Galatasaray, Trabzonspor'un kasasını doldurdu!

Sarı kırmızılılar, son 5 sezonda Trabzonspor’dan aldığı oyuncular için yaklaşık 14 milyon Euro bonservis bedeli ödedi.

Galatasaray, Trabzonspor'un kasasını doldurdu!
Galatasaray, Trabzonspor'un kasasını doldurdu!
GİRİŞ 10.08.2016 10:51 GÜNCELLEME 10.08.2016 10:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Galatasaray, mali sıkıntı içerisindeki Trabzonspor’a adeta deva oldu... Bordo mavililerden 7. transferini Cavanda ile yapan Galatasaray, son 5 sezonda bordo mavililere 14 milyon Euro bonservis ödedi! Temmuz 2011’de Selçuk İnan transferiyle Trabzonspor jenerasyonunu kadrosuna katmaya başlayan G.Saray, sadece Selçuk ve Ceyhun Gülselam’ı bedelsiz aldı. Sarı kırmızılı kulüp buna karşın 4 bordo mavili oyuncu için kasasından yaklaşık 14 milyon Euro çıkardı.

İLK BONSERVİS BAYTAR’A ÖDENDİ

Bordo mavililer, G.Saray’dan ilk bonservisi Engin Baytar transferiyle aldı. G.Saray, Engin için 1.1 milyon Euro ödedi. G.Saray, 1 yıl sonra Trabzon’un gönderdiği Umut Bulut’u Toulouse’dan alıp kadrosuna kattı. Kulüp, kısa bir süre sonra ise, 5 milyon Euro karşılığında Burak Yılmaz’ı renklerine bağladı. 

Anlaşma gereği bir sonraki satıştan yüzde 25 pay talep eden Trabzonspor, geçen sezon 8 milyon Euro’ya Çin’e transfer olan Burak’tan 2 milyon Euro daha kazandı.

OLCAN’A 4, CAVANDA’YA 1.8 MİLYON

İki sezon aradan sonra bu kez Olcan Adın’a kancayı atan Aslan, Trabzonspor’a 4 milyon Euro benservis bedeli ödedi. Geçen sezon gösterdiği performansla dikkat çeken, ancak disiplin sorunu nedeniyle Ersun Yanal’ın kadroda düşünmediği Cavanda’ya talip olan G.Saray, zincirin son halkasını 1.8 milyon Euro ödediği Belçikalı ile tamamladı. Böylece G.Saray’ın kasasından Trabzon’un kasasına son 5 sezonda 4 oyuncu satışıyla yaklaşık 14 milyon Euro girmiş oldu.

YORUMLAR 2
  • tsli 7 yıl önce Şikayet Et
    cimbom bosa kurek cekiyor gs bitmistir
    Cevapla
  • Fırtına 61 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu paraların çoğunu ödemedi Galatasaray... Burak Yılmaz'dan halen daha Çin'e gitmesinden kazanılan %25'lik pay ödenmedi. Keza Olcan transferinde de ödenmemiş paralar vardı. Selçuk'un kafasını karıştırıp sezon içinde Trabzonspor'a imza atacak oyuncu son anda imza atmaktan vazgeçip sezon sonu bedelsiz Galatasaray'a gitti...
    Cevapla