İşte Galatasaray'ın tüm transferleri ve bu transferlerin maliyetleri!

Geçen sezon Lig'de ve Avrupa'da aldığı kötü sonuçlar ile camia ve taraftarına büyük hayal kırıklıkları yaşatan ancak Türkiye Kupası'nı kaldırarak Avrupa'daki men cezasını bir yıla düşürerek bir nebze teselli bulan Galatasaray'ın transfer gelişmeleri ve bu transferlere yaptığı maliyetleri haber7.com'da bulabilirsiniz..

İşte Galatasaray'ın tüm transferleri ve bu transferlerin maliyetleri!
İşte Galatasaray'ın tüm transferleri ve bu transferlerin maliyetleri!
GİRİŞ 06.09.2016 09:18 GÜNCELLEME 06.09.2016 09:19
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Galatasaray transfer gelişmeleri ve transfere ödediği para yani transfer maliyetleri haberimizde..

Geçen sezon Lig'de ve Avrupa'da aldığı kötü sonuçlar ile camia ve taraftarına büyük hayal kırıklıkları yaşatan ancak Türkiye Kupası'nı kaldırarak Avrupa'daki men cezasını bir yıla düşürerek bir nebze teselli bulan Galatasaray Kulübü transfer çalışmalarını Mali Fair Player kriterlerine göre ayarlamak zorunda. Öte yandan Galatasaray transferde Eren Derdiyok'u ardından Tolga Ciğerci ve Luis Cavanda transfer etti. Kadrosunu iyice çeşitlendirmek isteyen Galatasaray, Porto'da forma giyen Josue'yi, Nantes'den Kolbein Sigthorsson ve LA Galaxy'den De Jong'u  kadrosuna kattı. Peki bu transferlere Galatasaray kaç para ödedi?. İşte Galatasaray'ın transferlerinin maliyeti...

GALATASARAY RYAN DONK'U REAL BETİS'E KİRALADI

Galatasaray, Hollandalı orta saha oyuncusu Ryan Donk'u Real Betis'e gönderdi.

Galatasaray, Ryan Donk'un İspanyol ekibi Real Betis'e kiralandığını borsaya bildirdi.
Galatasaray Kulübü'nün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel futbolcularımızdan Ryan Henk Donk'un 2016-2017 sezonu için Real Betis Balompie (Real Betis) Kulübüne geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, geçici transfer dönemi içerisinde oyuncuya sabit ücretinin 500 bin Euro'luk kısmı Şirketimizce ödenecektir.

Ayrıca, oyuncu 2016-2017 futbol sezonunda 20 resmi maçta minimum 45 dakika görev aldığı takdirde Real Betis'in oyuncuyu 1 milyon 538 bin 750 Euro bonservis bedeli karşılığında satın alma yükümlülüğü bulunmaktadır."

DE JONG İMZAYI ATTI! İŞTE MALİYETİ;

Galatasaray, Nigel de Jong'un 2 yıllığına bedelsiz olarak kadroya katıldığını KAP'a bildirdi.

Galatasaray'a transferinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden De Jong: "Galatasaray'a geçen yıl da gelme durumum vardı ancak bu transfer gerçekleşmedi. Şu anda buradayım ve mutluyum. Felipe Melo ile ilgili bilgim var, taraftarın onu çok sevdiğini biliyorum. Çok hırslı bir oyuncu, ona saygım var ancak ben De Jong'um. Ben kendimi stilimi sahaya yansıtacağım ve özgün olacak. Birçok lakabım var. Pitbull var, King Kong var. Önemli olan, taraftarların bana hangi lakabı takacağı." dedi. 

Transferi için Sneijder ile görüştüğünü ifade eden De Jong,"Galatasaray taraftarına çok teşekkür ederim, hayatta her şey bir sebepten dolayı oluyor. Geçen yıl da Galatasaray'a gelme durumum vardı ancak Amerika'dan bir teklif vardı ve bunu bir fırsat olarak değerlendirdim. O zaman da Sneijder ile görüştüm, bugün de Sneijder ile görüştüm. Bu kararı vermem için çok kişiyle konuşmama gerek yok. Hala gencim, çok fit olduğumu düşünüyorum, hazır olarak buraya geldim ve Türkiye'nin en büyük kulübünde elimden geleni yapmak istiyorum" şeklinde konuştu.

GALATASARAY'DAN DE JONG'UN MALİYETİ AÇIKLAMASI.

Profesyonel futbolcu Nigel de Jong ile 2016-2017 ve 2017-2018 sezonları için oyuncunun transferi konusunda aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır. Futbolcunun eski kulübü LA Galaxy'e herhangi bir ücret ödenmeyecektir.

Futbolcuya ise;
2016-2017 sezonu için net 2.500.000 EUR sabit transfer ücreti,

2017-2018 sezonu için net 2.500.000 EUR sabit transfer ücreti ödenecektir.

Kulüp bu dönem içerisinde Futbolcuya ayrıca; ilk 11'de veya sonradan oyuna girerek 25 resmi maç oynaması durumunda 250.000 Euro prim ödeyecektir. Buna ek olarak, Futbolcuya ayrıca takımın futbolcunun fiilen oynadığı TFF Süper Lig ve UEFA müsabakalarında alacağı her bir puan için 5.000 EUR prim ödenecektir. Bu primler, futbolcunun ilk 11'de oynadığı müsabakalar için %100, sonradan oyuna girdiği müsabakalar için %50 ve ilk 18 kişilik kadroda olup oyuna girmediği müsabakalar için %25 oranında ödenir. Futbolcuya, kadroda olmadığı müsabakalar için prim ödemesi yapılmaz.

GALATASARAY YENİ GOLCÜSÜ SİGTHORSSON'UN MALİYETİ

Galatasaray, Kolbein Sigthorsson ile anlaşma sağladı.

Galatasaray, Nantes forması giyen İzlandalı futbolcu Kolbein Sigthorsson ile anlaşma sağladı. 

Galatasaray Kulübü, dün gece geç saatlerde İstanbul'a getirdiği Kolbeinn Sigthorsson ve kulübü Nantes ile kiralık olarak anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den yapılan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamada, futbolcunun Kulübüne 700 bin avro kiralama ücreti ödeneceği belirtildi.

Ayrıca sarı-kırmızılıların, 30 Nisan 2017 tarihine kadar 3 milyon 800 bin avro ödeyerek oyuncunun bonservisini alabileceği bildirildi.

Galatasaray'ın İzlandalı futbolcuya bu sezon 1 milyon 215 bin avro net ücret ve Spor Toto Süper Lig müsabakalarında alacağı her bir puan için 4 bin avro prim ödeyeceği aktarıldı.

Sigthorsson'a verilecek primlerin, futbolcunun ilk 11'de oynadığı müsabakalar için %100, sonradan oyuna girdiği müsabakalar için %50 ve ilk 18 kişilik kadroda olup oyuna girmediği müsabakalar için %25 oranında ödeneceği kaydedildi.

CAVANDA'NIN GALATASARAY'A MALİYETİ

Galatasaray, Trabzonspor’dan Luis Cavanda’yı transfer ettiğini resmen açıkladı. Sarı-kırmızılılar, Kongo asıllı Belçikalı futbolcu için Trabzonspor kulübüne 1.8 milyon Euro ödeyecek.

Galatasaray’ın KAP Açıklaması şu şekilde:

Profesyonel futbolcu Luis Pedro Cavanda ve Kulübü Trabzonspor A.Ş. ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne net 1.800.000 EUR + KDV tutarında transfer tazminatı ödenecektir. Sözleşmeden KDV doğmaması halinde Trabzonspor A.Ş. KDV bedelini Şirketimize derhal iade edecektir.

Futbolcunun kendisiyle de 2016-2017 futbol sezonundan başlamak üzere 3 futbol sezonu için aşağıdaki şartlarda anlaşılmıştır.

2016-2017 sezonu için net 875.000 EUR sabit transfer ücreti

2017-2018 sezonu için net 875.000 EUR sabit transfer ücreti

2018-2019 sezonu için net 875.000 EUR sabit transfer ücreti

Kulüp bu dönem içerisinde Futbolcuya ayrıca; takımın futbolcunun fiilen oynadığı TFF Süper Lig ve UEFA müsabakalarında alacağı her bir puan için 4.000 EUR prim ödeyecektir. Bu primler, futbolcunun ilk 11’de oynadığı müsabakalar için %100, sonradan oyuna girdiği müsabakalar için %50 ve ilk 18 kişilik kadroda olup oyuna girmediği müsabakalar için %25 oranında ödenir. Futbolcuya, kadroda olmadığı müsabakalar için prim ödemesi yapılmaz.

TOLGA CİĞERCİ'NİN MALİYETİ

Ön libero için uzun süredir çalışmalarını sürdüren Sarı-Kırmızılılar, bu takviyeden önce orta sahaya alternatif olarak Bundesliga ekiplerinden Hertha Berlin’de forma giyen Tolga Ciğerci’yi renklerine bağladı. Teknik direktör Riekerink’in olumlu rapor verdiği 24 yaşındaki oyuncu için 3.5 milyon Euro bonservis bedeli talep eden Alman ekibiyle bir süredir sıkı pazarlık halinde olan Özbek yönetiminin yaklaşık 3 milyon Euro’ya el sıkıştığı bildirildi. Tolga’yı KAP’a bildiren yönetimin, 2 milyon Euro isteyen gurbetçi futbolcuyu da 1.5 milyon Euro’ya ikna etti.

JOSUE'NİN MALİYETİ

Orta saha arayışlarını sürdüren Galatasaray, Porto'dan Josue'yi transfer ederken, Portekizli futbolcunun sarı kırmızılı takıma maliyeti belli oldu.

Galatasaray'ın Porto'dan kiraladığı Josue'nin transferindeki ayrıntılar da belli olmaya başladı.Sarı-kırmızılı kulüp, Porto'ya herhangi bir kiralama bedeli ödemeyecek. Josue ise Galatasaray'dan 700 bin euro alacak. Buna karşılık 2017'ye kadar sözleşmesi bulunan oyuncunun, kontratının Porto tarafından 1 yıl daha uzatıldığı ifade edildi.

Cimbom, Josue ile devam etmek isterse bonservis bedeli ödemek zorunda kalacak. Orta sahada hücuma dönük olarak forma giyen 25 yaşındaki futbolcunun, yarın İstanbul'a gelmesi planlanıyor.

JOSUE KİMDİR?

Geçtiğimiz sezona Bursaspor'da başlayan Josue, devre arasında Braga'ya kiralanmıştı. 25 yaşındaki oyuncu Portekiz Ligi'nde 12 maçta 2 gol 3 asistlik performans sergilemişti. UEFA Avrupa Ligi'nde de başarıyla mücadele eden Josue, 5 maçta 2 gol atmıştı. Braga'da Fenerbahçe ile oynanan iki maçta da forma giyen başarılı futbolcu, Portekiz'deki mücadelede takımı adına 1 gol kaydetmişti.

GALATASARAY OLCAN ADIN'IN SÖZLEŞMESİNİ FESHETTİ

Galatasaray Kulübü, Olcan Adın'ın sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesinde Olcan Adın'ın sözleşmesi bugün feshedilmiş olarak değiştirildi.

Galatasaray Olcan Adın'ın yanında Umut Bulut ve Tarık Çamdal'a yeni sezon için lisans çıkarmamıştı.

GALATASARAY UMUT BULUT'U O TAKIMA GÖNDERDİ

Galatasaray'ın yeni sezon kadrosunda yer bulamayan Umut Bulut, Süper Lig ekibi Kayserispor'la anlaştı.

Galatasaray'ın Olcan Adın ve Tarık Çamdal ile birlikte gözden çıkardığı üç yerli futbolcudan biri olan Umut Bulut'un yeni takımı netleşti. Golcü oyuncu, Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'a gitmeye razı oldu.

İki kulüp arasında yapılan görüşmeler de olumlu şekilde sonuçlandı. Kulüplerin, Umut Bulut'un mevcut sözleşmesinde yer alan yıllık 1.8 milyon ücreti birlikte ödeyeceği ifade edildi. Umut Bulut'un, Kayserispor'a sadece 1 sezon için kiralık olarak gideceği, Galatasaray'ın herhangi bir kiralama ücreti almayacağı bildirildi.

MAAŞINI BİRLİKTE ÖDEYECEKLER

Tarafların transfere son noktayı koyduktan sonra resmi açıklamayı yapması bekleniyor. İddialara göre Umut'un yıllık 1.8 milyon Euro'luk ücretinin 900 bin Euro'luk kısmını Galatasaray, diğer 900 bin Euro'luk miktarı ise Kayserispor ödeyecek.

 

 

 

 

 

YORUMLAR 21
  • yunus tarhan 7 yıl önce Şikayet Et
    bence josue galatasarayda kalırsa 3yıl 45 milyon euro eder gözümüzün nuru Buruma gibi
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    fazla durmaz.
    Cevapla
  • ibrahim togal 7 yıl önce Şikayet Et
    Orta sahaya ve forvete transfer şart
    Cevapla
  • Erdinç Hoca 7 yıl önce Şikayet Et
    İstemiyoruz!
    Cevapla
  • Erdinç Hoca 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok yetersiz bir oyuncu! Parayı Denayer e vereceğinize bana verin! En azından takıma zararım olmaz!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle