G.Saraylı adaydan Obama-Putin iddiası!

Galatasaray'ın başkan adaylarından Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, Obama ve Putin'e sarı-kırmızılı formayı giydirmeyi görev gördüğünü söyledi.

G.Saraylı adaydan Obama-Putin iddiası!
G.Saraylı adaydan Obama-Putin iddiası!
GİRİŞ 06.05.2015 14:15 GÜNCELLEME 06.05.2015 14:15

Galatasaray Kulübü'nün 23 Mayıs'ta yapılacak olağan seçimli genel kurulunda başkanlığa aday olan Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, seçildikleri takdirde sadece Galatasaray'ı değil, Türk futbolunu değiştirmeye çalışacaklarını söyledi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'teki merkezinde düzenlediği toplantıda projeleriyle ilgili bilgi veren Özdoğan, yönetim, denetim, disiplin ve sicil kurulu aday listelerinde yer alan isimleri de tanıttı.

Ahmet Özdoğan, Galatasaray'ın bir dünya markası olduğunu, ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e sarı-kırmızılı formayı giydirmeyi görev gördüğünü söyledi.

Galatasaray'ı daha ileri götürmek için çalışacaklarını aktaran Özdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1905 yılında Ali Sami Yen ve arkadaşlarının kurduğu modeli, dünya markası olan Galatasaray'ı daha ileri götürmeye çalışacağız. Hep birlikte bunu yapacağız. Dünyaya bu modeli tanıtacağız. Galatasaray'ın markası çok önemli. Bu markayı nasıl yükselteceğimiz konusunda ortak akılla hareket edeceğiz. 1905 yılında kurulan Galatasaray dünyada bir marka. Sarkozy'nin oğlu Galatasaray forması giyiyorsa, benim görevim Obama ve Putin'e de Galatasaray forması giydirmektir."

Özdoğan, reformist bir grup olduklarını dile getirerek, "Sadece Galatasaray'ı değil Türk futbolunu değiştirmeye geliyoruz. Bu konuda çok iddialıyız. Her türlü fikir mücadelesine her türlü mecrada varız. Galatasaray iyi olursa, Türk futbolu iyi olur, Galatasaray kötü olursa Türk futbolu kötü olur" diye konuştu.

"Stat Galatasaray'ın olacak"

Göreve geldiklerinde ilk iş olarak Türk Telekom Arena'yı kulübe kazandırmaya çalışacaklarını vurgulayan Özdoğan, "Stat alımı için ne gerekiyorsa yapacağız. Stat Galatasaray'ın olacak" ifadesini kullandı.

Ahmet Özdoğan, Galatasaray'ın mali olarak şeffaf olduğunu ancak idari yönden şeffaf olmadığını ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Galatasaray'ın entelektüel aklını kullandığınızda bu borçlar falan hiçbir şey değildir. Yeter ki o ortak aklı kullanın. Biz asla denk bütçe yapmayacağız. Biz fazla veren bütçe yapacağız. Çünkü bu bir borç yönetimi. Söz veriyorum, bunu da çok kısa bir süre içinde yapacağız. Galatasaray'da bütün ikincilikler başarısızlıktır. İkinci olduğum zaman başarısızlık bana aittir."

"Fenerbahçe de diğer kulüpler gibi"

Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu ve sezon sonuna kadar mevcut yönetim ve çalışanların motivasyonunu bozmayacaklarını anlatan Özdoğan, Fenerbahçe ile olan ilişkileriyle ilgili bir soru üzerine, "Duygun Yarsuvat başkanım bir panele katılacakmış. İnşallah eylem ve söylemleriyle Galatasaraylıların başını öne eğdirtmez. Fenerbahçe ve diğer kulüplerle ilişkimiz saha içinde rekabet, dışarıda ise ortak paydada birleşme üzerine olacak. İlla Fenerbahçe'nin sorulmasını anlamış değilim. Fenerbahçe de diğer kulüpler gibi. Bütün kulüplerle ortak paydada Türk futbolunun ileriye gitmesi için ne gerekiyorsa yaparız" değerlendirmesinde bulundu.

"Hamzaoğlu'yla oturup konuşacağız"

Ahmet Özdoğan, sarı-kırmızılı futbol takımının teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu ile devam edip etmeyeceklerine yönelik bir soru üzerine, şunları kaydetti:

"Oturacağız, konuşacağız. Devam etmek isteyip istemediğine bakacağız. Hamza hoca devam etmek istiyorsa oturup önümüzdeki sezonun plan ve programına bakacağız. Eğer Hamza hoca ve yönetimimiz uyuşuyorsa devam ederiz. Uyuşmuyorsa devam etmeyiz. Biz şu anda Hamza hocanın planını ve ya devam etmek istemediği takdirde yeni gelecek hocanın planını bilmiyoruz ki. O planı bilmeden nasıl böyle bir şey söylerim. Ancak şunu söylüyorum; Galatasaray taraftarı yıldız oyunculara hazırlıklı olsun."

Genel kurulda adaylardan Dursun Özbek'in favori gösterildiğinin belirtilmesi üzerine Özdoğan, "Dursun bey ve ekibine başarılar diliyorum. Onlar da Galatasaray için yüreği çarpan insanlar ama Galatasaray'da kimin başkan olacağına Dursun bey ve ben karar vermiyorum. Genel kurul karar veriyor. Genel kurula yapılan her türlü hakarete karşı gelirim. Genel kurul daha idaresini belli etmedi. Bunun için lütfen herkes müsaade etsin genel kurul kararını versin, biz de saygı duyalım" şeklinde görüş belirtti.

Ahmet Özdoğan, basketbol ve voleybolda farklı bir yönetim modeli benimseyeceklerini de sözlerine ekledi.