Adnan Polat: Nihat Doğan için hatırlı biri aradı

Galatasaray'ın eski başkanı Adnan Polat, Nihat Doğan'ın, 'başkanlık kontenjanı'ndan üye yapıldığı iddiası üzerine bir açıklama yaptı.

Adnan Polat: Nihat Doğan için hatırlı biri aradı
Adnan Polat: Nihat Doğan için hatırlı biri aradı
GİRİŞ 18.02.2015 15:39 GÜNCELLEME 18.02.2015 15:39

Türkiye'yi yasa boğan Özgecan Aslan cinayeti sonrası attığı tweet nedeniyle her kesimden büyük tepki gören Nihat Doğan'la ilgili tartışmalar sürüyor.

Olayın ortaya çıkmasıyla birlikte Galatasaray Kulübü üyesi yüzlerce kişi, yönetim kuruluna dilekçe göndererek, Nihat Doğan'ın kulüp üyeliğinden ihraç edilmesini istemişti. Yönetim kurulu da tepkileri dikkate alarak oy birliğiyle Doğan'ın ihraç edilmesi kararını almıştı.
 
Nihat Doğan'ın kulübe üye olduğu 2011 yılında Galatasaray Başkanı olan Adnan Polat da "Keşke onu üye yapmasaydım" diyerek, üzüntüsünü dile getirmişti.
 
İşte Polat'ın bu sözlerinin ardından Galatasaray camiasında, "Nihat Doğan, başkan kontenjanından kulübe üye olmuş" iddiası ortaya atıldı. Adnan Polat, konuyla ilgili olarak bugün yeni bir açıklama yaptı ve Nihat Doğan'ın üyelik sürecini anlattı. Doğan'ın 'başkan kontenjanı'ndan üye yapılmadığını vurgulayan Polat, şunları söyledi:
 
"Her sene Galatasaray Kulübü'ne başkan kontenjanından 15 kişi üye yapılabilir. Yani, başkanın imzası ile bu 15 isim Galatasaray’a üye olabilir. O dönem Galatasaray camiasından  hatırı sayılır bir isim Nihat Doğan’ın başkanlık Kontenjanından üye yapılması için beni aradı. Ama ben bunu kabul etmedim.
 
Nihat Doğan daha sonra normal üyelik prosedürünü izleyerek üye oldu. Galatasaray Kulübü'ne her yıl maksimum 400 üye alınır. Üye olmak için iki kongre üyesinin referansı gerekiyor. Daha sonra o iki üyenin referansı ile, üye olmak isteyen kişi form doldurup sicil kuruluna verir. Sicil kurulu da bununla ilgili araştırma yapar ve uygun görürse onaylayıp yönetim kuruluna gönderir. Yönetim kurulu da incelemeleri yapılmış bu isimleri onaylar Nihat Doğan’da bu 400 kişiden biri olarak Galatasaray’a 2011 yılında üye oldu."
 
Bu arada Nihat Doğan için referans veren Galatasaray kongre üyelerinin Faruk Gürbüzer ve Gökhan Yardımcı olduğu öğrenildi.

KAYNAK: HÜRRİYET