Hamza Hamzaoğlu'na büyük haksızlık!

Hamza Hamzaoğlu, kendisinden önce görev yapan iki İtalyan teknik adamın aksine olası kupalar için sadece 250 bin Dolar kazanabilecek.

Hamza Hamzaoğlu'na büyük haksızlık!
Hamza Hamzaoğlu'na büyük haksızlık!
GİRİŞ 23.05.2015 15:45 GÜNCELLEME 23.05.2015 15:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Galatasaray, Hamza Hamzaoğlu yönetiminde çifte şampiyonluğa koşuyor. Cimbom, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Bursaspor'u devirmesi halinde 16. kez mutlu sona ulaşacak. Sarı-kırmızılı takım, hafta sonu Türk Telekom Arena'da oynayacağı Beşiktaş derbisini kazanıp ezeli rakibi Fenerbahçe'nin de puan kaybetmesi durumunda ise formasına 4. yıldızı takacak.

En son UEFA Kupası'nı müzesine götürdüğü 1999-2000 sezonunda hem ligde hem de kupada şampiyon olan Galatasaray, 15 yıl aradan sonra 'duble' yapmaya çok yakın. Ancak olası başarının en büyük mimarlarından olan Hamzaoğlu'nun, tarihi sezonda yüzü maddi olarak pek gülmeyecek.

HAMZAOĞLU'NA 250 BİN DOLAR

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş.'nin, 2 Aralık 2014 tarihinde Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamada, Hamzaoğlu'nun sözleşme detaylarına yer verildi. Sezonun kalanında 500 bin dolar garanti ücret alacağı duyurulan 45 yaşındaki hocanın, Süper Lig şampiyonlu için 150 bin dolar, Türkiye Kupası şampiyonluğuna da 100 bin dolar prim alacağı açıklandı. Yani çifte kupa, Hamzaoğlu'na 250 bin dolar bonus getirecek. Ancak bu rakam son 2 teknik direktör ile karşılaştırıldığında, ortaya şaşırtıcı bir tablo çıkıyor.

MANCINI'YE 1 MİLYON 750 BİN EURO

2013-2014'te Fatih Terim'in yerine göreve getirilen Roberto Mancini, 3.5 milyon euro garanti ücret alırken, Türkiye Kupası şampiyonluğu sayesinde 500 bin euro gelir elde etti. Süper Lig'de mutlu sona ulaşamadığı için 1 milyon 250 bin euro'yu kaçıran İtalyan teknik adam, sezon sonunda hesabına maksimum 250 bin dolar yatacak Hamzaoğlu'nun aksine çifte kupa halinde toplam 1 milyon 750 bin euro bonus kazanacaktı.

PRANDELLI'YE 1.5 MİLYON DOLAR

Galatasaray ile anlaşmazlığı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşınan bir diğer İtalyan hoca Cesare Prandelli, yıllık 2 milyon 295 bin euro'ya imza attı. Tecrübeli teknik direktörün mukavelesinde, lig şampiyonluğuna 1 milyon dolar, kupa şampiyonluğuna 500 bin dolar taahhüt ediliyordu. Yani Prandelli de toplam 1 milyon 500 bin dolar ekstra gelir ile bonusu 250 bin dolar olan Hamza Hamzaoğlu'na fark atacaktı.

GEÇEN YILI ŞİMDİDEN GEÇTİ

Geçtiğimiz sezon Terim ve Mancini ile 65 puan toplayan Galatasaray, bu sezon bitime 2 hafta daha olmasına rağmen kendini aştı. Hamzaoğlu'nun talebeleri, geride kalan 32 karşılaşmada 23 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 yenilgi ile hanesine 73 puan yazdırdı. Cimbom, en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 3 puan önünde lider durumda bulunuyor.

YORUMLAR 4
  • msc2015 8 yıl önce Şikayet Et
    250 bin dolar yaklaşık 700 bin tl demek. Az para değil! Basın olayı o kadar dramatize etti ki; ben sandım asgari ücret alacak! Bana göre bir babanın oğluna verebileceği en büyük erdem "kanaat" tir. O da şükür Hamza hoca da var. Allah bozmasın.
    Cevapla
  • yasin 8 yıl önce Şikayet Et
    yabancı hocalar başarısız oluyorlar sözleşmesi fesedilince de dünyanın tazminatını alıp çekip gidiyorlar. ben hamza hocaya böyle haksızlık yapılacağınnı biliyordum zaten.
    Cevapla
  • orhan aydın 8 yıl önce Şikayet Et
    gs şampiyonluk sonucunda bu adama hakettiği ücreti verecektir. italyanlara o kadar para verildiyse hamza hocanın hakkı 5 milyondur açık ve net !
    Cevapla
  • zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    Daha şimdiden bu haberler...kasıtlı gibi durun bakalım ne olacak? Önce bi kazansında ondan sonra hak aranır elbet.
    Cevapla