Cim Bom bu yarışı 'Burak'maz!

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Akhisar Belediyespor'u deplasmanda Burak'ın 2 golüyle 2-0 mağlup etti

Cim Bom bu yarışı 'Burak'maz!
Cim Bom bu yarışı 'Burak'maz!
GİRİŞ 05.05.2015 00:34 GÜNCELLEME 05.05.2015 01:03
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Süper Lig'de şampiyonluğun güçlü adayı Galatasaray, zirve yarışında rakiplerinin kazandığı haftada Akhisar Belediyespor'un konuğu oldu.

Hafta içinde Türkiye Kupası yarı finalinde Sivas'ı 4-1'le geçen Hamza Hamzaoğlu'nun ekibi, 29. Haftanın kapanış maçında Ege temsilcisini 2-0 yenmeyi başardı ve puanını 64'e çıkararak zirve ortaklığını sürdürdü.

Felipe Melo ve Aurelien Chedjou'dan kart cezaları nedeniyle faydalanamayan Cimbom'un gollerini Burak Yılmaz kaydetti. Karşılaşmanın 22 ve 34. dakikalarında attığı iki golle sarı-kırmızılılar'a galibiyeti getiren isim olan Burak, Süper Lig'deki gol sayısını 16'ya çıkardı.

Galatasaray gelecek hafta sahasında Torku Konyaspor ile karşılaşacak.

Deplasmanda 10. galibiyet

Bu sezon dış sahada Beşiktaş'tan sonra en başarılı ekip olan Galatasaray, 15. deplasman maçında 10. galibiyetine ulaştı. Sarı-kırmızılı ekip, 10 galibiyetin dışında 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Bu müsabakalarda 26 gol atıp, kalesinde 17 gol gören Galatasaray, dış sahada 31 puan topladı.

İki deplasman maçı daha bulunan Galatasaray, geçen sezon dış sahada 24 puan almıştı.

Geçen hafta Gaziantepspor'u 1-0 yendiği müsabakayla ligde 10 maç aradan sonra bir müsabakayı gol yemeden tamamlayan sarı-kırmızılı ekip, bu hafta da Akhisar Belediyespor karşısında kalesini gole kapattı.

Burak Yılmaz, ligde 16. golüne ulaştı

Ligde son golünü 21 Mart'ta oynanan Kasımpaşa karşısında kaydeden Burak Yılmaz, Akhisar Belediyespor maçında takımının 2 golüne imza attı.

Süper Lig'de 24. maçında 16. golüne ulaşan Burak Yılmaz, geçen sezon bu gol sayısını 32 karşılaşmada yakalamıştı.

Galatasaray, Burak Yılmaz'ın bu sezon gol attığı 13. karşılaşmayı da galip tamamladı. Golcü futbolcu Akhisar Belediyespor'a karşı 6. maçında 8. kez bu sevinci yaşadı.

Burak Yılmaz, maçın 84. dakikasında taraftarlarının alkışlarıyla yerini Umut Bulut'a bıraktı.

Alex Telles cezalı duruma düştü

Galatasaray'da sarı kartla cezalandırılan Alex Telles, cezalı duruma düştüğü için gelecek haftaki Torku Konyaspor maçında forma giyemeyecek.

Sarı-kırmızılı ekipte Fernando Muslera, Semih Kaya, Yekta Kurtuluş, Olcan Adın, Umut Bulut ve sakatlığı bulunan Hamit Altıntop ise ceza sınırında bulunuyor.

------------------------------

Akhisar Belediyespor: 0 - Galatasaray: 2

Stat: Manisa 19 Mayıs

Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Adil Sinem, Asım Yusuf Öz

Akhisar Belediyespor: Oğuz Dağlaroğlu, Ahmet Cebe, Douglao, Orhan Taşdelen (Dk. 37 İsmail Konuk), Kadir Keleş (Dk. 76 Mehmet Akyüz), Zokora (Dk. 60 Vaz Te), Custodio, Bilal Kısa, Güray Vural, Bruno, LuaLua

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta, Alex Telles (Dk. 90+1 Yekta Kurtuluş), Selçuk İnan, Emre Çolak, Sneijder, Bruma (Dk. 65 Olcan Adın), Yasin Öztekin, Burak Yılmaz (Dk. 84 Umut Bulut)

Goller: Dk. 22 ve 34 Burak Yılmaz (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 50 Bruno, Dk. 62 Ahmet Cebe, Dk. 71 Kadir Keleş (Akhisar Belediyespor), Dk. 56 Alex Telles (Galatasaray)

YORUMLAR 24
  • Malatya44 8 yıl önce Şikayet Et
    'İNAN''dık şampiyonluğa, 'BURAK'mayız asla.
    Cevapla
  • haber7 8 yıl önce Şikayet Et
    süper bir manşet olmuş aslan yatışı burak madı teprikler
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    gs maçlarındaki hakemleri bana versinler dünya şampiyonu olayım
    Cevapla
  • HaMZaLaR 8 yıl önce Şikayet Et
    Fener e Her Maç penaltı veren hakemler gs nin : ) Çok komiksin ya : )
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    hamzanın eski takımı çok güzel yattı
    Cevapla
  • gekas sız olmuyor 8 yıl önce Şikayet Et
    Karlos efendi sağolsun...niye gekas ı kadro dışı bıraktığı belli oldu.çünkü gekas büyük takımları boş geçmezdi. TS ve FB yede gol atmıştı bjk yı bilmiyorum....gekas en az yine bu maçtada 1 veya 2 gol atardı....
    Cevapla
  • Erol 8 yıl önce Şikayet Et
    Laf diye konuşma birader. Gekas bu sezon toplam kaç gol atmış git bir bak önce...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle