Yarsuvat'ın Soma iddiası yalan çıktı!

Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat'ın "Federasyondan da Soma'ya birşey gitmemiş" iddiasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Yarsuvat'ın Soma iddiası yalan çıktı!
Yarsuvat'ın Soma iddiası yalan çıktı!
GİRİŞ 25.02.2015 16:07 GÜNCELLEME 25.02.2015 16:10
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Galatasaray Kulübü'nün Soma ile ilgili yardım paralarını üzerinden 7 ay gibi uzun bir zaman geçmesine rağmen hâlâ sahiplerine ulaştırmamasının ortaya çıkması gündeme adeta bomba gibi düşerken sarı-kırmızılı kulübün başkanı Duygun Yarsuvat'ın da konuyla ilgili Divan Kurulu toplantısında Türkiye Futbol Federasyonuve Fenerbahçe ile ilgili iddiaları kamuoyunu ikinci kez şoka uğratmıştı.

Başkan Yarsuvat divan toplantısında "Galatasaray'ın Soma parası ağızlara sakız olmuş. Ama hâlâ ne futbol federasyonundan ne de Fenerbahçe'den Soma'ya giden para yok" iddiasında bulunmasına karşılık Galatasaray başkanı Yarsuvat'ın bu sözleri futbol federasyonu tarafından kısa zamanda çürütüldü.

Sarı-kırmızılı kulüp başkanı Yarsuvat'ın futbol federasyonunun Soma'ya sadece spor okulu yapma sözü verdiğini ve federasyon tarafından Soma'ya şu ana kadar herhangi bir paranın gönderilmediğini söylemesine karşın, TFF'nin AFAD'ın Soma ile ilgili bildirdiği hesabına 5 milyon TL nakdi yardım yaptığı ortaya çıktı.

YURSUVAT NE DEMİŞTİ? 

Başkan Yarsuvat konuya iki gün önce Divan Toplantısında açıklık getirirken ilginç de iddialarda bulunmuştu. Başkan Yarsuvat "Soma için üç maç oynandı. Biride Süper kupa maçıydı. Hasılatının TFF tarafından Soma'ya verileceği söylenmişti. Ama verilmemiş. Federasyon sadece oraya spor akedemisi yapacağım demiş yapmaya başlamış. İkincisi F.Bahçe, Beşiktaş ve Chelsea arasında Kadıköy'de oynanan maçlar var. Burdan da Soma'ya birşey gitmemiş. Ancak F.Bahçeli dostlarımız demişki biz bir vakıf kurduk Bu parayı vakfa vereceğiz vakıfta vakıfta oradaki öğrencilere burs verecek. Bu da böyle kalmış" diyerek hem federasyon hem de Fenerbahçe cephesinden gönderileceği söylenen paraların Soma'ya ulaşmadığını söylemesi kafaları karıştırmıştı.

TFF'DEN SOMA'YA 7.3 MİLYON TL

Yarsuvat'ın "Federasyondan da Soma'ya birşey gitmemiş" sözleri federasyon tarafından tepkiyle karşılanırken futbol federasyonunun gönderdiği 5 milyon TL'nin dışında Soma'da yapımına başlanan futbol okulu için de ayrıca kasasından 2.3 milyon TL daha çıkartacağı ortaya çıktı. Bununla birlikte Soma'ya toplamda yaklaşık 7.3 milyon TL'lik bir yardımda bulunan futbol federasyonunun futbol okulu için ayrıca FİFA'dan da 250 bin dolar yardım sözü aldığı belirtildi. 

TFF'nin gündeme gelen bu yardım olaylarının ardından T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na bir yazı yazarak AFAD'ı da yapılan ve yapılacaklarla ilgil detaylı bir şekilde bilgilendirdiği öğrenildi.

KAYNAK: SPORX
YORUMLAR 3
  • Muhammed 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasil bı baskan ben hic birsey anlamadım hic kimse huzur evine yollanmayi hak etmez ama bu adam ediyor sırf gündemde kalmak icin soylediklerine baksana ayip ayiip
    Cevapla
  • ilker 9 yıl önce Şikayet Et
    militan mısın başkan mısın işine bak gs ye böyle başkan istemiyoruz. Kaç yaşında adam yalan söylüyor.
    Cevapla
  • GSli 9 yıl önce Şikayet Et
    Sürekli polemiklerle gündeme gelen bir başkan istemiyoruz! İnşallah Mayıstaki seçimde senden kurtuluruz Yarsuvat!
    Cevapla