G.Saray olay transferi resmen bitirdi!

Sarı-kırmızılı kulüp, Borussia Dortmund'tan transfer ettiği Alman futbolcu ile 3 yıllık anlaşmaya vardığını açıkladı

G.Saray olay transferi resmen bitirdi!
G.Saray olay transferi resmen bitirdi!
GİRİŞ 02.09.2015 00:31 GÜNCELLEME 02.09.2015 00:56

Galatasaray, Almanya'nın Borussia Dortmund takımından transfer ettiği Kevin Grosskreutz ile 3 yıllık anlaşmaya vardığını açıkladı.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den, Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, Kevin Grosskreutz'un transferi için Borussia Dortmund Kulübü ile 1,5 milyon avro karşılığında anlaşıldığı bildirildi.

Sarı-kırmızılıların, bu sezon sonunda ligde UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına katılmaya hak kazanması halinde bir defaya mahsus Alman kulübüne 250 bin avro daha ödeme yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, 27 yaşındaki Alman futbolcuya, 3 yıl için toplam 4 milyon 850 bin avro sabit, 20 bin avro da maç başı ücret ödeneceği kaydedildi.

- Transfer süreci hakkında bilgi verildi

Galatasaray Kulübü, Kevin Grosskreutz'un transfer süreciyle ilgili bilgilendirmede de bulundu.

Açıklamada, Alman futbolcunun dün detaylı sağlık taramasından geçirildiği belirtilerek, "Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde, yetkililer huzurunda kulübümüz ile profesyonel futbolcu, sözleşmesini imzalamıştır" denildi.

Sözleşmenin imzalanmasının ardından evrakların kopyalarının sarı-kırmızılı kulüp tarafından FIFA'nın Transfer Eşleştirme Sistemi'ne (TMS) saat 23.55.00 itibarıyla yüklendiği kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

"TMS sisteminde yaşanan problem nedeniyle işlemin sonuçlanma saati 00.00.48 olarak görünmüştür. Bu nedenle işlem TFF tarafından onaylanamamış, karar FIFA'nın değerlendirmesine kalmıştır. TMS tarafından işlemin zamanında yapıldığı ile ilgili kayıtlar ve bilgiler, FIFA ile paylaşılmıştır. Transferin onaylanması için FIFA'nın teknik incelemesi beklenmektedir."