Duygun Yarsuvat'tan flaş karar

Galatasaray'ın eski başkanı Duygun Yarsuvat, Türkiye Futbol Federasyonu'na başkan adayı olmaya karar verdi.

Duygun Yarsuvat'tan flaş karar
Duygun Yarsuvat'tan flaş karar
GİRİŞ 10.06.2015 23:40 GÜNCELLEME 10.06.2015 23:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Galatasaray eski başkanı Duygun Yarsuvat, TFF başkanlığına aday oldu. Yarsuvat, sezon ortasında Galatasaray'daki kriz döneminde elini taşın altına koyarak başkanlık görevine gelmişti. Sarı-kırmızılılarla 20. şampiyonluğa ulaşarak 4. yıldızı takan ve Türkiye Kupası'nı da alarak duble yapan Yarsuvat, kısa zamanda efsane başkan haline geldi. Taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan ve Türk sporunda örnek başkan olarak lanse edilen Duygun Yarsuvat, Türkiye Futbol Federasyonu'nu yönetmeye talip oldu.

"İCAZET VE BASKIYA DAYALI ANLAYIŞ SON BULMALI"

Yarsuvat'ın yakın çevresine, "Tüm spor camiasından baskı var. Ben kazanmak için girmeyeceğim. Tek amaç kazanmak değil. Önemli olan Türk futboluna yeni bir soluk getirmek, özlediği seçeneği sunabilme görevini onurla yerine getirmek" dediği öğrenildi.

Kararda bugün yapılan Kulüpler Birliği Toplantısı'nın büyük etkisi olduğu öğrenildi. Duygun Yarsuvat'ın aslında adaylığı düşünmediği ancak Göksel Gümüşdağ'ın açıklamalarını anti demokratik bulduğu ve karar verdiği öğrenildi. İnsanların yönlendirildiğini oy vermeye mecbur bırakıldığını belirten Yarsuvat, icazete ve baskıya dayalı anlayışın son bulması gerektiği görüşünde.

SÜRPRİZ LİSTE

Yarsuvat'ın listesinde; Faruk Süren, Ali Dürüst, Uğur Dündar, İsmail Uyanık, Yalçın Karadeniz, İbrahim Altınsay, Hasan Akıncıoğlu ve Önder Öztürel'in bulunduğu öğrenildi. Ayrıca spor camiasından güçlü isimlerle görüşmelerin sürdüğü belirtildi. Duygun Yarsuvat, kararını cumartesi günü açıklaması bekleniyor.

YARSUVAT AKADEMİK KİMLİĞİYLE TANINIYOR

Duygun Yarsuvat, akademik kimliğiyle tanınan bir isim. Galatasaray Lisesi mezunu olan ve üniversite eğitimini İstanbul Hukuk Fakültesi’nde alan Duygun Yarsuvat, Türkiye’ninde önde gelen ceza hukuku profesörlerinden biri durumunda. Galatasaray Üniversitesi’nin 2004-2008 yılları arası rektörlük görevini üstlenen Yarsuvat, Galatasaray Kulübü Divan Kurulu’nun da 1998-2002 yılları arasında başkanlığını yürüttü. Türk Ceza Hukuku Derneği’nin kurucu üyesi, Uluslararası Ceza Hukuku Derneği’nin ise yönetim kurulu üyesi olan Yarsuvat, halen Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak ders vermekte.

25 Ekim 2014'te Galatasaray başkanlığına seçilen Duygun Yarsuvat, sarı-kırmızılı takımla Süper Lig'de ve Türkiye Kupası'nda şampiyonluk yaşadı. Yarsuvat, sezon sonunda görevini Dursun Özbek'e devretti.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 1
  • HACI 8 yıl önce Şikayet Et
    Adamlarinda bayagi iyiymis!!!!!!!!
    Cevapla