Emenike, Galatasaray'ı da karıştırdı!

Emenike'nin maçta formasını çıkarıp sahayı terk etmesi konusunda Galatasaray'ın hocası Hamzaoğlu kendi yönetimini taca attı.

Emenike, Galatasaray'ı da karıştırdı!
Emenike, Galatasaray'ı da karıştırdı!
GİRİŞ 30.03.2015 11:03 GÜNCELLEME 30.03.2015 11:03

Ezeli rakipler Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki maçın üzerinden bir haftadan fazla süre geçmesine rağmen şampiyonluk yarışına yeniden yön veren mücadelenin yankıları hala sürüyor. Siyah-beyazlılar, 1-0 kaybettikleri derbide kural hatası olduğu gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) resmi başvuruda bulundu. Fenerbahçe, bu hamleye sert bir açıklamayla karşılık verdi. Karşılaşmadan bir gün sonra hakeme isyan eden Galatasaray'da ise iki farklı görüş ortaya çıktı.

HAMZAOĞLU: HAKEM DOĞRU KARAR VERDİ

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Yunanistan temsilcisi Panthrakikos ile oynadıkları hazırlık maçının ardından yaptığı açıklama şaşkınlık yarattı. Nitekim başarılı hoca, derbiye damgasını vuran olay hakkındaki sözleri ile bir anlamda yönetimi ters köşeye yatırdı.

Sarı-lacivertli takımın Nijeryalı futbolcusu Emmanuel Emenike'nin, kendisine tepki gösteren taraftarlara sinirlenip formasını çıkarması ve sahayı terk etmesi konusunda düşünceleri sorulan Galatasaray'ın hocası, hakem Fırat Aydınus'u haklı buldu. Hamzaoğlu, "Benim kendi yorumumdur. Kurallar bazı şeyleri gerektiriyor ama Emenike'nin kendi taraftarına kızıp oyunu terk etmesi ve formasını çıkartmasına Fırat Aydınus'un kart görmemesini normal karşılıyorum. Oyuncu zaten sinirli, kart çıksa farklı bir durum olabilirdi. Bu belki bizim işimize gelirdi ama ben böyle bir kazançtan yana değilim. İnsani açıdan baktığımızda, Emenike'yi oyunda tutma, moralini düzeltme anlamında doğru bir davranış olabilir" ifadelerini kullandı.

OLAY HAKEME DESTEK

Fenerbahçe-Beşiktaş maçını konuşmanın doğru olmadığını vurgulayan sarı-kırmızılı teknik adam, "Fırat Aydınus çok da kötü kararlar vermedi. O ortamda çok normaldir hata olması. Ama bunu sürdürmek doğru değil. Karşılaşma oynandı bitti, daha da konuşmamak gerek. Artık bundan sonraki maçlara bakmak lazım" şeklinde konuştu.

YÖNETİM: DERBİDE KURAL HATASI VAR

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman ise teknik direktörleri Hamza Hamzaoğlu'nun aksine olaylı derbiden bir gün sonra yaptığı açıklamada, mücadelede kural hatası olduğunu savunmuştu.

Emenike'nin tepkisini değerlendiren sarı-kırmızılı yönetici, "Sahada formanı çıkarırsan bunun cezası sarı karttır. Bir oyuncunun o kadar maçı durdurma hakkı yok. Adam dışarı çıkıyor, kaldırıp içeri atıyorlar. Neredeyse ilk yarı 10 dakika oyun duruyor. Oyuncu girip çıkarken futbolcu hakemden izin alır. Bana göre burada kural hatası yapılmıştır" şeklinde konuşmuştu.