G.Saray karıştı! 'Bugünün suçu değil ama...'

Cenk Ergün'ün "Avrupa'ya gidemeyebiliriz" sözünü camianın önde gelen isimleri değerlendirdi.

G.Saray karıştı! 'Bugünün suçu değil ama...'
G.Saray karıştı! 'Bugünün suçu değil ama...'
GİRİŞ 10.10.2015 11:36 GÜNCELLEME 10.10.2015 11:53

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün’ün, UEFA ile yapılan görüşme sonrasında yaptığı, “Seneye Avrupa’ya gidemeyebiliriz” açıklaması, gündeme bomba gibi düştü. Karamsar bir tablo çizen Ergün, 15 Ekim’de UEFA’nın son verileri sisteme gireceğini, Aralık ayında kendileriyle bir görüşme yapacaklarını söylemişti. Kulübün kaderi de işte bu görüşmeyle belli olacak. Peki camianın önde gelenleri bu duruma ne diyor? İşte cevaplar:

Faruk Süren: Tüm üyelerden para toplansın

“Bu duruma nasıl gelindiğini sorgulamak yerine; bu durumdan nasıl kurtuluruz diye çözüm aramak gerekir. Bana göre öncelik gerçek manada kurumsal disiplini sağlamakta. Sonra da şirkete sermaye koymak lazım. Mesela üyelerden 20-25’er bin lira toplamak sermayeye çözüm olabilir ya da finansal bir ortak bulunabilir. Ortağınıza, ‘Biz çok büyüğüz, gayrımenkullerimiz de var. 6-7 yıl sonra elindeki hisseleri geri alırız’ denilebilir. Mevcut yönetim para harcamıyor ama kulübün ana amacı sportif başarı. Mali durumu düzelteceğiz diye takımı ikinci lige düşürmek akıllıca olmaz. Paralel ilerlemek lazım.”

Ergun Gürsoy: Bugünün suçu değil ama...

‘Yönetim durumu iyi açıklamalı’ ‘Gelir-gider dengelenmeli’ “Kulübün mali durumunu kurtarmak için hep en zenginleri başkan seçtik ama en zengini, en fazla borcu yaptı! Bugünün suçu değil Galatasaray’ın borcu. Senelerdir biriken bir yük altında artık ezilmek üzereyiz. Tüm dönemlerde bu borç artarak katlandı. Ancak bu borca en büyük katkıyı en zengin başkan olan Ünal Aysal yaptı.

Cemal Özgörkey: Gelir-gider dengelenmeli

“Böyle bir tehlikenin hep var olduğunu biliyoruz. Mali disiplini sağlamak şart. Gelir-gider farkını dengelemek şart. Senede 30 milyon Dolar faiz ödüyoruz. Bu durumdan kurtulmanın tek yolu mali disiplini sağlayıp, gelir yaratıcı çalışmalar yapmak.”

Bülent Tulun: Yönetim durumu iyi açıklamalı

“UEFA, Galatasaray’ı Şampiyonlar Ligi’ne almamazlık edemez. Bu, çok ağır bir ceza olur. En fazla transfer yasağı koyabilirler. Galatasaray’ın UEFA yetkililerine durumlarını çok iyi anlatmaları gerek. Geçen sene 2.2 olan Euro, bu sene 3.3 Lira. Dolayısıyla Galatasaray’ın borcu da neredeyse yüzde 50 artıyor. Yani Galatasaraylı yetkililerin, UEFA’ya nelerle mücadele ettiğini iyi anlatması gerek. Bunlar hep cezaları hafifletici sebepler olarak kullanılabilir.”

KAYNAK: FANATİK