Derbinin hakeminin Arena'daki kötü anısı

Mete Kalkavan, Galatasaray - Fenerbahçe derbisiyle Türk Telekom Arena'ya daha önce yaşadığı kötü bir olayın ardından ikinci kez çıkacak.

Derbinin hakeminin Arena'daki kötü anısı
Derbinin hakeminin Arena'daki kötü anısı
GİRİŞ 13.04.2016 12:21 GÜNCELLEME 13.04.2016 12:21

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak dev derbiye TFF, hakem Mete Kalkavan'ı atadı. kariyerindeki 3. kez derbi yönetecek olan Mete Kalkavan'ın Türk Telekom Arena'daki zorlu sınavı öncesinde akıllara geçmişte yaşanan üzücü bir olay geldi.

Bu sezonun ilk yarısında Galatasaray, TT Arena'da Mersin İdmanyurdu'nu ağırladı. Mücadeleyi yöneten isim ise Mete Kalkavan oldu. 1-1 biten karşılaşmanın 90. dakikasında Mete Kalkavan Galatasaray'dan Selçuk İnan'a kırmızı kart gösterdi. Kalkavan daha sonra ise Mersin'den Gökçek Vederson'u ikinci sarı kartla oyun dışına gönderdi.

OĞLUNA EDİLEN KÜFÜRLERE DAYANAMADI, KALP KRİZİ...

Mete Kalkavan'ın kararları sonrası Galatasaray taraftarı Mete Kalkavan'a sert tepkiler gösterirken, tribünde bulunan baba Ahmet İhsan Kalkavan, oğluna edilen küfürlere dayanamayıp kalp krizi geçirmişti.

Oğlunun yöneteceği karşılaşmayı izlemek için Samsun’dan İstanbul’a gelen eski milletvekili Kalkavan, küfürler sonrasında 80. dakikada stadı terk etti. Eşi hakkında söylenen ağır küfürler karşısında çok sinirlenen ve ne yapacağını bilemeyen İhsan Kalkavan, taksiye binerek orandan uzaklaştı. Ancak baba Kalkavan takside kalp krizi geçirdi ve şöfor hemen hastanenin yolunu tuttu. Bağcılar'da bir hastaneye kaldırılan baba Kalkavan'ın 10 saniye kalbi durdu ve hayata geri döndü.

METE KALKAVAN, BABASI İÇİN 3 KİŞİ TUTTU

O günden bu yana yaşam mücadelesi veren baba Ahmet İhsan Kalkavan, hala yoğun bakımda ve uyutuluyor. Mete Kalkavan'ın üç kişi tuttuğu ve babasının sağlığına kavuşması için ne gerekiyorsa yaptığı ortaya çıktı.

Galatasaray'ın stadında böylesine kötü bir anıya sahip olan Mete Kalkavan'ın yeniden Seyrantepe'ye dönecek olması karşılaşma öncesinde dikkat çeken ayrıntı olarak kayıtlara geçti.

MERSİN MAÇINDAN SONRA BEŞİKTAŞ DERBİSİNE ÇIKTI

Kalkavan, Galatasaray - Mersin maçının ardından bu sezon sarı-kırmızılıların Beşiktaş ile oynadığı derbiyi de yönetti. Galatasaray'ın 2-1 yenildiği karşılaşmanın ardından Mustafa Denizli ve Selçuk İnan, hakem Mete Kalkavan'ı kararlarını ve saha içerisindeki davranışlarını eleştirmişti.