Cumhurbaşkanı Erdoğan önerdi! Harekete geçtiler

Galatasaray, kur farkından daha fazla etkilenmemek için şimdiden harekete geçiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önerdi! Harekete geçtiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan önerdi! Harekete geçtiler
GİRİŞ 01.12.2016 10:43 GÜNCELLEME 01.12.2016 13:09
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Dolardaki önlenemez yükseliş Galatasaray’ı harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Yerli para birimleriyle borçlanmanın yollarını arayalım” önerisinin kendilerine çok uygun olduğunu gören sarı-kırmızılılar, bu metodu uygulayacak.

Son dönemde, uluslararası gelişmelere bağlı olarak doların her geçen gün yükselmesi ve devletin bununla mücadele için sözleşmelerin Türk Lirası üzerinden yapılması çağrısına sessiz kalmayan Cim-Bom, Türk Futbolu’na öncülük yapmanın hazırlığı içerisine girdi. Faiz ve kur farkından dolayı her sene 40 milyon lirası uçup giden ve yeni gelişmelerle bunun artmasından çekinen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in, bundan sonra Türk futbolcularla yapılacak sözleşmelerin Türk Lirası üzerinden gerçekleştirilmesi için talimat verdiği belirlendi.

Vergiler ve primlerle beraber teknik heyet ve futbol takımına şu an için senelik 64 milyon euro ödeyen ve UEFA’nın Finansal Fair Play için getirdiği sınırın sadece 1 milyon euro altında olan sarı-kırmızılılarda başkan Özbek’in, Türk futbolcularla TL üzerinden anlaşma yapılması düşüncesini genelleştirip Kulüpler Birliği’nde de gündeme getireceği ve bunun Türk futbolunda devrim sayılabilecek bir harekete dönüşmesi arzusunda olduğu ifade edildi.

Daha önce de yapılmıştı

Galatasaray’da Türk futbolcularla TL cinsinden sözleşme yapılması veya kur sabitlemesi fikri ilk olarak Ünal Aysal döneminde hayata geçirilmiş ancak bu, çok uzun vadeli bir proje olmamıştı. Sarı-kırmızılılarda sözleşmelerin Türk Lirası üzerinden yapılması fikrine kulüp üyeleri de sıcak bakıyor ve destekliyor.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 14
  • Deniz 7 yıl önce Şikayet Et
    Yabancılarla da TL olarak anlaşılmalı. Gelmeyen gelmesin. Ne genç yetenekler var dünya da. Gidin Afrikaya açılın. Olmadı Türkiye de ki yetenekleri bulun. Bu işleri zaman kaybı olarak görenler, on yıllardır bir santim yol alamadılar. Futbolcu yetiştirmeliyiz.
    Cevapla
  • muharrem 7 yıl önce Şikayet Et
    bir fenerli olarak helal olsun Galatasaray yönetimine. inş bütün kulüplerimiz bu yolla türk lirasına dönerler ve şunu söylemek lazım. bu kendi faydalarınada olacaktır.
    Cevapla
  • batmanli 7 yıl önce Şikayet Et
    once devlet haca gidenleri TL ile gondersin digerleri kolay haca gavur parasiyla gidiyoruz
    Cevapla
  • boşver 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlet ihaleleri de TL olsun.Bankalar TL kredileri cazip hale getirsin.Milli dava ise herkes feragat edecek birşeyden.Araçların ÖTV si arttı diye yakınanlar.Piyasadaki araçlar ile devam edin.Bırakın ithalatı artık.2 led ışık koyup size yeni araç diye kakmalarından bıkmadınızmı
    Cevapla
  • otto 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir fenerbahçeli olarak ilk defa galatasaraylıları tebrik ettim
    Cevapla
  • Erzurumlu 7 yıl önce Şikayet Et
    ilk defa tebrik ettiysen etme kalsın. Bu ülkeye uefa kupasını, süper kupayı kazandırırken, ülkesinin şerefli adını bu kupalarla tüm dünyaya haykırırken üzüldün mü ???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle