Hamzaoğlu'ndan Mourinho yorumu

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Beşiktaş karşısında alınan 2-0'lık galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 25.05.2015 00:25 GÜNCELLEME 25.05.2015 00:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasındaki derbide Beşiktaş'ı 2-0 yenen Galatasaray'ın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, çok önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hamzaoğlu, Beşiktaş gibi iyi bir rakibe karşı mücadele verdiklerini kaydederek, "Bizim için şampiyonluk yolunda çok önemliydi. Belki çok iyi oynamadık, futbol adına güzel şeyler ortaya koyamadık ama kazanmak için ne gerekiyorsa oyuncularım onu yaptı. Hak ederek, 2-0'lık net bir sonuçla kazandık" dedi.

Rakipleri Beşiktaş'ı da kutlayan sarı-kırmızılı teknik adam, "Futbol adına güzel şeyler ortaya koydular. Kazanmak için her şeyi yaptılar ama takım savunmamız ve oyuncularımın inançları, gol bulmalarına engel oldu" ifadelerini kullandı.

Bilic'e başarılar diledi

Hamza Hamzaoğlu, gelecek sezon Beşiktaş'ın başında bulunmayacağını açıklayan teknik direktör Slaven Bilic'e kariyerinde başarılar diledi.

Bilic'in Türk futboluna güzel şeyler kattığına inandığını söyleyen Hamzaoğlu, "Beşiktaş takımına yakışıyordu ama futbolda ne kadar iyi şeyler yaparsanız yapın, kötü günler geldiğinde kimsenin sabrı kalmıyor. İnşallah gideceği yerlerde başarılı olur" değerlendirmesinde bulundu.

Burak'ın oyundan çıkmasına kızması

Sarı-kırmızılı çalıştırıcı, Burak Yılmaz'ın oyundan çıkarılmasına gösterdiği tepkinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

"Hiçbir oyuncu sahadan çıkmak istemez. Biz de hocalarımızın taktiksel düşüncesi olabileceğini düşünmez, numaramız kalktığında kötü olduğumuzu düşünürdük. Son yarım saatte Burak'ın sahada kalması yerine, Umut'un savunmaya katacağı şeyler daha fazla önem kazanmıştı. Yoksa Burak kötüydü ya da istediğimiz gibi oynamadı değil. Ben Burak'ın oyunda kaldığı süredeki performansından memnunum. Tepki gösterebilir ve önemli de değil. Ben hoşgörüyle karşılarım. Ancak devam ederse hoş karşılamam mümkün değil. O da devam ettirmedi. İnsan oturup düşündükten sonra daha sağlıklı kararlar veriyor. İçeride de sarıldık zaten."

"Yarın şampiyon olma ihtimalimiz var ama ..."

Hamzaoğlu, şampiyon olacaklarına inandıklarını söylerken, "Önemli bir adım attık ancak son maçımızı oynamadan 'şampiyonuz' diyemem. Yarın şampiyon olma ihtimalimiz var ama bunu düşünerek hareket edemeyiz. Biz kendi maçlarımıza göre programımızı belirledik. Yarın şampiyon olursak da bunu da 'hayır' demeyiz tabii" değerlendirmesinde bulundu.

Yarın takımın izin yapacağını aktaran Hamzaoğlu, salı günü ise Çaykur Rizespor karşılaşmasının hazırlıklarına başlayacaklarını vurguladı.

Sneijder'in Mourinho benzetmesi

Sarı-kırmızılı çalıştırıcı, oyuncusu Sneijder'in bir açıklamasında kendisini Mourinho'ya benzettiğinin aktarılması üzerine, "Sağ olsun. Benim hakkımda güzel şeyler söylemiş. Böyle düşünmesi hoş ama o kadar da değiliz daha. İnşallah gün gelir oluruz" yanıtını verdi.

Sneijder'e de övgüde bulunan Hamzaoğlu, "Gördüğüm ender profesyonel oyunculardan. Hem yetenekli hem yıldız hem de takım oyuncusu. Takımla beraber hareket ettiği için ben ayrıca kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Yarsuvat'ı tanıdığım için kendimi çok şanslı hissediyorum"

Hamza Hamzaoğlu, dün yapılan seçimde başkanlık yarışını kazanan Dursun Özbek ve ekibini kutlarken, görevi devredecek olan başkan Duygun Yarsuvat'la ilgili şunları söyledi:

"Duygun Yarsuvat başkanla ilgili olarak da, gerçekten böyle bir insanı tanıdığım için, beraber çalışma fırsatı bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. İnanılmaz bir insan. Bir baba, ağabey, yol gösterici. Duruşuyla, futbola bakışıyla, yorumlarıyla, gerçekten bu işin bir oyun olduğunu ön plana çıkaran, fikirlerimizin bu kadar örtüştüğü ender insanlardan biriydi. Kısa dönem çalıştık ama kendisinden çok şey aldık. İnşallah şampiyon olduğumuzda, dördüncü yıldızı Duygun Yarsuvat başkanımıza armağan edip, onu şereflendiririz."

Yeni sezonda görevine devam edip etmeyeceğiyle ilgili Dursun Özbek'le görüşmediğini söyleyen sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Sezon bitmeden de konuşmayı doğru bulmuyorum. Gelirken de söyledim. Her geldiğim kulüpte sanki yıllarca ayrılmayacakmış gibi çalışırım, her an ayrılmaya da hazırımdır. Kulübün bana ihtiyacı olduğu anda teklif geldi ve koşulsuz şartsız kabul ettim. Yine yöneticilerimiz benimle devam etmek isterlerse, koşulsuz şartsız devam etmekten onur duyarım" diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR 2
  • HAMZA HOCA 8 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaray'ın Guardiolası olur...
    Cevapla
  • osmanlı tokadı 8 yıl önce Şikayet Et
    şınayrder in golünde kaleci elini uzatmadı halla kolunu geriye büktü böyle maç olur mu :D Nerdesiniz fenerliler
    Cevapla