Ağır sözler! "Şikeden hapis yatan başkanımız yok"

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Aziz Yıldırım'ın Sarı Kırmızılı kulüp hakkında yaptığı açıklamalara sert cevap verdi.

Ağır sözler! "Şikeden hapis yatan başkanımız yok"
Ağır sözler! "Şikeden hapis yatan başkanımız yok"
GİRİŞ 10.02.2016 15:22 GÜNCELLEME 10.02.2016 15:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Galatasaray'ın Şubat Ayı Divan Kurulu Toplantısı'nda, divan kurulu başkanı İrfan Aktar, Fenerbahçe BaşkanıAziz Yıldırım'ın Antalyaspor maçı sonrasında Sarı Kırmızılı kulüp ile ilgili yaptığı açıklamalarına cevap verdi. 

Aktar, divanın açılış konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

Cuma günü meydana gelen ve tüm camiamızı rahatsız eden bir konuyla ilgili size ve kamuoyuna bilgi vermek istiyorum. Değerli Galatasaraylılar, bizler Galatasaray değerlerine sahip kulüp divan üyeleri olarak rakip kulüp ve yöneticileri hakkında daima ifadelerimizi dikkatle seçmeye ve 111 yıllık bir kulübün üyeleri olma sorumluluğunu hiçbir zaman unutmamaya gayret etmekteyiz. Hatta kulüp tüzüğümüzün 45. maddesinde, genel kurul görüşemelerindeki düzenle ilgili olarak başka kulüp, dernek ve tüzel kişileri küçük düşürücü beyanda bulunulamayacağını ifade eden hükümle bu davranışımızı kayıt altına almış bulunmaktayız. Ancak bu davranışımız rakiplerimiz tarafından yanlış anlaşılmış, hatta kulübümüzün temsilinde aciz olduğu düşünülmektedir. 

Yakın dönemde Galatasaray - Fenerbahçe maçı öncesinde spor dışı işlemleri tercih eden değerli yöneticiler kendi ekiplerini motive etmek için fütursuzca 'Galatasaray bizim düşmanımız' diyebilmiş. Kadın basketbol maçındaki  federasyonun yanlış lisans uygulamasında 'Galatasaraylılar sahtekarlık yapmıştır' diyecek kadar saygısız ifadeleri kullanabilmişlerdir. 

5 Şubat 2016 Cuma günü, Antalyaspor-Fenerbahçe maçındaki mağlubiyetten sonra, yine aynı yöneticiler, gündemi değiştirmek, dikkatleri başka yöne çekmek için kulübümüzle ilgili iftira ve hakaret söylemlerine devam ederek kulübümüzü şike yapmakla suçlamış ve tarihimize bakmamızı söylemişlerdir.

"GEÇMİŞİMİZE BAKTIM"

Değerli Galatasaraylılar. Ben tarihimize baktım. Geçmiş 111 yıl içinde 36 başkandan hiçbirisi 1 gün dahi şike suçlamasından ötürü hapse girmemiş. Hiçbir yöneticimiz 1 yılı aşkım süre aynı suçlamayla ceza eviyle tanışmamıştır. 

Ayrıca hiçbir yöneticimiz de TFF tarafından şike cezası almamıştır. 

Kulübümüz hiçbir dönemde UEFA tarafından şike soruşturmasına tabii tutulmamıştır. UEFA Disiplin Komiteleri tarafından hiçbir zaman 2 yıl Avrupa Kupaları'ndan ceza almımış bu cezası da yapılan itirazdan sonra UEFA tarafından onaylanmamıştır. 

Yakın tarih şunu hatırlatıyor. Bu cezalara yöneticilerinin aşırı hırsları, spor dışı uygulamaları 109 yıllık değerli rakip kulübümüzün yönetimi bir üst mahkeme olan CAS'a başvurmuş ve ret cevabı almıştır. 

Yine aynı talihsiz yöneticiler, davayı İsviçre Mahkemesi'ne taşımışlar ise de ret cevabı almışlardır.

Yani özetlersek, kulübümüzü şike iftirasıyla suçlayan yöneticiler, spor hukukunun bütün kademelerinde girişim yapmışlar ve ret olmuşlardır. 

"ŞİKE YAPAN SUÇLU ÜLKE OLDUK"

Kesinleşmiş bu cezalar nedeniyle 2 yıl Avrupa Kupaları'ndan men cezası alarak ülkemizi de şike yapılan suçlu ülkeler listesine dahil ettirmişlerdir.

Yurt dışında bütün hukuki süreçler devam ederken, yurt içinde 70 bin sayfalık spor dışı uygulamaları kanıtlayan telefon görüşmelerinin, bant kayıtlarının kamuoyuna ulaşması kulüp başkan ve yöneticilerinin 1 yılı aşkın cezaevinde kalmaları tüm takım ve taraftarlarını futboldan soğutmuş futbolun marka değerini düşürmüştür. 

Bunun sonucu olarak koca koca statlarda 5-10 bin kişi seyirciye maçlarımız oynanmaya devam etmektedir. Kamusal spor sponsorları ise kirlenmiş bu ortamdan uzak durmayı tercih etmişlerdir. Sponsor bulmak neredeyse imkansız hale gelmiştir. 

Bütün bu marifetleri icraathanesine ekleyen bu yöneticilerin milyonlarca taraftarı olan 2 değerli 110 yıllık camiayı ayrıştırabilecek birbirine düşman edecek söylemlerde bulunabilmelerini anlamakta hakikaten zorluk çekiyorum. 

"SEVİYESİZ, YAKIŞIKSIZ İFADELER"

100 yıldan fazla süre içerisinde ebedi dost ezeli rakip olan kulüplerin başına bu tür seviyesiz, yakışıksız ifadeleri kullanabilen gündem değiştirmek için her türlü iftira, hakaret ifadelerini kullanan yöneticilerin de göreve gelmeleri büyük bir talihsizliktir. 

"KENDİLERİNE İADE EDERİZ"

Değerli Galatasaraylılar, birtakım dedikodu ve rivayetlere dayanarak 111 yıllık kulübümüzün şikecilikle itham edilmesi bütün Galatasaraylılar'ı rencide etmiştir. Cuma gününden bu zamana bu konuyu kınayan telefon ve sms aldım. Bu konuyu daha önce verdiğim açıklamalar ışığında UEFA'nın bütün kademelerinde şike olgusu kesinleşen bu sebeple 2 yıl Avrupa Kupaları'ndan men cezası alan, 2 yöneticisi Türkiye Futbol Federasyonu tarafından şike suçuyla cezalandırılan değerli rakip kulüp yöneticilerinin kulübümüzle ilgili iddia ve iftiralarını kesin olarak reddeder, kendilerine iade ederiz. 

"SAYGISIZ SALDIRI"

Malesef içinde oldukları üzücü ve utandırıcı duruma kulübümüze de dahil ederek kamuoyunun dahil etmek isteyebilirler ancak yanlış örnek ve yanlış camiayı seçtiler. Spor dışı uygulamalardan vazgeçmelerini, ebedi dost, ezeli rakip camia olarak kendilerine tavsiye ederiz. 

Galatasaray Kulübü, şanlı geçmişi, bağlı olduğu temellerle bu konuların dışındadır ve daima öyle kalacaktır. Rakibe saygı çerçevesinde bu konuları şimdiye kadar bu kadar açık şekilde konuşmamaya dikkat etmiştik. Ancak malesef kulübümüze yapılan saygısız saldırıya cevap vermek mecburiyetinde kaldığımız için bu gerçekleri kamuoyuyla paylaşıyoruz. Kamuoyunun da bilgisine sunarız.

YORUMLAR 5
  • tc türk 8 yıl önce Şikayet Et
    ya yapmayın başkanlar ortalığı karıştırmayın sizin yüzünüzden taraftar kavgalı.çocuğumla maçlara gidemiyorum.
    Cevapla
  • isimsiz 8 yıl önce Şikayet Et
    garip bi açıklama. Tüzükten neyden bahsetmiş arkası bağlar gazeli.
    Cevapla
  • Yasin 8 yıl önce Şikayet Et
    3 temmuzla ilgili olarak hala şikeden bahsediyorsunuz ya alkışlıyorum sizleri Yazık çok yazık
    Cevapla
  • mikail 8 yıl önce Şikayet Et
    e şike. .. yaptıysam fener için yaptım dedi... bu itiraf değil mi birader?
    Cevapla
  • malatyalı 8 yıl önce Şikayet Et
    antalya yenılır gelır gs catar nasıl bı adamsın sen anlamadım
    Cevapla