Galatasaray, Lukoil ile imzaladı!

Galatasaray Kulübü, dünyanın önde gelen akaryakıt firması Lukoil ile işbirliği anlaşması yaptı.

GİRİŞ 18.12.2014 14:11 GÜNCELLEME 18.12.2014 15:27

Türk Telekom Arena'da düzenlenen işbirliği anlaşmasının imza törenine, Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Abdürrahim Albayrak ve Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dürüst ile Lukoil Türkiye Üst Düzey Yöneticisi Alexander Terletskiy katıldı.

Ali Dürüst, dünyanın en büyük akaryakıt firmalarından Lukoil ile 5 yıllık bir anlaşma yaptıklarını belirterek, "Bu işbirliğiyle önümüzdeki 5 sene içerisinde taraftarlarımız, anlaşmalı firmalardan yapmış oldukları alışverişlerde yüzde 4'lük bir iskonto alacaklar. Bunun yüzde 2'sini de kulübümüze verilecek. Dolayasıyla çok iyi bir işbirliği anlaşması olduğunu düşünüyorum. Bizim taraftarlardan beklentimiz buna katkı yapmaları. Şu anda önemli bir yarış devam ediyor. Beklentimiz taraftarlarımızın bu işbirliğine katkı göstermesi ve de Galatasaray'ın marka değerini yükseltmesi. Bu anlaşmadan toplamda 10 milyon lira bir gelir bekliyoruz" diye konuştu.

Dürüst, sponsorluğun kendileri için çok önemli olduğunu ve bu konuda çalışmalarının devam ettiğini anlatarak, "En büyük uğraşımız da futbol takımının gelecek sezondaki göğüs reklamıyla ilgili. İnşallah onunla ilgili de yakında güzel haberler vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Abdurrahim Albayrak da anlaşmanın kendileri için çok önemli olduğunu dile getirerek, sarı-kırmızılı taraftarları anlaşmaya ilgi göstermeye çağırdı. Albayrak, şu ana kadar en fazla Lukoilcard'ı Galatasaraylı taraftarların aldığını ifade etti.

Alexander Terletskiy da Lukoil'in dünyanın en büyük 10 enerji firması arasında yer aldığını belirterek, Galatasaray ile yaptıkları anlaşmadan hem kendilerinin, hem sarı-kırmızılı kulübün hem de taraftarlarının önemli bir çıkar sağlayacağını anlattı.

Galatasaray basketbol takımlarına sponsor olmayı düşünüp düşünmedikleri sorulan Terletskiy, dünya ve Avrupa'da bir çok önemli takımı desteklediklerini vurgulayarak, "Her tür işbirliğine açığız. Basketbol zaten listemizde mevcut. Bu konuda neler yapabileceğimizle ilgili kulüp yönetimiyle görüşmeler halindeyiz" diye konuştu.