Hamzaoğlu'ndan flaş açıklamalar

Galatasaray teknik direktörü Hamza Hamzoğlu, Lig Tv'de yayınlanan Maraton programına konuk oldu.

Hamzaoğlu'ndan flaş açıklamalar
Hamzaoğlu'ndan flaş açıklamalar
GİRİŞ 30.05.2015 23:56 GÜNCELLEME 30.05.2015 23:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sezonun değerlendirmesini yapan Hamzaoğlu, "Şükürler olsun şampiyonlukları da küme düşmeleri de yaşadım. İzmirspor'da 3. ligde şampiyon olduk. 3. ligden 2. lige çıkmıştım. Daha sonraGalatasaray'a geldiğimde iki yıl art arda şampiyonluk yaşadım. Sonra Siirtspor'da şampiyonluk yaşadım. Sonra Konyaspor'da futbolcu olarak Süper Lig'e çıktık ve hoca olarak AkhisarBelediye ile şampiyon olup lige çıktık. Son olarak da Galatasaray'da şampiyon oldum şükürler olsun" dedi.
 
DUYGUSAL ANLAR
 
"Çocukluğumdan beri hayalim antrenör olmaktı. Mahallede küçük çocuklardan takım kurar onları çalıştırırdım. Yeteneklerim star olmamı sağlayamadı. Bunu hep söylerdim futbolcu olarak bir yerlere gelemem belki ama antrenör olarak geleceğim diye. Bunu eşime söylerdim hep.
 
Teklif geldiği dönemde öyle duygular yaşadım ki. Allah öyle sırayla denk getiriyor ki... Babamın üzüntüsüyle Galatasaray sevinci öyle denk geldi. Sonrasında program da bayağı yoğun oldu. Gidip annemi de ziyaret edemedim. Günübirlik gidip gelmeler oldu. Babamı da tam ziyaret edememiştim. Annem şampiyonluk sonrası aradı konuştuk. Yakında gideceğim yanına. Duygusal bir insanım. Duygulardan zarar gelmez."
 
KALEMİZİ KAPATMASINI BİLDİK
 
"İnancımızı hiç kaybetmedik. Kaybettiğimiz Fenerbahçe maçını çok makul karşıladım. Biz yenildik ama rakipler de kaybedecektir diye düşündüm. Önemli olan mağlubiyet sonrası dik durup bir sonraki maça hazır olabilmek. Önceleri çok atıyor fazla yiyorduk herkes yediğimizi konuşuyordu. Son zamanda gol yemedik az attık bu kez az atmamız konuşuldu. İlk geldiğimde oyunu geride kabul eden bir Galatasaray vardı. Ben oyuncularla konuştum ilk geldiğimde 'Biz Galatasaray'ın. Bizim hücum oynamamız lazım. Rakibe basan bir takım olmalıyız." Buna cevap da iyi gelince goller atmaya başladık. Burak olsun Umut olsun. Melo ve Selçuk olsun iyi tepki verdiler buna. Bir şekilde fazla atıp kazanıyorduk. Sonlara doğru daha dikkatli olduk. Kalemizi kapatmaya çalıştık. Gole ihtiyacımız varsa hücum oynayabiliriz. Maçı tutmamız lazımsa tutmaya çalışırız. Bir şekilde bu işi yaptık. Ben hayatım boyunca böyleyim. Ne düşünüyorsam onu söylerim. Her sorulan soruya içtenlikle cevap verdim. Basın da bana toleranslı davrandı gibi. Kendimden ekstra bir şey yapmadım."
 
"YEKTA'YI STOPER OYNATTIM"
 
Ben belirli oyuncular üzerinde takımın kurgusunu oluşturmuyorum. Kadromda olan bütün oyuncuların performansı yüksek olduğunda işimi doğru yapıyorum demektir. Hazırlık maçları olsun diğer maçlar olsun oyuncularımı tanımam lazımdı. Hamit'i zaman zaman orta daha oynattım. Yekta'yı stoper oynattım. Kupa maçları bu anlamda çok değerliydi. Sonrasında eksikler doğunca bunun yardımıyla hemen oyuncularımızı monte edip başarılı olduk.
 
SNEIJDER'E ŞAKA YAPMIŞ
 
Çok güzel bir sezon yaşadık Sneijder'le. İlk gün konuştuk ben odadaydım. Tercüman Mert'e dedim Sneijder geldiyse bir konuşalım diye. Ben ona "Wesley benlik bir problem yok" dedim. O da sorun yok dedi. İlk gün ben ona "Yönetimle konuştum valizlerini topla gidiyorsun" dedim. Önce bir afalladı sonra gülünce eğlendik. Sonrasında haydi çalışmaya başlayalım o zaman dedik. Çok kaliteli oyuncu. İki ayağını da kullanabiliyor.
 
PRANDELLI DÖNEMİNİ ANLATTI
 
Geldiğimiz zaman takım puan olarak kötü değildi. 1 puan gerideydik ama futbol olarak ümit vermiyorduk. Galatasaray gibi oynamıyordu takım. Oyuncular arasında bağlar kopmuş. Oyuncu ile yönetim arasında bağlar kopmuş. Bizim bu konudaki en büyük yardımcımız Abdurrahim Albayrak ile Ali dürüst oldu. Çok yardımcı oldular bize. Daha ilk maç toplantısında oyuncular farklı yerlere oturuyordu. İlk yapmamız gereken şey onları bir araya getirmemiz gerekiyordu. Biz onu sağladık. Yerli-yabancı kopukluğu da vardı. Bunlar hep iletişim eksikliğinden. Bir şeyleri paylaşsalar bu eksiklik olmazdı. Bizim yaptığımız bu oldu. İyi bir ortam oluştu. Bu da bize başarıyı getirdi.
 
HİÇ ANALİZ YAPTIRMADIM
 
Yabancı hocalar bizi biraz öğrenci gibi görüyor. Antrenman metodlarıyla sıfırdan başlayıp oyuncuları çalıştırırkej başka bir şeyleri koparabilirsiniz. Geldikten sonra hiç analiz yaptırmadım. İsteyen herkes istediği maçı izleyebilir. Herkesin elinin altında bilgisayar var. Yapmamız gereken şeyleri biz onlara hissettirmeden yaptık. Onlar bireysel analizleri kendileri yapıyor zaten. Öte yandan senin rakibe göre oynamana neden olur. Böyle de büyüklüğünü kaybedersin. Oyuncu grubunu yönetmek kolay değil ama biz de oralardan geldiğimiz için halden anlıyoruz. Bize de zarf atıp yoklayanlar oldu. Bunlara anında cevap vermeniz lazım. Esnek bir tavrım var ama bazı şeyler var asla esneyemem.
 
MUSLERA İÇİN NE DEDİ?
 
Kasımpaşa maçında Muslera'nın kurtarışı çok önemliydi. O girse 3-0 olacaktı ve dönmemiz çok zor olacaktı. Muslera takıma büyük özgüven veriyor. Çok iyi bir kaleci. Sinan da Eray da iyiler ama Gençlerbirliği maçında tedirgin olmadım. Kalecilerimize güveniyorum. Muslera çok pozitif bir çocuk. Bütün arkadaşlarıyla iyi ilişkiler içerisinde. Her zamna pozitif.
 
YILDIZLARA RESMİ TEKLİF YOK
 
"Muslera'ya şu ana kadar bir transfer teklifi gelmedi. Melo'nun da sözleşmesi devam ediyor. Henüz resmi bir teklif almadık"

YORUMLAR 1
  • YAHYA MANYAS 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir Fenerbahçe taraftarı olarak Hamza HAMZAOĞLU'nu seviyorum ve beğeniyorum. Pozitif bir insan. Keşki bizde olsaydı.
    Cevapla