Galatasaray'da Taffarel takımdan ayrılıyor

Ekonomik açıdan zor günler geçiren, Süper Lig'de ve Avrupa'da da istediği sonuçları alamayan Galatasaray'a bir kötü haber daha geldi.

Galatasaray'da Taffarel takımdan ayrılıyor
Galatasaray'da Taffarel takımdan ayrılıyor
GİRİŞ 26.03.2016 13:48 GÜNCELLEME 26.03.2016 17:31
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bu sezon ekonomik olarak zor günler geçiren, Süper Lig'de ve Avrupa'da da istediği sonuçları alamayan Galatasaray'a bir kötü haber daha geldi.

Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı kazanan unutulmaz takımının kalecisi olan ve 2011’den bu yana da kulüpte kaleci antrenörlüğü yapan Claudio Taffarel, sezon sonunda Florya’ya veda ediyor...

Mayıs ayında Galatasaray ile olan sözleşmesi sona erecek olan Taffarel, sözleşme yenilemeyi düşünmüyor. Tecrübeli isim, yönetimle yaptığı görüşmede ülkesine dönerek Brezilya Milli Takımı'ndaki görevine devam etmek istediğini belirtti.

TOPLAM 6 HOCAYLA ÇALIŞTI

Öte yandan Taffarel’e ABD’den de teklif geldiği öğrenildi. Fatih Terim döneminde Galatasaray'da göreve başlayan Taffarel, 5 yıllık süreçte birçok hoca ile birlikte çalıştı. Taffarel, Prandelli, Mancini, Hamza Hamzaoğlu, Mustafa Denizli ve Riekerink olmak üzere toplam 6 hocayla çalıştı. Brezilyalı, ara geçiş dönemlerinde de takımın başında sahaya çıkmak zorunda kalmıştı.

KULÜBÜN İÇİNDE BULUNDUĞU DURUMDAN RAHATSIZ

Son olarak istifa eden Mustafa Denizli sonrası sezon sonuna kadar takımın başında sahaya çıkması istenmişti. Ancak Brezilyalı antrenör, “Ben kaleci antrenörüyüm, teknik adamlık yapmak istemiyorum’ diyerek bu teklifi reddetmişti. Uzun yıllar Muslera ile uyumlu bir şekilde çalışan Taffarel’in veda kararı, başta Uruguaylı kaleci olmak üzere herkesi çok üzdü. Taffarel’in, kulübün içinde bulunduğu durumdan çok rahatsız olduğu ve ayrılma kararı almasında bunun rol aldığı öğrenildi.

Sarı kırmızılı ekip UEFA Finansal Fair Play kurallarına uyum sağlamadığı için Avrupa'dan 1 yıllık men cezası almıştı.

YORUMLAR 4
  • Reis 8 yıl önce Şikayet Et
    Musleranın gelişmesinde parmağı var o olmasaydı musleranın başarılarını konuşabilirmiydik 5 senedir hizmet ediyor
    Cevapla
  • uA27 8 yıl önce Şikayet Et
    mondragon gelsin bari
    Cevapla
  • nahain 8 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun valla.yillarca hiZmet etti.
    Cevapla
  • dddd 8 yıl önce Şikayet Et
    neresi kotu haber. Zaten coktan soylenmisti ayrilacagina dair. Sacma haber
    Cevapla