Galatasaray'da Riekerink kanunları

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, yaptığı toplantıda takımda küs futbolcu istemediğini açıkladı.

Galatasaray'da Riekerink kanunları
Galatasaray'da Riekerink kanunları
GİRİŞ 23.07.2016 11:29 GÜNCELLEME 23.07.2016 11:29

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı toplantıda bundan böyle takımda küs futbolcu istemediğini dile getirdi.

Milli Takım nedeniyle ilk kampa katılamayan Muslera, Selçuk, Hakan, Semih, Dzemaili gibi oyuncuların da gelmesiyle tam kadro toplanabilen Hollandalı teknik adamın takım içerisinde gruplaşma ile ilgili olarak bir konuşma yaptığı öğrenildi.

Geçtiğimiz sezon takımın başına geçtiğinde sürekli olarak "takımdaşlık" olgusuna dikkat çeken Riekerink, sürekli 'takım' olmaktan bahsetmişti. İsviçre kampında bu konuda büyük bir adım atan ve Futbol Şube Sorumlusu Levent Nazifoğlu ile birlikte hareket eden Riekerink, ikinci kampta takımdaşlık ve arkadaşlığın daha iyi olmasını istiyor.

Gurbetçiler, yabancılar ve kaptanlar arasında hiçbir sorun istemeyen Hollandalıbirlik, beraberlik için sıkı uyarılar yaptı.

KURALLARA UYMAYANLAR CEZALANDIRILACAK

Hollandalı çalıştırıcının önceliği ise Sabri Sarıoğlu-Selçuk İnan arasında yaşanan küslüğün giderilmesi oldu. Hollandalı çalıştırıcı öncelikle bu iki futbolcunun arasındaki buzları eritecek ve kaptanlık konusuna bir çözüm getirecek.

Disiplini bozmaya kalkan oyuncu olursa yeni dönemde ağır cezalar alacak. Hollandalı teknik adamın belirlediği sisteme ayak uydurmayan futbolcular cezadan kurtulamayacak.

Futbolcuların Riekerink'ten bir hayli memnun olduğu gelen haberler arasında...