Hamzaoğlu G.Saray'dan neden gönderildi?

G.Saray'ın yeni hocası Hamza Hamzaoğlu, 2009 yılındaki röportajında dini inançları gereği sarı-kırmızılı ekipten koparıldığını itiraf etti.

GİRİŞ 29.11.2014 12:41 GÜNCELLEME 29.11.2014 12:53
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Mehmet Can Belören'in haberi

Galatasaray'ın yeni Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun sarı-kırmızılı ekipte futbol oynadığı yıllarda başarılı bir grafik çizmesine rağmen kulüpten ayrılmak zorunda kalması o dönem büyük yankı uyandırmıştı.

Hamza Hamzaoğlu'nun dini inançları nedeniyle sarı-kırmızılı takımdan dışlandığını ve gönderildiğini öne sürülse de başarılı futbol adamı uzun yıllar bu konuda konuşmaktan kaçındı, ta ki 2009 yılına kadar...

"Cemaatçi yapının parçası olarak görüldüm"

Hamzaoğlu 2009 yılında bu tartışmalara nokta koyan bir açıklama yaptı. Ülke TV spor muhabiri Taha Dağlı'ya verdiği röportajda Galatasaray'dan haksız bir şekilde ayrıldığını belirten Hamzaoğlu, o dönem sarı-kırmızılı ekipte oluştuğu iddia edilen cemaatçi yapının bir parçası olarak görüldüğü itiraf etti.

Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra dönemin yöneticilerinin kendisinden özür dilediğini ifade eden Hamzaoğlu, "Elhamdülillah Müslümanım ancak dinimi Allah ile aramda yaşamayı tercih ediyorum, araya da kimseleri sokmak gibi bir niyetim yok" dedi.

"25 yaşında kaptan olunca, o yapının lideri gibi gözüktüm"

Ayrılmasının sebeplerinden birinin dini inançları olduğunu açıkça belirten Hamzaoğlu, "Daha sonra öğrendiğim kadarıyla, yönetimin takımda cemaatçi bir yapının oluştuğunu düşünmesi ve takım arkadaşlarımın 25 yaşında beni kaptanlığa getirmesi ayrılışımın zeminini hazırladı" diye konuştu.

İşte Hamza Hamzaoğlu'nun 2009 yılında Taha Dağlı'ya verdiği röportaj:

KAYNAK: TÜMSPOR
YORUMLAR 17
  • mahmut demir 9 yıl önce Şikayet Et
    hiç merak etme Allahın dediği olur bak şimdi burda teknik patronsun be hocam hiç kuşkusuz Allah kahhardır
    Cevapla
  • galatasarayli 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu saatten sonra Öküzün ALTINDA DANA ARAMAYIN. FB liler BJK LILAR OLUMLU OLUMSUZ TEMENNILERINIZE TESEKKÜRLER. Hic degilse ITALYAN dönemindeki gb. rezil top oymayiz. FUTBOL OYNAMAYA CALISACAGIZ. HOCAYA / Ekibine basarilar. DOGRUNUN YANINDA OLMALIYIZ.
    Cevapla
  • ismim cavit 9 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçe'de ve Beşiktaş'ta asla böyle şeyler olmaz.. ama galatasaray'da her zaman dinci futbolcu ayrımı vardır. kulübün yapısında var hiç kimse inkar edemez. abdurrahim albayrak'ın galatasaray'da tutunamamasının en büyük sebebi budur.
    Cevapla
  • of li sari kanarya 9 yıl önce Şikayet Et
    Pensilvanya örgūtüne hiçbir zaman taaruz yapilmadida ondan.ilişen kim olursa olsun akıbeti belli.hakan şükür kollama elemandi.f.g nin evladi.
    Cevapla
  • zafer gözcü 9 yıl önce Şikayet Et
    Hakan Şükür neden gönderilmedi o zaman? Bıraksın bu ayakları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle