyecekler, sağdan gitsem 'Neden soldan gitmiyorsun?' diyecekler, bunlara alışmam lazım." ifadelerini kullandı. 

NEDEN ÇİFT FORVET DENEMİYOR?

Çift forveti tercih etmeme nedenlerini anlatan Hollandalı teknik adam, "Çift forvet oynamak, Eren ve Podolski gibi beraber başlamak bir opsiyon. Geçtiğimiz sezon Eskişehirspor maçında da çift forvet oynamıştık ama o maçta mağlup olduk ve topa pek sahip olamadık. Bu sene Adanaspor karşısında da çift forvet oynadık, kazandık ama iyi değildik. Bizim takımımız orta sahayı kuvvetlendirdiğimiz zaman daha iyi oynuyor" şeklinde görüş belirtti.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ ELEŞTİRİLERİ HAKKINDA

Kasımpaşa maçında değişiklikleri 90'da yapmasıyla ilgili eleştirilere de yanıt veren Riekerink, "Sonuçta ben bir hoca o hafta en iyi 11 olarak düşündüğüm 11'i çıkartıyorum. Maç başladıktan sonra hoca olarak en önemli göreviniz artık maçı okumak. Bazen erken değişiklik yaparsınız bazen geç yaparsınız bunun tam bir kuralı yok. Bazen işler iyi giderken değişiklik yapmanın işe yaramayacağını düşünüyorsanız değişiklik yapmayabilirsiniz. Ama A oyuncusu oynadığında B oyuncusu oynamıyorsa siz B oyuncusunun oynaması gerektiğini düşüneceksiniz" dedi. Oyuncu değişiklikleriyle ilgili görüşlerini aktarmaya devam eden Riekerink, "Daha önce verilen tuğla-duvar örneğinden gideyim. Maç giderken bazen takıma bakarsınız ve iyi bir mücadele, iyi giden şeyler görebilirsiniz. Bu tip maçlarda iyi gideni değiştirince takımlar zorlanabilir. Duvarlarda hep değişiklikler olabilir. Çin'de 5 sene çalışmış bir insan olarak bu duvarlar farklı boyutlarda ve zorluklarda olabilir" görüşünü aktardı.

'BİR FELSEFEMİZİN OLMASI GEREKİYOR'

Galatasaray'ın oyun felsefesi ve kadrosuyla ilgili açıklama yapan Hollandalı isim "Bir felsefemiz olması gerekiyordu ve bir felsefe oturttuk. Tabii yeteri kadar gol pozisyonu bulamadığımız doğru ve bunu geliştirmemiz gerekiyor. Bunu sürekli takımla çalışıp bunun üzerine gidiyoruz. Umarım ilerleyen maçlarda bunu meyvesini alırız. Bugün güzel sorular geliyor. Biz bir bütün olarak oynuyoruz. Bu saydığınız 3 isim de çok önemli isimler.(Selçuk, De Jong, Tolga) Defansif ve ofansif olarak farklı kalitelere sahipler. Tabii maç maç değerlenip, bu maçlarda farklı tercihler görebiliriz" açıklamasını yaptı.

KAYNAK: SPORX
YORUMLAR 1
  • emrah 7 yıl önce Şikayet Et
    Bjk liyim ama bu adam iyi teknik adam harcamayin adami. Adamin eline verdiniz terimden kalan dokuntuleri adamdan basari bekliyonuz. Sabredin bu adama imkan verin basarili olacaktir. Millet olarak insan harcamaya cok merakliyiz
    Cevapla