Faruk Süren açıkladı! Aday olacak mı?

Galatasaray'da 23 Mayıs'taki seçimde aday olup olmayacağı merak konusu olan Faruk Süren son noktayı koydu.

Faruk Süren açıkladı! Aday olacak mı?
Faruk Süren açıkladı! Aday olacak mı?
GİRİŞ 02.04.2015 15:18 GÜNCELLEME 02.04.2015 15:30

Galatasaray'da 23 Mayıs'taki seçimde aday olup olmayacağı merak konusu olan Faruk Süren son noktayı koydu ve "Aday değilim" dedi.

Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Süren, "Aday olmayacağım. Hiçbir koşul altında adaylığım söz konusu değil. Yok böyle bir şey. Ben bu karışıklığın, oyunların içerisinde aday olmayı düşünmüyorum. Mali Genel Kurulda Galatasaray her şeyi gördü. Şimdi Divan Kurulu olabilir, bir öncü grup tüm Galatasaraylıları bir araya getirmeli. Adaylar kimse gelmeli. Ortak bir çerçevede buluşulması gerekir. Bir kişi etrafında birleşilebilir. Ama ben yokum. Aday olmayacağım" dedi.

DEMODE YÖNTEMLERLE BU İŞ OLMAZ

Mali Genel Kurulda ortaya çıkan tabloyu da değerlendiren Süren, "Yönetsel açıdan kurumsallaşmanın gereğini yapmak gerekir. Sportif açıdan, özellikle futbolda zaten birinciyiz; ama yönetsel açıdan çok ciddi sorunlar var. Kongrede fikir beyan edenler oldu. Bunları izledik. Demode yöntemlerle bu iş yapılmaz. 2000 yılında biz uluslararası bir firmayla anlaşarak kurumsallaşma işini ileri götürecekken birtakım ihtilaflar çıkardılar. 15 yıldır hâlâ aynı noktadayız. Hâlâ kurumsallaşmayı istenen noktaya getiremiyoruz. Şimdi ben girmeyeceğim, yokum deniyor. Ben bu oyunların içerisinde olmak istemiyorum" dedi.

KESİN ŞAMPİYON OLACAĞIZ

Galatasaray'ın her zaman futbolda birinci olduğunu düşündüğünü belirten eski başkan Süren, "Futbolda zaten birinciyiz. Sorun yok. Şu anda da lideriz. Biz kesin olarak şampiyon olacağız. Ancak kurumsallaşma ve yönetsel konularda sorunlarımız var. Bunları çözmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.