Başkan adayından Wenger bombası

Galatasaray'da 2015 Mayıs'ında başkanlığa aday olduğunu şimdiden açıklayan Turgay Kıran'dan bomba açıklamalar..

Başkan adayından Wenger bombası
Başkan adayından Wenger bombası
GİRİŞ 12.12.2014 22:38 GÜNCELLEME 12.12.2014 22:39

Galatasaray'da 2015 Mayıs'ında başkanlığa aday olduğunu şimdiden açıklayan Turgay Kıran, "Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nu beğeniyoruz. Ancak ona destek olacak bir futbol bilgini gerekiyor. Seçilirsek bu doğrultuda bir sportif direktör getireceğiz. Arsene Wenger ve Juande Ramos ile konuşuyoruz" dedi.

Galatasaray'ın eski ikinci başkanı Turgay Kıran, 2015 Mayıs'ında yapılacak kongre için hazırlıklarını sürdürüyor. Radyospor'a konuşan Kıran, yaptığı çalışmalar konusunda önemli bilgiler verdi. Özellikle teknik heyet konusunda ciddi bir hazırlık yaptığını anlatan Kıran, şunları söyledi:

"PRANDELLI GİTSİN DİYE BAĞIRIYORDUK, BAŞARDIK"

"Hamza Hamzaoğlu, bugünkü Galatasaray'da olabilecek en önemli, en doğru adresti. Ben Hamza'nın teknik direktörümüz olmasından çok mutluyum. Futbol şansı da çok önemli. Umarım önümüzdeki kritik maçları başarıyla atlatırız. Genç teknik direktörler büyük takımlardaki baskıya dayanamıyorlar. Bu baskıyı kaldırmak çok zor. Bu nedenle biz Hamza'yı çocuğumuz gibi görelim, uzun vadeli düşünelim. Örneğin 8-10 yıl teknik direktörlüğümüzü sen yapacaksın diyelim. Dolayısıyla Hamza da bunun rahatlığıyla çalışsın. Şu anda herkes Hamza Hamzaoğlu'dan mutlu. Biz 'Prandelli gitsin' diye bağırıyorduk. Sonunda başardık.


ARSENE WENGER VE JUANDE RAMOS TÜRKİYE'YE SICAK BAKIYORLAR

"Bizim genç teknik direktörlerimiz yanlarında bir tecrübeli bir insan olduğu zaman başarılı oluyorlar. Fatih Terim-Sepp Piontek işbirliği buna en güzel örnek. Ben de gelecek seçim için hazırlıklarımı yaparken, gençlere örnek olabilecek önemli teknik direktörlerle sportif direktörlük konusunda konuşuyorum. Arsene Wenger ve Juande Ramos olabilir. Böyle, gençlere örnek veren arkadaşlar genç teknik adamlarımızın başında olduğu zaman bu genç teknik direktörlerin başarı şansı daha yükseliyor.


"FATİH TERİM-SEPP PIONTEK İKİLİSİ MÜKEMMEL BİR ÖRNEK"

Hamza Hamzaoğlu'nun gerçekten ismi hep bizimleydi. Ama isterdimki yanında bir futbol bilgini olsun. Hamza Hamzaoğlu çok önemli bir teknik direktör. Mayısta biz seçilirsek, teknik direktör olarak değil ama danışman ya da sportif direktör olarak bir ismi getirmeyi düşünüyoruz. Ama Hamza çok başarılı giderse, böyle bir projeye gerek olmayabilir. Arsene Wenger ve Juande Ramos ile sohbet ediyoruz. Şu an için herhangi bir teklifimiz yok. Bu futbol adamları bahsettiğimiz proje çerçevesinde Türkiye'de çalışmaya sıcak bakıyorlar. Türkiye önemli bir ülke. Burada iyi para kazanma şansları da var."