Galatasaray'dan flaş Muslera kararı!

Maddi krizden kurtulmak için çözüm arayan Galatasaray yönetimi Muslera'ya iyi bir teklif gelirse bunu değerlendirecek.

Galatasaray'dan flaş Muslera kararı!
Galatasaray'dan flaş Muslera kararı!
GİRİŞ 10.10.2015 11:09 GÜNCELLEME 10.10.2015 11:09

Galatasaray İdari Menajeri Cenk Ergün'ün, "Gelecek sezon Avrupa'ya gitmeme riski var" açıklamasının yankıları sürüyor. UEFA Finansal Fair Play engelini aşıp Avrupa vizesi almak için formül arayan Sarı-Kırmızılı yönetim gizli kapılar ardında çok kritik toplantılar yapıyor.

Alınan bilgilere göre yönetimin ilk çözüm planı Fernando Muslera... Yeni sezon başlayana kadar 40 milyon Euro gelir elde etmek zorunda Galatasaray yönetimi, çok ciddi talipleri olan Uruguaylı kaleciyi satarak önemli miktarda gelir elde etmeyi planlıyor. 

Sezon başında Manchester United'ın 35 milyon euroyu gözden çıkardığına dair iddialar Ada basınında manşetleri süslemişti. Sarı-Kırmızılılar eğer Muslera'ya beklentileri karşılaşacak bir müşteri bulamazsa o zaman diğer formüller devreye girecek.

PERFORMANSI TEDİRGİNLİK YARATIYOR

Sezona kötü bir giriş yapan Fernando Muslera'nın düşen grafiği yönetimi tedirgin ediyor. Sezon başında fiyatı 35 milyon euro olarak gösterilen Uruguaylı kalecinin performansını artırmaması durumunda alıcılarının da azalmasından korkuluyor. Bu nedenle yönetim Muslera'nın bir an önce eski formuna kavuşmasını bekliyor. 

ALEX TELLES+BRUMA= 17 MİLYON EURO

Sezon başında opsiyonuyla birlikte kiralanan Alex Telles ve Bruma'nın satılmaları artık hayati önem taşıyor. Bu ikili elden çıkarılırsa kasaya 17 milyon euro girecek. Telles, Inter'de adını ilk 11'e yazdırırken herkesin güvenini kazandı. İtalyanlar yüzde 90 opsiyonu kullanacak. 

SPONSORLUK ANLAŞMASI BEKLENİYOR

Uzun bir süredir yapılamayan forma sponsorluğu anlaşması da Galatasaray yönetimi için çok önemli hale geldi. Bir Türk, bir de yabancı firma ile görüşme halinde olan Sarı-Kırmızılılar, yıllık 5-7 milyon euro arasında bir gelir beklentisi içinde. UEFA ile yapılan zirvenin ardından sponsorluk görüşmelerine hız veren Galatasaray yönetiminin 2 hafta içinde sonuca ulaşması bekleniyor. 

BURAK YILMAZ'A DA MÜŞTERİ ARANABİLİR

G.Saray yönetimi bunların dışında ekstra gelir elde etmenin de yollarını arıyor... Ara transferde takviye yapması mümkün olmayan Sarı- Kırmızılılar'ın Muslera dışında isimlerin satışına da gündeme alabileceği belirtiliyor. Bu durumda akla gelen ilk isim Burak Yılmaz olacak. Sezon başında West Ham'ın listesine giren milli futbolcunun ara transfer döneminde satılması düşük bir ihtimal gözükmüyor.