Riekerink: Yine aynısını yaparım!

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink önemli açıklamalar yaptı.

Riekerink: Yine aynısını yaparım!
Riekerink: Yine aynısını yaparım!
GİRİŞ 30.09.2016 14:48 GÜNCELLEME 30.09.2016 14:48

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Antalyaspor'u konuk edecek Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink, bu mücadeleye öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Hollandalı hoca şöyle konuştu:

'Derbi geride kaldı, önümüze bakıyoruz'

"Daha önce de söylediğim gibi takımımdan çok memnunum. Beşiktaş maçına da öyle gittik. 9 maçtır kaybetmeyen bir Galatasaray var. Takımda ve bende moral bozukluğu vardı. 2-0 öndesiniz 2-2 oldu. Ben ve takımım iyi gidiyoruz. Şu anda psikolojik bir sıkıntı yok. O maçı kapattık, şimdi önümüzdeki Antalyaspor maçına bakıyoruz. Moral olarak takım iyi durumda."

'Kafamda farklı senaryo da vardı ama...'

"Gazetelere bakıyorum, kendi ağzımdan çıkmayan şeyler yazıyor. Bunları okumak çok enteresan geliyor.Beşiktaş maçına bir kez daha gitseydim, yine aynı değişiklikleri yapardım. Kafamda yapacağım değişiklikler vardı. Goller duran toplardan oldu. Takımım topun arkasında duran iyi bir takım görüntüsü gösteriyordu. Farklı bir senaryo da vardı kafamda ama bu şekilde karar verdim. Yine olsa yine aynı kararı veririm."

'Onlar benim dostlarım'

"Bu maç Türkiye Kupası gibi oldu. En son maçta Chedjou'yu sokmuştuk oyuna. Geçen sene ilk başladığımda Orhan hoca yanımızdaydı, büyük destek oldu bana. Bu sene de Ayhan hoca var. Onlar benim dostlarım. Antrenmandaki ve günlük çalışmalarımızdaki katkıları oldukça fazla."

'Advocaat'a mesaj attım'

"Advocaat'ı Hollanda'dan tanıyorum. İlk geldiğinde kendisine mesaj attım, o da bana cevap verdi. Daha sonra görüşmedik. Hiçbir rakibe karşı kötü konuşmayacağım çünkü her rakibe saygı duymanız gerekiyor."

'Hoek'un uyumu oldukça iyi'

"Taffarel gitti ve Frans Hoek bizim için önemli opsiyondu. Onun da diğer antrenörlerin de uyumu oldukça iyi. Yönetimle bağımız oldukça iyi. Ama bize teknik olarak bir öneride bulunmuyorlar."

'Galatasaray, Galatasaray'dır!'

"Bu seneki en uç noktalarımızdan biri camia içindeki organizasyon... Çok istikrarlı bir organizasyona sahibiz. Başkanımızın dediklerine katılıyorum. Galatasaray büyük bir camia ve hedeflerinin yüksek olması çok çok normal. Şu an bir dönemden geçiyoruz. Arazilerin satılması olumlu anlamda olacaktır. Galatasaray, Galatasaray'dır. Böyle büyük bir camiada çalışmak gerçekten bir ayrıcalık. Teklif aldığımda çok heyecanlandım."

'Şanssız bir dönemden geçiyoruz'

"Şanssız dönemden geçtiğimiz doğru. Sakatlıkların oluş tarzına engel olamayız. Sakat arkadaşlarımız özveriyle çalışıyor. İyi bir sağlık ekibine sahibiz. Ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Oyuncularımın da gösterdiği yaklaşımından memnunum."