G.Saray'a Dani Alves'i o getirecek!

Galatasaray'ın uzun süre uğraştığı Alex Telles transferini, Brezilya'ya giderek çözen Taffarel, Dani Alves transferinde de devreye girdi.

G.Saray'a Dani Alves'i o getirecek!
G.Saray'a Dani Alves'i o getirecek!
GİRİŞ 07.06.2015 09:26 GÜNCELLEME 07.06.2015 09:27

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun kadrosunda görmeyi çok istediği ve bunu da net bir şekilde dile getirdiği Alves’le, Şampiyonlar Ligi finali sonrası bir görüşme gerçekleşecek.

Bu görüşmeyi de bizzat kaleci antrenörü Taffarel yapacak. Galatasaray’ın uzun süre uğraşıp bonservisini almaya çalıştığı Alex Telles’in işini Brezilya’ya giderek bitiren Taffarel, bu kez de Dani Alves’i ikna etmeye uğraşacak. Ancak tecrübeli hocanın işi hiç kolay olmayacak. Çünkü 32 yaşındaki Alves’in peşindeki tek kulüp Galatasaray değil. Manchester United ve PSG, bu transfer için kesenin ağzını açmış durumda.

Rakamlar çok büyük

Galatasaray’ın, Dani Alves’in senelik maliyeti için gözden çıkardığı rakam 3.5 milyon Euro civarında. Oysa ki, Manchester ve PSG, doğal olarak çok daha büyük rakamlar öne sürüyor. Manchester United’ın yıllık 6.5 milyon Euro, PSG’nin ise tam 9 milyon Euro civarında bir bedeli gözden çıkardığı ifade ediliyor. Savunmasında Thiago Silva ve David Luiz gibi Brezilyalı yıldızlar bulunan PSG, bu avantajı kullanarak Alves’i de kadrosuna katmaya çalışacak.

Alternatifleri belli

Dani Alves transferi gerçekleşmezse, Galatasaray’ın belirlediği alternatif isimler de belli. Bir süredir Glen Johnson ve Maxi Pereira hakkında araştırma yapan Sarı-Kırmızılılar, sözleşmeleri biten bu oyuncuların ne kadar imza parası talep ettiğini ve yıllık maliyetlerini öğrenmeye çalışıyor. Eğer Alves’ten olumsuz haber gelirse, Galatasaray’ın, bu iki oyuncudan birini kadrosuna katmasına kesin gözüyle bakılıyor.