Galatasaray'da sürpriz imza kararı

Cim-Bom’un en iyileri arasında kendini gösteren Hakan Balta, sezon sonunda bitecek olan mukavelesini iki yıl daha uzatıyor.

Galatasaray'da sürpriz imza kararı
Galatasaray'da sürpriz imza kararı
GİRİŞ 29.09.2015 08:48 GÜNCELLEME 29.09.2015 08:48

Galatasaray, emektar futbolcusu Hakan Kadir Balta ile iki yıl sözleşme yeniliyor. Daha önce olduğu gibi yine 1 milyon 250 bin dolar alacak olan sarı-kırmızılı futbolcu, 34 yaşında sahalara veda etmeyi planlıyor.

Milli Takım ve Galatasaray formasıyla kariyerinin en güzel günlerini geçiren Hakan Balta’ya bu performansının karşılığı verildi. Cim-Bom savunmasının tecrübeli yıldızı, 2 yıl daha sarı-kırmızılı formayı giyecek.

32 yaşındaki futbolcuyla yapılan görüşmelerde mutabakat sağlanırken imzanın önümüzdeki günlerde atılacağı bildirildi.

Galatasaray’dan daha önce senelik 1 milyon 250 bin dolar alan Hakan’ın yeni sözleşmeyle beraber ücreti de değişmedi. Sarı-kırmızılı futbolcu önümüzdeki 2 sene için de yine aynı parayı alacak. 2007’den bu yana Galatasaray forması giyen Hakan Balta maç başı ücreti olarak da yine 10 bin dolar kazanacak.

Galatasaray Yönetimi’nin bu kararı almasında, teknik kadronun raporu, Hakan Balta’nın istikrarlı performansı ve yine tecrübeli futbolcunun takım içerisinde en sevilen isimlerden biri olması etkiliydi. Yeni sözleşmeye beraber 34 yaşına kadar Galatasaray forması terletecek olan Hakan Balta’nın da sarı-kırmızılı formayla futbola veda etmek istediği öğrenildi.

Yönetimin, Sneijder’le beraber Hakan’ın imzasını da önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyuracağı bildirildi.

KAYNAK: MİLLİYET