Taffarel: Hagi varken bu mesleği sevmemiştim

G.Saray'ın efsanesi Claudio Taffarel Türkiye'deki son röportajında, "Öyle güzel duygularla ayrılıyorum ki geri döneceğimi düşünüyorum" dedi.

Taffarel: Hagi varken bu mesleği sevmemiştim
Taffarel: Hagi varken bu mesleği sevmemiştim
GİRİŞ 05.08.2016 12:33 GÜNCELLEME 05.08.2016 12:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çarşamba günü düzenlenen barbekü partisiyle birlikte teknik heyetle, sarı-kırmızılı takımla ve Florya çalışanları ile vedalaşan Claudio Taffarel, son röportajını GS TV'ye verdi.

Taffarel'in açıklamaları şöyle;

"GERİ DÖNECEĞİM"

"Futbolculuk kariyerimde buradan iyi ayrılmamıştım. Geri dönmeyeceğimi düşünmüştüm. Bugün de antrenör olarak ayrılıyorum. Bu kez başka duygularla ayrılıyorum. Öyle güzel duygularla ayrılıyorum ki geri döneceğimi düşünüyorum."

"BİZ DEĞİL CAMİA BAŞARILI"

"Galatasaray çok özel bir camia. Buranın inanılmaz güzel bir ortamı var. Bunu kaleci olarak da antrenör olarak da gördüm. Galatasaray birlik, beraberlik olduğu sürece daha iyi yerlere gelecektir. Benim ve şimdiki kalecilerin başarı sebebi bizler değiliz; Galatasaray camiası ve camianın bize sundukları."

"ARSENAL MAÇI VE 5 SENE"

"Kaleci olarak unutamadığım maç, UEFA Kupası'nı kazandığımız Arsenal finali. Kaleci antrenörü olarak unutamadığım an ise sadece bir gün değil, 5 yılın tamamı. Çünkü buraya geldiğimde meslek anlamında hiçbir şey bilmiyordum."

"HAGİ DÖNEMİ BU MESLEĞİ SEVMEMİŞTİM"

"Brezilya'dayken Fatih Terim beni aramış ve eşim Andrea 'Git bakalım bir dene, bakalım beğenecek misin' demişti. Kesinlikle bunun 5 yıl süreceğini düşünmemiştim. Hagi dönemi kısa bir süre kaleci antrenörlüğü yapmıştım ama o dönemde bu görevi sevmemiştim."

"TEKNİK ADAMLIĞI SEVDİM"

"Zor anlarda teknik adam olarak sahaya çıktım. Kaleci antrenörüyüm ama ihtiyaç olduğunda sorumluluk almak gerekir. Dürüst olmak gerekirse teknik adamlığı da sevdiğimi söyleyebilirim."

"KALECİLERDEN MEMNUNUM"

"Takımın kalecilerinden çok memnunum. Muslera, çalışmayı seven bir kaleci. Takımın ve taraftarın sevdiği bir isim. Cenk aramıza sonradan katıldı ama potansiyeli çok yüksek. İyi bir kaleci, Galatasaray'a verecek çok şeyi var. Eray ise benimle başladı ve hep üzerine koydu. İyi kaleci, oynaması gerekiyor. Çok temiz bir kalbi var. İsmail'in potansiyeli var. Başka takımda oynayıp tecrübe kazanacaktır. Alperen de geçen sezon kazandığı tecrübelere yenilerini ekleyecektir."

"TEK SEBEP AİLEM"

"Geçen sezon hem Galatasaray hem Brezilya Milli Takımı'nda görev alıyordum. Brezilya Milli Takımı için ülkeme döneceğimi düşünmeyin. 'Baba' sıfatıyla çocuklarımın yanında olabilmek için ve eşimin yanında olabilmek için gidiyorum. Yılda 2-3 kez gitmek ile sürekli onların yanında olmak aynı şeyler değil. Tek sebep, bir baba ve eş olarak ailemin yanında olabilmek."

"RİEKERİNK DOĞRU TERCİH"

"Riekerink sıkıntılı bir dönemde geldi ve o an için en iyi çözüm oydu. 2-3 ay sürede bile yapılması gerekeni yaptı. Bir kupa kazandı. Bence sezona onunla başlamak doğru bir karar. İyi bir teknik direktör, futbolcularla diyalogu çok iyi ve çalışkanlığını idmanlara yansıtan bir hoca. Ben bu sezon başarılı olacağını düşünüyorum."

"HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIM"

"Taraftarın beni çok sevdiğini biliyorum. Gösterilen sevgiyi hiçbir zaman unutmayacağım. Benim içimdeki Galatasaray ve taraftar sevgisi onların bana duyduğu sevginin iki katı belki. Bunu kalbimde sonsuza kadar saklayacağım. Umarım tekrar yollarımız kesişir."

YORUMLAR 1
  • amca 7 yıl önce Şikayet Et
    seni asla unutmayız ve her zaman kalbimizde tesislerde ve statta en iyi yerdedir mekanın.
    Cevapla