'Bayern Münih'e koy oynar!'

Galatasaray Futbol AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

'Bayern Münih'e koy oynar!'
'Bayern Münih'e koy oynar!'
GİRİŞ 17.10.2016 14:24 GÜNCELLEME 17.10.2016 14:24

Galatasaray Futbol AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu, yaptığı açıklamada, Süper Lig'de ilk 7 hafta sonrası on yedişer puanla Medipol Başakşehir, Beşiktaş ve Galatasaray'ın sıralandığını hatırlatarak, "Güzel bir sıralama ve bu sezonun ne kadar zorlu geçeceğinin de göstergesi. Şampiyonluk yarışının son haftalara kadar devam edeceği belli. Burada en şanslı Galatasaray'ı görüyorum." dedi.

"Riekerink'in başarısı bizim için sürpriz değil"

Levent Nazifoğlu, altyapı sorumlusu olarak geldiği kulüpte daha sonra geçici olarak A takımını çalıştırmaya başlayan Jan Olde Riekerink'le yola devam etme kararını alırken tereddüt etmediklerini aktardı.

Hollandalı teknik adamın başarılı olacağını bildiklerini kaydeden sarı-kırmızılı yönetici, "Bunu tahmin etmesek, ona inanmasak zaten göreve devam ettirmezdik. Riekerink de kendisine olan güveni boşa çıkarmadı Son derece başarılı bir şekilde sezona başladı ve devam ettiriyor. Riekerink'in başarılı olması bizim için sürpriz değil." şeklide konuştu.

"Bruma, yaş grubunun Messi'si"

Nazifoğlu, sergilediği performansla beğeni toplayan 21 yaşındaki Armindo Bruma'yı, Arjantinli futbolcu Lionel Messi'ye benzetti.

Portekizli oyuncunun her geçen gün kendisini geliştirdiğini anlatan Nazifoğlu, "Bruma, yaş grubunun Messi'si. Dünyada kendi yaş grubunun en önemli futbolcusu. Hocamız da takımda kalmasını zaten istemişti. Onun eksiği, kendisine olan güveninin az olmasıydı. Sakatlık yaşadı, kiraya verildi. Kendisine olan güvenini kaybetmişti. Bu süreçte biz onun eksiğini gidermesini sağladık. Sonrasında da patlama yaptı." değerlendirmesinde bulundu.

Bruma'nın sözleşmesinin uzatılması konusuna da değinen sarı-kırmızılı idareci, "Şu ana kadar böyle bir görüşmemiz olmadı ama olacak. Bizim bir stratejimiz var ve bu yolu izliyoruz" demekle yetindi.

"Eren'in Lewandowski'den farkı yok"

Levent Nazifoğlu, sezon başında Kasımpaşa'dan 4 milyon avro bonservisle transfer edilen ve attığı şık gollerle taraftarların büyük beğenisini kazanan Eren Derdiyok'a övgüde bulundu.

Oyuncunun henüz 28 yaşında olduğuna dikkati çeken Nazifoğlu, "Avrupa'da Eren Derdiyok kalitesindeki golcüler için 50-60 milyon avrolar konuşuluyor. Lewandowski'den farkı yok. Bayern Münih'te koy kadroya, Lewandowski kadar oynar." ifadelerini kullandı.

Kasımpaşa'ya bonservis olarak ödenen 4 milyon avronun bir dönem eleştirildiğini hatırlatan sarı-kırmızılı yönetici, "Önemli bir santrfor için büyük paralar değil bunlar. O dönem çok eleştiri aldık. Eren'in kadroda şans bulamayacağını söyleyenler, şimdi bu oyuncu sanki havadan gelmiş gibi davranıyorlar." diye görüş belirtti.

"Tolga'nın transferi için çok uğraştık"

Levent Nazifoğlu, Galatasaray'ın başarılı performans gösteren yeni transferlerinden Tolga Ciğerci'ye değinerek, şunları söyledi:

"Tolga'nın transferi için çok uğraştık. Bonservis için 6 milyon avro istediler ama bunu pazarlıklarla 3 milyon avroya indirdik. Şimdi 24 yaşında bu tip bir oyuncu için 3 milyon avro, komik bir bonservis. Oyuncunun kalitesini biz biliyorduk ama insanlar tanımadığı için endişelendiler. Bazıları ise kötü niyetle eleştirdi. Biz titiz bir çalışma yaptık. Öyle gidip hemen aldığımız değil, aylarca uğraştığımız bir oyuncu. Şu anda ondan çok memnunuz. Takıma önemli bir katkı sağladı. Tolga'nın bu başarılı performansı da bizim için sürpriz değil."