Hamza Hamzaoğlu kendi hayatını anlattı

Galatasaray'ın yeni hocası Hamza Hamzaoğlu, bir kitapta kendi hayatını anlatmıştı.

Hamza Hamzaoğlu kendi hayatını anlattı
Hamza Hamzaoğlu kendi hayatını anlattı
GİRİŞ 29.11.2014 11:04 GÜNCELLEME 29.11.2014 13:07
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İşte Hamza Hamzaoğlu'nun kendisini tanıttığı sözleri:

15 Ocak 1970’de Gümülcine’de doğdum. Ancak filmlerde görülebilecek şekilde, bir gece vakti ailemle sınırı gizlice geçerek Türkiye’ye sığındığımızda, yedi yaşındaydım.

Akrabalarımız ve bizden önce Gümülcine’den gelen komşularımızın yaşadığı İzmir’e yerleştik. Futbola1988 yılında burada başladım. Okul yıllarında minik, yıldız ve genç takımın formasını başarıyla giymeme rağmen, henüz nüfus cüzdanım olmadığı için lisans sahibi olamadım. Bu yüzden yaş grubumun en iyilerinden olmakla birlikte, resmi maçlarda forma giyemedim. 1991’de İzmirspor’dan Galatasaray’a transfer oldum. 1993 ve 1994 yıllarında Galatasaray’da şampiyonluk sevinçleri yaşadım.

Galatasaray’dan İstanbulspor’a transfer olduğum sene 1996 idi. 4 yıl burada oynadıktan sonra, 2000’de, 2. Lig’de mücadele eden Siirt Jetpaspor’a geçtim. Sezon sonunda arkadaşlarımla birlikte, Süper Lig’e çıkmanın haklı gururunu yaşadık. Bir sene de, Süper Lig’de mücadele eden Yimpaş Yozgatspor’un formasını giydim. 2002-2003 sezonundaysa, Konyaspor’u süper lige çıkaran kadronun kaptanıydım. Bu başarının ardından bir yıl da, Galatasaray’ın pilot takımı Beylerbeyi’nde oynadım.

Burada aktif futbol hayatımı noktaladıktan sonra, İstanbulspor’da oynarken teknik direktörlüğümü yapan ve çok değer verdiğim Saffet Susiç’in yardımcılığını yapmaya başladım. Konyaspor, Çaykur Rizespor veAnkaraspor’da Susiç’le çalışarak büyük deneyim kazandım. İlk teknik direktörlük tecrübemi Malatyaspor’da yaşadım. Eyüpspor ve Denizlispor’u çalıştırdıktan sonra, 2010-2011 sezonunun bitimine on hafta kala Akhisar Belediyespor’da göreve başladım. 2011-2012 sezonunda şampiyon yaparak, çalışma ortamını çok beğendiğim bu takımı, tarihinde ilk kez Süper Lig’e çıkarmak ekibimle birlikte bana nasip oldu. Ardından da A Milli Takım’da çalışmanın gururu...

Ben Hamza Hamzaoğlu; Futbolun hayatımda nasıl bir yer tuttuğu ortada… Onun da ötesine geçenlerse; eşim Nergis, kızım Buse ve oğlum Ahmet Efe…

YORUMLAR 2
  • Aslantepeli 9 yıl önce Şikayet Et
    Kendi iradesini gosteren bir Hamza Hamzaoglu nasil olur ? Bu takimda 'Adalet' var dedirten bir Hamza Hamzaoglu nasil olur ? Bunu yolu Sabri, Selcuk, Burak basta olmak uzere radikal karar alabilmektedir. Alabilirmisin Hamza Hamzaoglu ? Galatasaray Kulubunun 'Uretim' hamlesine ayak uydurabilir misin Hamza Hamzaoglu?
    Cevapla
  • Aslantepeli 9 yıl önce Şikayet Et
    imza icin acele etme Hamza. Sana dusman falan degiliz ancak mevcut durum musait degil. Turk futbolu su anda bizim Oto sanayi gibidir. Senin bu durumda Galatasaraya gelmen ''Yedek parca'' sevkiyati islemini gormekten baska bir anlam tasimaz. Belli bir cevrenin disindaki genc yeteknekleri alip Selcuk ve Burak'in yerine koyabilir misin ? Koyamazsin, yani ''Uretime'' gecemezsin. Kariyerine yazik olur cunku su an senin uzerinden Albayrak, Durust, Selcuk, Burak gibi isimlerin ustundeki elestiriler hafifler ve Turk Futbolu ''Yedek parcalara'' dayali ''Yan Sanayiden'' cikamaz. Aslinda baska bir ortam olsa sana niye ''Hayir'' densin?
    Cevapla